Helsingborg: Trafikolycka på Fältarpsvägen

Två personbilar har kolliderat på Fältarpsvägen i Helsingborg. Ambulans och räddningstjänst är just nu på plats och det finns inga uppgifter hur det gått för de inblandade.

Sandviken: Olycka på Årsunda motorstadion

En crossolycka har inträffat på motorstadion i Årsunda söder om Sandviken. Räddningsenheter är på väg till platsen och det är ännu oklart vad som har inträffat.

Mora: Flygplan buklandade på flygplatsen

Ett mindre flygplan tvingades på förmiddagen genomföra en landning utan landningsställ på på Mora flygplats. Enligt uppgifter ska inte flygplanets landningsställ fällts  ut ordentligt i samband med landningen och piloten tvingades till en så kallad buklandning. Landningen ska trots detta ha gått bra.

Kiruna: Singelolycka på E45

En singelolycka inträffade på förmiddagen på E45 mellan Svappavaara och Vittangi. Det har inte framkommit om någon person behövde föras till sjukhus.

Mariestad: Drunkningstillbud

Räddningsenheter har larmats till Skagersvik söder om Gullspång där det eventuellt har inträffat någon form av drunkningstillbud.

Linköping: Tillgrep mobiltelefoner på krogen

Under natten greps en man i dryga 20-årsåldern för stölder av mobiltelefoner i krogmiljön i Linköping. Mannen kommer att förhöras under morgonen och åklagare kommer att få ta ställning till om mannen ska anhållas.

Åstorp: Rymningsförsök från Migrationsverket

Fem personer som är förvarstagna på Migrationsverkets förvar i Åstorp gjorde i natt ett försök till rymning. Polispatruller samt personal från Migrationsverket lyckas stoppa detta. Tre av de inblandade överfördes till Kriminalvårdens häkte i Helsingborg.

Uppdatering. På grund av platsbrist på häktet i Helsingborg överfördes de tre till Malmö.Tre anmälningar om misshandel/våld mot migrationsverkets personal samt en anmälan främjande av flykt upprättas.

Lidköping: Brand i ladugård

Foto: Torbjörn Axelsson

Räddningstjänsten larmades straxt före midnatt till Trässberg söder om Lovene där det börjat brinna i en ladugårdsbyggnad. Vid framkomsten kunde man konstatera att det enbart fanns en del maskiner i byggnaden och inga djur.

Falkenberg: Brand i ladugård

Räddningstjänsten larmades i kväll till Bölse straxt norr om Falkenberg där det enligt en anmälare ska börjat brinna i en ladugårdbyggnad. Någon ytterligare information om branden finns för närvarande inte.

Eskilstuna: Misstänkt källarbrand

Räddningstjänsten har larmats till en bostadsfastighet på Gränsgatan i Eskilstuna där man har rökutveckling från en källare.

Håbo: Mordförsök i Bålsta

Samtal inkom till polisen ikväll gällande en person på ett tåg som skulle ha en stickvapen samt eventuellt även knivskurit en person. Innan polisen kommit fram till platsen hade en person med kniv avvikit från tåget. På platsen kunde man konstatera en man blivit skuren i magtrakten. Mannen är förd med ambulans till sjukhuset. Med hjälp av iakttagelser från vittnen kunde en person gripas i nära anslutning till brottsplatsen. Mannen är förd till polisstationen där utredningsåtgärder kommer att vidtas. En förundersökning är inledd på försök till mord.

Avesta: Trafikolycka vid Skogsbo

En trafikolycka har inträffat på Skogsbovägen i Avesta. Om någon person har skadats är inte känt och räddningsenheter är just nu på plats.

Norrköping: Explosion i elverk

En mindre explosion har inträffat i ett elverk nära Kärrhagsgatan i Norrköping. Enligt uppgifter finns räddningstjänst på plats och ca 1160 hushåll är just nu utan ström.

Arvika: Brand i byggnad

Räddningsenheter har larmats till Stubberud norr om Glava där man har en fullt utvecklad villabrand. Det finns inga uppgifter om någon person befann sig i villan när branden bröt ut.

Hässleholm: Motorcykelolycka utanför Bjärnum

En motorcykelolycka inträffade vid niotiden på länsväg 117 söder om Bjärnum. Enligt uppgifter ska en person ha förts till sjukhus.