Linköping: Trafikolycka på väg 34

En trafikolycka har inträffat på riksväg 34 mellan Linköping och Brunneby Musteri. Två personbilar ska ha kolliderat och vid olyckan ska ett av fordonen ha hamnat på ett fält. Samtliga personer uppges vara ur fordonen och det är i nuläget oklart om någon person har kommit till skada.

Jokkmokk: Två skadade när lavin gick

En lavin gick på eftermiddagen nära Jokkmokk uppger polisen. Ett sällskap på flera personer befann sig på platsen när lavinen gick. Enligt initiala uppgifter har två personer skadats. Polisens regionsvakthavande befäl har fattat beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor. Fjällräddare kallas till platsen. Även polishelikopter beordras till platsen för att hjälpa personerna.

Norrköping: Brand i terrängen


Foto: Ulf Wigh
Räddningstjänsten larmades på eftermiddagen till järnvägen vid Postnord på Norra Promenaden där det börjat brinna i gräset. Branden kunde snabbt släckas och ingen spridningsrisk förelåg.

Norrköping: Äldreboende evakuerat


Ett äldreboende i Krokek fick på eftermiddagen evakueras i samband med en mindre rökutveckling. Enligt uppgifter ska det vara någon form av databox som börjat ryka. Ingen person kom till skada vid händelsen och räddningstjänsten ventilerade ut röken.

Simrishamn: Skolbuss med 40 barn i olycka

Larm inkom på morgonen om en skolbuss som ska ha kört in i en gavel till ett hus på Hobyvägen i Skillinge. Ett 40-tal barn ska varit ombord på bussen. Räddningstjänst, ambulanser och polispatrull skickades till platsen.
Enligt ambulanspersonalen på plats ska inget av barnen ha fått några fysiska skador i samband med olyckan. Bussen ska ha kört in i en gavel på ett hus och en sidoruta på bussen har gått sönder. Samtliga barn samlades upp på Borrby skola för att stämma av läget och prata om det som hänt. Barnen går i förskoleklass, låg- och mellanstadiet uppger polisen.

Norrköping: Tre gripna för stöldförsök

Polisen fick straxt före två in samtal om försök till stöld av en bil i Lindö, Norrköping. De misstänkta gärningspersonerna ska dock ha sprungit från platsen innan stölden har kunnat genomföras. Flera polispatruller begav sig till området och en stund senare stannade man en bil för kontroll. I bilen satt tre personer som samtliga greps, misstänkta för försök till stöld. De är samtliga män i åldrarna 20-30 år. Bilen som de färdades i togs i beslag.

Gislaved: Villabrand i Anderstorp

Ambulans och räddningstjänst larmades straxt efter ett till en brand i en villa i Anderstorp, Gislaveds kommun. Huset ska ha varit helt övertänt när räddningstjänsten kom till platsen. En förundersökning om grov skadegörelse genom brand, alternativt mordbrand, har inletts. Platsen är avspärrad i väntan på att det ska brinna klart och svalna, så att en teknisk undersökning kan genomföras för att ta reda på brandorsaken. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen uppger polisen.

Norrköping: Gräsbrand vid Leverstad


Foto: Ulf Wigh
Räddningstjänsten larmades ikväll till en gräsbrand intill gamla E4 nära Leverstad gård. Ett mindre område med gräs och buskar hade börjat brinna intill vägkanten. Branden var snabbt släckt.

Norrköping: En skadad vid lägenhetsbrand

En person fick föras till sjukhus i samband med en lägenhetsbrand på Hagagatan i Norrköping. När räddningsenheter kom på plats var den skadade ute ur bostaden. Vad som orsakat branden finns i nuläget inga uppgifter om.

Stockholm: Brand i byggnad

Räddningsenheter har larmats till Djurgårdsvägen i Stockholm där det ska börjat brinna i någon form av byggnad. Hur omfattande branden är finns just nu inga uppgifter om.

Hallsberg: Trafikolycka utanför Hjortkvarn

En trafikolycka mellan flera fordon har inträffat på riksväg 51 några km norr om Hjortkvarn. Utryckningsfordon är på väg till platsen och det finns i nuläget inga uppgifter om eventuella personskador.

Ronneby: Person påkörd på E22

En person blev vid 02.30-tiden påkörd av ett motorfordon på E22 i höjd med Förkärla kyrka öster om Listerby. Ambulans och räddningstjänst kallades till platsen.