Öland: 6-åringen anträffad

Pojken som varit anmäld försvunnen från Färjestaden, Öland är anträffad välbehållen.

Under fredagseftermiddagen anträffades den försvunne 6-årige pojken på ett tåg på väg söderut som kontrollerades av polisen i Osby, Skåne län. Polisen hade via uppmärksam allmänhet fått upplysningar om att pojken kunde finnas på tåget tillsammans med en vuxen man.

Vid kontroll av det aktuella tåget stämde uppgifterna. Mannen som var tillsammans med pojken har hämtats till förhör misstänkt för egenmäktighet med barn. Pojken kommer överlämnas till sociala myndigheter och han är välbehållen.

Kvinnan som sitter anhållen i samma utredning är fortsatt anhållen.

Polisen vill skicka ett stort tack till alla som hjälpt till i sökande efter den 6-årige pojken och polisen är mycket imponerade över det engagemang och biträde som lämnats till polisen i efterforskningarna efter pojken. Polisen vill också speciellt tacka allmänheten som meddelat olika tips om den försvunne pojken.

Norrköping. Person påkörd

En person har blivit påkörd på Matilda Ljungstedts gata i Klockartorpet. Ambulans samt räddningstjänst är på väg till platsen.

Öland: Kvinna misstänkt

Polisen i region syd jobbar intensivt med ärendet där en 6-årig pojke anmälts försvunnen från Färjestaden på Öland, Kalmar län.

Polisen har under arbetet med försvinnandet också inlett en förundersökning med brottsrubricering egenmäktighet med barn. I denna utredning har en kvinna hämtats till förhör och anhållits under natten. Kvinnan är skäligen misstänkt för egenmäktighet med barn. Kvinnan har relation till den försvunna pojken.

Polisen jobbar också vidare med aktiva eftersökningar efter pojken runt Färjestaden med oförminskad omfattning. Polisen har i efterforskningarna biträde av Försvarsmakten och frivilligorganisationer.

Norrköping: Brand i byggnad

Räddningstjänsten larmades vid 09.40-tiden till en brand i Knivberga. Räddningstjänsten har personal på plats i samverkan med polis och byggnaden har troligen brunnit två dagar tidigare. Ärendet kommer att övertagas av polisen skriver Räddningstjänsten Östra Östergötland.

Säter: Buss av vägen vid olycka

En buss har kört av vägen på E16 nära avfarten till Moraby i samband med en trafikolycka. Enligt de första uppgifterna ska de som färdats i bussen ha kunnat ta sig ur och det finns inga uppgifter om personskador. Ambulanser samt räddningstjänst är på väg till platsen.

Storuman: Älgolycka på E45

En älgolycka inträffade i natt på E45 norr om Storuman. Ambulans samt räddningstjänst skickades till platsen och en person ska ha förts till sjukhus med oklara skador uppger polisen. En jägare kallades till platsen för att ta hand om älgen som låg på vägen.

Göteborg: En person knivskadad

Polis och ambulans larmades ikväll till Skeppsbyggaregatan efter ett bråk mellan två män på platsen. Anledningen till bråket uppges vara någon typ av grannfejd. En av de två männen uppges vara skadad och då troligen genom någon typ av knivskada.

På plats anträffas en man med skador, troligen från kniv i bålen, och på ett flertal ytterligare ställen av kroppen. Ambulans och läkare kallas fram till den skadade. Bedömning av läkare är att skadorna är omfattande men inte livshotande.

På plats finns även den man som ska ha utfört gärningen samt ett antal vittnen. Båda männen som varit delaktiga uppges varit beväpnade med kniv. En polispatrull säkrar den man som ska ha utfört gärningen. En polispatrull följer med den skadade till sjukhus.

Platsen spärras av för teknisk undersökning och vittnesförhör genomförs på platsen. Båda männen ska i nuläget anses som gripna. Brottsrubricering försök till mord. 

Öland: 6-åring försvunnen

Polisen behöver hjälp med att hitta 6-åriga Jones. Jones försvann från hemadressen i Färjestaden på Öland vid 15-tiden idag och har därefter inte setts till.

Vid försvinnandet var Jones klädd i

* grön jacka med kamouflagemönster
* jeans
* svart mössa med text ”Puma”
* grå vantar
* gummistövlar

Jones har svagt färgad hy, han är 126 cm lång och har kortklippt svart hår.

Uppgifter om Jones tas tacksamt emot av Polisen och lämnas via 112. Be att bli kopplad till ledningscentralen i polisregion Syd och säg att det gäller en försvunnen pojke på Öland.

Uppdatering kl. 19.30: Frivilligorganisationen ”Missing People” har erbjudit sin hjälp i sökarbetet och kommer att vara på plats i Färjestaden vid 20.30-tiden.

Intresserade frivilliga som vill hjälpa till i sökarbetet uppmanas samlas vid sporthallen, Järnvägsgatan/Stengatan. För att få delta i sökarbetet måste man vara minst 18 år och giltig ID-handling måste uppvisas.

 Ring 112 om du ser Jones nu eller har sett honom i närtid. Ring Polisens växel på telefonnummer 114 14 och lämna tips i övrigt skriver polisen på sin sida.

Söderköping: Stöld från däckverkstad

Polisen fick på morgonen samtal från en däckverkstad i Söderköping. När personal kom dit på morgonen upptäckte man att det varit inbrott under natten. Grindarna in till företaget var uppbrutna.

En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats. Däck, fälgar och handverktyg till ett uppskattat värde av 400 000 kronor har stulits. Polis har varit på plats och gjort en brottsplatsundersökning, men i nuläget finns ingen misstänkt.

Lidköping: Brand i butik

På Skaragatan började det brinna i en livsmedelsbutik strax före 03 natten mot torsdagen. Butiken rökfylldes men räddningstjänsten kan ganska snabbt släcka branden. En dörr på baksidan var uppbruten och någon har troligen kastat in något brännbart i lokalerna. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och spärrat av i väntan på kriminaltekniker.

Göteborg. Man knivhuggen

På Munkedalsgatan har en man i 25-årsåldern blivit knivhuggen. Ett flertal gärningspersoner har gett sig på mannen och någon av dem har knivhuggit honom. Därefter har de springande lämnat platsen.

Det är oklart hur allvarligt skadad mannen är men ambulans är på plats och tar hand om honom. Polisen har spärrat av brottsplatsen för en teknisk undersökning och söker med flera patruller i området. Ingen gripen i nuläget.

Stockholm: Två anhållna för penningtvätt

En polispatrull kallades till en adress i Bandhagen på tisdagskvällen den 19 november efter att en bil som omgärdades av ett antal personer väckte uppmärksamhet. När polisen anlände lämnade ett flertal personer platsen.

Efter ett förföljande kunde polisen gripa en person, i samband med det påträffades en större mängd kontanter i en bil. Den gripne är nu anhållen misstänkt för grovt penningtvättbrott och grovt narkotikabrott. Strax därefter gjordes en husrannsakan i en intilliggande adress. Där hittades ammunition av olika kalibrar. Ytterligare en person greps, den personen är nu anhållen misstänkt för vapenbrott samt grovt penningtvättbrott.