Götene: Larm om drunkningstillbud

Straxt före 23.30 inkom larm om ett misstänkt drunkningstillbud i Kinneviken mellan Götene och Lidköping. Vad som har inträffat är än så länge oklart men både ambulans och räddningstjänst är på väg mot platsen.

Strömstad: Man gripen för misshandel

Polisen ick i kväll in ett larm från en butik i Strömstad. Man får även vetskap om att någon ska vara skadad. En person som är känd för polisen har lämnat platsen till fots.  Polisen kan lokalisera den misstänkte mannen till en bostad i Strömstad. Den misstänkta mannen är aggressiv och hotfull och hotar bland annat polisen. Han uppvisar även en kniv.  Mannen kan dock övermannas och gripas på platsen.  Han är i första läget misstänkt för misshandel av två personer. Utöver detta kommer man att se över rättsläget då det gäller hot mot b la poliser mm.

Grästorp: Singelolycka

En singelolycka har inträffat i vid Bjärby.  En personbil har enligt SOS kört av vid rondellen, riksväg 47. Infart mot Flo. Bilen ska enligt SOS har voltat. En person uppges vara skadad, oklar omfattning.  Föraren av bilen, en man har avförts till Lidköpings sjukhus med okända skador. Polisen åker till sjukhuset för att höra föraren.

Stockholm: Brand i fritidsbåt

En fritidsbåt brinner för fullt mellan Långholmen och Lilla Essingen i Stockholm. Räddningsenheter är på väg till platsen och det finns ännu inga uppgifter om någon person har kommit till skada.

Norrköping: Våldsbrott i Navestad


Foto: Ulf Wigh

Någon form av våldsbrott inträffade i natt i en park i Silverringen, Navestad. En källa uppger för Wighsnews att en kraftig smäll hördes och straxt efter kom flera polispatruller samt även ambulans till platsen. Minst en person ska ha transporterats iväg i ambulansen. Ett större område spärrades av. Vad det rör sig om för våldsbrott är ännu oklart då polisen ännu inte lämnar några uppgifter om händelsen.

Foto: Ulf Wigh

Järpen: Skogsbrand vid Överäng

Räddningsenheter larmades straxt före ett till Överäng norr om Järpen där boende ska ha observerat en kraftig rökpelare i skogen.  Man har ännu inte kommit på plats och det är ännu oklart vad som orsakar röken.

Ljusdal: Viktig information om skogsbranden i Kårböle

Viktigt meddelande om evakuering av Kårböle har tidigare sänts ut till allmänheten. Evakueringen är nu påbörjad. Det innebär att Trafikverket har stängt av alla vägar till och från Kårböle tills vidare. Avstängningen gäller följande vägar:

väg 724 mot Kårböle
I korsningen länsväg 521 och väg 296 för södergående trafik mot Kårböle
väg 296 norrgående mot Kårböle, strax norr om Borrsjön
väg 84, strax efter messubodarna i riktning Kårböle
väg 84 mellan Kårböle och Lassekrog
Larsforsenvägen, strax norr om Enskogen för södergående trafik

Ta del av information om evakueringen via Ljusdals kommuns hemsida och följ händelseutvecklingen via nedanstående länkar:

Ljusdal: Kvinna huggen med kniv flera gånger

Flera personer blev på eftermiddagen vittnen till hur en man med kniv jagade och attackerade en kvinna på Hotellgatan i Ljusdal. Kvinnan skadas av ett antal knivhugg i övre delen av kroppen. Efter angreppet flydde gärningsmannen från platsen och kvinnan fick hjälp av en privatperson att ta sig till sjukhus. Flera patruller kallas till platsen och kl 16.49 grips en misstänkt gärningsman i 50-årsåldern. Kvinnan, som även hon är i 50-årsåldern, har efter ett första omhändertagande på sjukhuset i Ljusdal förts vidare till annat sjukhus med ambulans, hon är talbar men polisen kan i nuläget inte uttala sig närmare om skadornas allvar.

Nordmaling: Byar evakueras vid skogsbrand

Två byar i Nordmalings kommun har uppmanats att evakuera på grund av en skogsbrand som sprider sig väldigt snabbt.  Det är byarna Högbränna samt Tallberg.

Kristinehamn: Misstänkt farligt föremål

Campinggäster har hittat ett föremål på en badstrand som misstänks vara en militär granat. Föremålet har hittats vid Kristinehamns Herrgårdscamping.  Bilder har skickats till polisen där en första bedömning gjorts att det rör sig om en granat till en granatkastare. Då föremålet saknar märkning har expertis från polisens bombskydd konsulterats för att komma fram till vilka säkerhetsåtgärder som skall vidtas och hur den misstänkta granaten skall hanteras. Ett mindre område runt den misstänkta granaten har spärrats av.

Efter att bombskyddet konsulterats och analyserat granaten på bild anses föremålet vara ofarligt och polisen ges direktiv att flytta den misstänkta granaten och föra den till polishuset där den vid ett senare tillfälle kan hämtas upp av en bombgrupp. Avspärrningarna hävs och semesterfirandet återupptas på badplatsen.

Skara: Trafikolycka vid Bjärlunda

En trafikolycka inträffade vid 05.45 i höjd med Bjärlunda kyrka på länsväg 184 utanför Skara. Ambulans och räddningstjänst kallades till platsen men det finns i skrivande stund inga uppgifter om skadeläget på de inblandade.

Laxå: Rökutveckling från byggnad

Räddningstjänsten larmades straxt före fem till Tivedsvägen i Laxå där det ska vara rökutveckling från någon form av kontor. Vad som orsakat röken är än så länge oklart.