Eskilstuna: En skadad i arbetsolycka

Polis larmades på eftermiddagen med anledning av en olycka på en arbetsplats i Skjulsta, Eskilstuna. Enligt larmet hade en person fått en järnbalk över överkroppen. När polis kom till platsen hade en person, en man i 60-årsåldern, förts till sjukhus med ambulans. Olyckan kommer att utredas och polispatrullen har pratat med personer på arbetsplatsen och dokumenterat olyckplatsen.  Polisen har ingen uppgift om mannens skadeläge.

Skurup: Ensam gärningsman rånade butiker

En klädesbutik på Stora Torggatan i Skurup blev på förmiddagen utsatt för ett rån där en ensam gärningsman tilltvingar sig en mindre mängd kontanter genom att hota personalen med kniv. Han lämnar sedan platsen till fots. Polis skickas till platsen för att leta efter gärningsmannen och för förhör med personal samt vittnen.
Även en närliggande butik ska ha blivit utsatt för ett rån av en ensam gärningsman som hotade med kniv och ville ha kontanter. Efter rånet uppges gärningsmannen ha sprungit från platsen.

Linköping: Man gripen för olaga hot

Polisen grep i morse en man i 30-årsåldern. Han befann sig i en bostad i Malmslätt, Linköping. Mannen var misstänkt för grovt olaga hot. Ärendet leddes av Noa (Nationella operativa avdelningen), och ingripandet genomfördes tillsammans med polisen i Östergötland.  Polisen anträffade mannen vid 05.40. Han hämtades till förhör och greps formellt sedan på polisstationen. Efter förhör blev han anhållen av åklagare och nu leds ärendet från Åklagarkammaren i Linköping.

Eskilstuna: Larm om lägenhetsbrand

Ambulans och räddningstjänst har larmats till ett flerfamiljshus på Järntorpsgatan i Eskilstuna då man fått in uppgifter om att det ska börjat brinna i en lägenhet.

Alvesta: Hotfull man sköts av polis

En man har under natten uppträtt hotfullt och förvirrat i anslutning till järnvägsstationen i Alvesta. När polis kom till platsen hotade mannen polisen med kniv. Mannen lyckades därefter ta sig in i en lokal och vägrande att komma ut. Eftersom mannen varit hotfull och beväpnad med kniv tillkallades polisens insatsstyrka och förhandlare till platsen. Det finns ingen fara för allmänheten och polisinsats pågår. Mannen är i nuläget misstänkt för hot mot tjänsteman men ytterligare brottsmisstankar till tillkomma.

Uppdatering 06.30: I samband med förhandling med mannen uppstår en situation där mannen skjuts i benet av polis. Direkt efter detta säkras mannen och polispersonal påbörjar inledande vård i väntan på ambulans. Mannen förs strax därefter till sjukhus. Platsen spärras av i väntan på teknisk undersökning. Kontakt med åklagare på riksenheten för polismål har tagits för att få direktiv gällande utredningsåtgärder i en utredning av tjänstefel.

Götene: Hästar påkörda

På riksväg 44 vid Källby var det en manlig bilist som körde på två lösspringande hästar vid femtiden på morgonen. Den ena hästen avlider på platsen och den andra skadas, men springer från platsen. Bilisten klarar sig utan skador. Vägen stängs av i samband med arbetet på platsen. Den skadade hästen tog sig tillbaka till stallbacken men avled på platsen uppger polisen.

Helsingborg: Brand i butik

Räddningstjänsten larmades i natt till en misstänkt anlagd brand i butik på Helmfeltsgatan i Helsingborg. En okänd gärningsperson ska ha krossat rutan och slängt in något brännbart material som orsakat en brand uppger polisen.

Göteborg: Misstänkt skottlossning

Polisen har larmats till Svartedalen, Väderilsgatan i Göteborg där det har hörts smällar alternativt skottlossning. Även ambulans har skickats till platsen.

Uppdatering kl 20:00. En person, en man är anträffad skottskadad och han är avförd med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart.  Polisen genomför utredningstekniska åtgärder på plats. Vittnesförhör och dörrknackning mm. Platsen där mannen anträffades är avspärrad för teknisk undersökning.

Uppdatering kl 20:55. Den skottskadade mannen avled på sjukhus. Han är inte identifierad och polisen fortsätter med utredningstekniska åtgärder på plats. Ingen är ännu gripen för gärningen och det finns inga misstänkta personer. Poliser söker brett i området och har flera enheter på plats. Förundersökningen är ändrad till mord uppger polisen.

Sorsele: En skadad i singelolycka

En singelolycka inträffade på eftermiddagen nära Aha utanför Sorsele. Enligt uppgifter ska en personbil ha kört av på en mindre väg. Det ska ha varit väldigt halt på platsen.

Dalarna: Misstänkta sadeltjuvar gripna

Onsdag den 14 november 2018 kl 02.55 iakttog en polispatrull i Borlänge en bil som de beslutade sig för att kontrollera föraren i. I bilen anträffades 12 st hästsadlar.  I bilen färdades 4 personer i 20-årsåldern. Då ingen av de fyra kunde förklara var sadlarna i bilen kom ifrån uppkom misstanken om att de var stulna. De fyra männen greps misstänkta för stöld, och de anhölls senare av åklagare.

 Vid 06-tiden upptäckte en hästägare i Leksand att det varit inbrott i sadelkammaren vid Leksands ridklubbs stall i Styrsjöbo. Det är i skrivande stund inte känt hur många sadlar som stulits därifrån, men vi utesluter inte att de 12 anträffade sadlarna kommer från det inbrottet.

I Polisområde Dalarna har hittills i år 4 sadlar stulits av de totalt 35 som stulits i Region Bergslagen. Hästägarna  i Värmland är värst drabbade i regionen, Där har 19 sadlar stulits hittills i år. I hela landet har över 300 sadlar stulits fram till den 14 november. Det är gods för mycket stora värden som stjäls.

Då man av djurskyddsskäl inte får låsa stalldörrar är det viktigt att försvåra tillträde till sadelkammare eller andra utrymmen där sadlar förvaras. Rejäla lås, och kanske larm t.ex. Det finns också mekaniska anordningar för att låsa fast sadeln på en väggmonterad bygel. Skulle man få sin sadel stulen är det bra om den är märkt, t.ex. med märk-dna. Det underlättar polisens arbete med att härleda sadeln till rätt ägare om den anträffas.

Det är sedan tidigare känt att det är internationella ligor som specialiserat sig på denna typ av brott, och polisen i Dalarna tror på goda grunder att dessa sadlar var ämnade att exporteras till Litauen.

Malmö: Man misshandlad vid Möllevångstorget

Polis kallades vid 06-tiden till sjukhuset i Malmö med anledning av att det inkommit en man med en skada i ansiktet. Mannen som är i 25-års åldern uppger att han blev slagen av en okänd man på Möllevångstorget en timme tidigare. Enligt anmälaren ska misshandeln ha inträffat efter en diskussion om en cigarett.

Malmö: Misshandel på Lundavägen

Polis kallades i natt till ett matställe på Lundavägen med anledning av ett larm om bråk. En person greps och är misstänkt för misshandel och olaga hot. Den misstänkte, en man i 30-års åldern  har slagit en anställd i bröstet  samt hotat honom till livet. Den misshandlade mannen som också är i 30-års åldern behövde inte sjukhusvård.