Uppsala: Brand i kyrka

Räddningstjänst och polis larmades vid midnatt till kyrkan i Gottsunda där det ska brinna i fasaden på byggnaden. Hur omfattande branden är finns ännu inga uppgifter om och räddningsenheter har nyligen kommit på plats..

Eskilstuna: Misshandel på Hällebyanstalten

Polisen larmades på eftermiddagen om en misshandel inne på Hällebyanstalten. En person har skadats med ett vasst tillhygge och har förts till sjukvård med ambulans. Skadorna bedöms som allvarliga. Polis är på plats på anstalten och utreder händelsen som försök till mord.

Dorotea: Lastbil av vägen

En lastbil har kört av vägen på riksväg 92 mellan Dorotea och Lomsjö. Utryckningsfordon är på väg till platsen och det är ännu oklart om någon person har kommit till skada vid olyckan.

Norrköping: Trafikolycka vid Trafikplats Herstaberg

Foto: Ulf Wigh

En trafikolycka mellan två personbilar och en lastbil inträffade vid 10.20 på riksväg 51 vid trafikplats Herstaberg.

Foto: Ulf Wigh

Fem ambulanser samt räddningstjänst skickades till platsen. Enligt uppgifter ska ingen ha skadats allvarligt.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Rökutveckling i garage

Foto: Ulf Wigh

Ambulans och räddningstjänst larmades vid 22.20-tiden till ett garage i Silverringen där en polispatrull uppgav att man tyckte sig se rökutveckling.
Räddningstjänsten hittade inget som tydde på någon brand. Röken och lukten hade avtagit och man lämnade platsen utan åtgärd.

Foto: Ulf Wigh

Örebro: Misstänkt mord

En person har under söndagsmorgonen hittats död i Örebro. Omständigheterna kring dödsfallet gör att en förundersökning om mord har inletts. Polisen har spärrat av fyndplatsen och vädjar till allmänheten att respektera avspärrningarna. Tekniker och hundpatruller är tillkallade och kommer att inleda brottplatsundersökning inom kort. Personer som har uppgifter eller har iakttagelser som kan vara av betydelse för utredningen ombeds kontakta polisen på telefon 114 14.

Personen som hittats död har hittats utomhus i Örebro uppger polisen. Anhöriga är ännu inte underrättade. Omständigheterna och den avlidnes skador är anledningen till att förundersökning om mord inletts. 

Uppdatering: Mannen som hittats avliden och misstänkt mördad är i sextioårsåldern och hemmahörande i Örebro. Avspärrningarna kring fyndplatsen har utökats i syfte att säkerställa fler spår. Anhöriga är fortfarande ännu inte underrättade. Tills vidare kommer inte fler uppgifter att lämnas i ärendet uppger polisen.

Borlänge: Personbil körde in i byggnad

Foto: Rickard Sjödin / Sjödins Foto

Räddningstjänst larmades vid 02:20-tiden till en singelolycka på Mats Knuts Väg i Borlänge. En personbil som kört in i en byggnad. Två personer färdades i bilen varav en fördes till sjukhus.

Norrköping: Källarbrand i Vilbergen

Foto: Ulf Wigh

Det brinner kraftigt i en källare på Urbergsgatan Sex räddningsenheter samt två ambulanser är på plats.

Foto: Ulf Wigh

Minst en person har tagits omhand av ambulanspersonal. Vad som orsakat branden finns i nuläget inga uppgifter om.

Foto: Ulf Wigh

Sundsvall: Poliser skadade i olycka

På E4, i höjd med Bredsand inträffade på morgonen en trafikolycka. Enligt initiala uppgifter har en bilförare, en man i 30-årsåldern, kört in i baksidan på en ATK-vagn med en personbil. ATK-vagnen, som är en mobil trafiksäkerhetskamera, var påkopplad på en polisbil.

Den misstänkte är gripen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri samt grov olovlig körning.
Han är även misstänkt för tre fall av vållande till kroppsskador. Två av de berörda personerna är poliser och den tredje färdades med den misstänkte i personbilen.
Totalt fyra personer har förts till sjukhus med oklara skador. Den misstänkte mannens bil är tagen i beslag. Jourhavande förundersökningsledare leder ärendet i nuläget.

Norrköping: Brand i villa

Foto: Ulf Wigh

Ambulans och räddningstjänst larmades vid 15.45 till en villa på Blåcklockevägen vid Ensjön där det börjat brinna i en villa. Vid framkomsten brann det med öppna lågor i köket till villan. Branden kunde snabbt släckas och ingen person ska ha kommit till skada vid händelsen.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Trafikolycka på Gamla Övägen

Foto: Ulf Wigh

En trafikolycka inträffade vid 15-tiden på Gamla Övägen vid Vrinnevirondellen. Ambulans och räddningstjänst skickades till platsen men vid framkomsten kunde man konstatera att samtliga hade klarat sig oskadda. Båda fordonen fick dock bärgas från platsen.

Foto: Ulf Wigh

Lidköping: En klämdes fast i olycka

Foto: Torbjörn Axelsson

En person klämdes på morgonen fast i samband med en singelolycka mellan Saleby och Jung söder om Lidköping. Enligt uppgifter ska fordonet kört av vägen och in i ett träd. Det uppges ha varit halt på platsen.