Norrköping: Brand i cafe

Foto: Ulf Wigh

Strax före 04 larmades räddningstjänsten till nya Spiralen på ett automatlarm. Vid framkomsten kunde man konstatera att det börjat brinna på ett café mellan nya och gamla Spiralen.

Foto: Ulf Wigh

Enligt uppgifter ska det ha brunnit i en fåtölj och en gardin. Sprinklersystemet hade löst ut och släckt branden. Det finns ännu inga uppgifter om vad som orsakat branden.

Foto: Ulf Wigh

Malmö: Misstänkt farligt föremål

Strax innan midnatt fick polisens ledningscentral i Region syd larm om ett misstänkt föremål utanför en restaurang i Malmö. Föremålet kan inte av polis på plats bedömas som ofarlig. Nationella bombskyddet har kallats till platsen för att undersöka föremålet. I avvaktan på deras resultat är ett större område avspärrat.

Norrköping: Brand i personbil

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten larmades i natt till parkeringen vid Ektorps Idrottsplats. När man kom på plats brann det kraftigt i minst ett fordon. Vad som orsakat branden är ännu oklart och ärendet har överlämnats till polisen för ytterligare utredning.

Norrköping: Påverkad körde in i staket

 Polisen fick vid 15.40 samtal om en bil som hade kört in i ett staket vid en parkeringsplats på Hantverkaregatan. Polisen åkte till platsen. Med hjälp av vittnesmål kunde polispatrullen säkerställa vem som hade kört bilen. Föraren, en man i 65-årsåldern, visade tecken på att vara påverkad av narkotika och fick följa med till polisstationen för provtagning. Han misstänks för rattfylleri under påverkan av droger. Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

Rättvik: Grovt brott

Polis är på plats i centrala Rättvik med anledning av ett grovt brott. En anmälan kom in under gårdagsdygnet skriver polisen på sin sida på fredagsmorgonen. Utredningsåtgärder och teknisk undersökning pågår. Inga övriga upplysningar kommer att lämnas ut i nuläget i ärendet.

Alingsås: Man knivhuggen

En man ringer från sin lägenhet vid Östlyckan och uppger att han knivhuggit en manlig bekant i lägenheten. Polis kommer till platsen och påbörjar HLR på den skadade och efter fem minuter tar ambulanspersonal över. Den skadade mannen körs till sjukhus och läget är kritiskt enligt sjukvården. Mannen som ringde in greps i lägenheten. Motivet är i nuläget okänt skriver polisen på sin sida.

Söderköping: Trafikolycka på E22

Foto: Ulf Wigh

En trafikolycka inträffade ikväll på E22 i korsningen med Ågatan i Söderköping. Två ambulanser samt räddningstjänst och polis skickades till platsen.

Foto: Ulf Wigh

Tre personer ska ha varit inblandade i olyckan men ingen behövde transporteras till sjukhus. I samband med olyckan uppstod en del trafikproblem på E22.

Foto: Ulf Wigh

Söderköping: Singelolycka på E22

En singelolycka har inträffat på E22 strax söder om avfarten till Gata. Föraren ska ha färdats ensam och har tagit sig ur fordonet. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.

Finspång: Singelolycka på väg 51

En singelolycka har inträffat på riksväg 51 mellan Finspång och avfarten till Risinge. Räddningstjänst samt ambulans är just nu på plats där en personbil ska ligga i diket. Om någon person har skadats är ännu oklart

Katrineholm: Trafikolycka utanför Strångsjö

En trafikolycka har inträffat på riksväg 55 strax söder om Strångsjö nära länsgränsen mot Östergötland. Olyckan har inträffat i södergående fil och det är risk för begränsad framkomlighet. Räddningsfordon från Katrineholm samt även från Norrköping är på väg till platsen.

Karlshamn: Larm om drunkning i Älmtasjön

En uppringare larmade ikväll om att en man saknas efter att ha paddlat kanot/kajak på Älmtasjön. Kanoten/kajaken ska ligga ute på sjön, men ingen person ska befinna sig i den. Polis, räddningstjänst, ambulans och helikopter från JRCC skickas till platsen.

Söderköping: Brand i personbil

En personbil började vid 15.30 att brinna på Talgoxestigen i Söderköping. Fordonet ska ha stått nära en husvägg men när räddningstjänsten kom på plats hade boende lyckats släcka branden själva.