Foto: Ulf Wigh

En kökrock har inträffat strax före fyra vid rondellen Riksvägen till Söderleden. En person ska ha förts i ambulans till sjukhus I samband med olyckan uppstod långa köer.

Uppdatering:  En kvinna i 50-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans, med smärta i huvudet. Ytterligare en kvinna i ungefär samma ålder satt som passagerare i den bilen. Även hon fick ont i olyckan, men ska inte ha behövt ambulanstransport. En kvinna i 20-årsåldern blev misstänkt för att ha orsakat olyckan genom att inte ha iakttagit tillräckligt avstånd till framförvarande fordon skriver polisen på sin sida.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Trafikolycka vid Söderleden

Foto: Ulf Wigh

 En trafikolycka inträffade på förmiddagen vid påfarten till Söderleden från Gamla Övägen. En lastbil körde in i ett framförvarande fordon. Enligt uppgifter ska de inblandade ha klarat sig utan skador.

Foto: Ulf Wigh

Automatiskt utkast

Polisen fick vid 05-tiden in samtal om en hög smäll i centrala Staffanstorp och samtidigt går larmet på polisstationen på Torget. Strax därefter kan det konstateras att någonting exploderat utanför dörren till polishuset. Polis skickas till platsen för att spärra av, nationella bombskyddet rings in och vittnesförhör påbörjas. Några skadade personer anträffas inte, ej heller några skador på andra fastigheter än polisens. Under morgonen kommer kriminaltekniker göra en kriminalteknisk undersökning på platsen uppger polisen.

Oskarström: Brand i flera bilar

Räddningstjänst samt polis larmades vid 01-tiden till Mossegatan i Oskarström där ett flertal bilar skulle brinna. Branden släcktes och man kan konstatera att det var tre fordon som skadats i samband med branden. En anmälan skrivs och ägarna meddelade av patrull, ingen gripen och oklart hur branden börjat skriver polisen på sin sida.

Kristianstad: Grovt brott

Polisen arbetar med att utreda ett misstänkt grovt brott som inträffat i Kristianstad under kvällen.Med hänsyn till förundersökningssekretessen kommer ingen mer information i ärendet att lämnas under de närmaste timmarna. Polisen bedömer att det inte finns någon fara för allmänheten skriver man på sin sida.

Huddinge: Avliden person anträffad

En avliden person har på söndagseftermiddagen påträffats utomhus i Kungens kurva. Polis håller nu på att undersöka orsaken till att personen har avlidit. Då det i nuläget inte går att utesluta brott i samband med dödsfallet har en förundersökning gällande mord inletts.

Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning av platsen kommer att göras. Den avlidne personen är en medelålders man som ännu inte är identifierad. Polis jobbar ännu med att samla in information som kan förklara dödsfallet.

Järfälla: Kioskrån i Barkarby

Polis beordrades till en kiosk i Barkarby efter att personal tryckt på överfallslarmet på middagen.
En ung gärningsman, maskerad för ansiktet och som beskrivs vara i tonåren, kom in i en kiosken och tvingade till sig kontanter genom att uppvisa ett pistolliknande föremål.

Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen som rubriceras som grovt rån. Polis är på plats och säkrar spår samt kommer att genomföra dörrknackning.

Tranemo: Tonåring misshandlad och rånad

Polisen fick vid 02.20 in uppgifter om att en pojke i 15-årsåldern ska ha tvingats ta ut pengar med sitt kontokort i centrala Tranemo. Tonåringen ska ha även blivit misshandlad och därefter har man tvingat honom att ta ut pengar i en bankomat uppger polisen.

Jönköping: Detonation i Råslätt

Vid 02-tiden inträffade en detonation i Råslätts centrum, Jönköping. Flera polispatruller skickades till platsen. Enligt polisen ska en explosion inträffat i anslutning till en bankomat.

Vid framkomsten konstaterar man att någon har försökt spränga upp en dörr som finns vid bankomaten. Nationella bombskyddet har kallats till platsen och ska undersöka om det finns något mer och bilda sig en uppfattning om vad det är som har exploderat.

Västerås: Bränderna anlagda

Polisen uppger att nattens bränder i Västerås kan misstänkas vara anlagd. Byggnaderna är avspärrad för närvarande och en teknisk undersökning kommer genomföras. Man har upprättat anmälningar om misstänkt mordbrand skriver polisen på sin sida.

Kiruna: Drogpåverkad bilförare stoppad

Sent på lördagskvällen stoppade en polispatrull en bil som framförts väldigt vingligt och enligt vittnen kört på fel sida vägen och varit nära att krocka med annan bil samt stolpe i Kiruna.

Fem unga män fanns i bilen. Föraren i 27 års åldern misstänks för drog rattfylleri  genom att ha kört bil påverkad av narkotika. Passagerarna i bilen 15-20 år gamla misstänks samtliga för ringa narkotikabrott genom att  vara narkotikapåverkade.

Polisen påträffade även narkotika på några av de unga männen. Efter provtagningar och föräldrakontakter fick samtliga lämna polisstationen.

Västerås: Pizzeriabrand i Dingtuna

Straxt efter 01 inkom ett inbrottslarm på en Pizzeria i Dingtuna, Västerås. När väktare och polis kom till platsen rök det kraftigt från platsen och man larmade räddningstjänsten.

När räddningstjänsten kom på plats brann det med öppna lågor. Det är oklart hur branden har uppstått och om den har något samband med den tidigare branden i Bjurhovda uppger polisen.

Uppdatering: Polisen uppger vid 04.30 i natt att branden inte var i en pizzeria som man tidigare uppgav. Branden var i en fabrik i närheten av en pizzeria