Norrköping: Stökig natt

Foto: Ulf Wigh

Klockan 00.53 ringde en ordningsvakt på en krog på Drottninggatan om ett pågående bråk ute på gatan. Det ska ha varit cirka 20 personer utanför. Ingen ska ha skadats och ingen ska ha utsatts för brott uppger polisen men två togs med för fylleri.

Foto: Ulf Wigh

Senare i natt kallades polisen till en annan krog där det uppstått bråk. En person ska även slagit till en polisman. Polisen använde pepparsprej mot den misstänkte, en man i 40-årsåldern. Han togs sedan med för fylleri och misstänks för våld mot tjänsteman. Polisen åkte till sjukhus för att få skadorna dokumenterade men ska inte vara allvarligt skadad.På flera andra platser var det stökigt och småbråk.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Brand i personbil

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten larmades vid 22.45 på lördagskvällen till vägen mot gamla koloniområde vid Kungsängsleden där en bil börjat brinna. När man kom fram var fordonet helt övertänt. Polisen har tagit över ärendet och kommer att upprätta en anmälan om skadegörelse genom brand.

Norrköping: Singelolycka på riksväg 55


Visa större karta

En singelolycka har inträffat på riksväg 55 i höjd med sjön Svängbåden söder om Simonstorp. En personbil med fyra personer ska ha kört in i vajerräcket. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.

Olyckan ska enligt ännu obekräftade uppgifter ha inträffat i södergående fil där det just nu är mycket begränsad framkomlighet.

Uppdatering: Olyckan ska ha inträffat i höjd med Yddetorp uppger Räddningstjänsten Östra Götaland. Fyra personer drabbade och de ska inte vara skadade. Bilen står nu vid sidan av vägen.

Klippan: Rån mot Guldsmedsbutik

Övervakningskamera

Flera polispatruller larmades på förmiddagen till Klippan efter ett larm om ett väpnat rån mot en guldbutik. Två gärningsmän ska ha hotat personalen med ett pistolliknande föremål och tvingat till sig värdeföremål. Männen ska därefter ha lämnat platsen till fots i riktning mot torget. De ska ha haft värdeföremålen i famnen. De ska vara klädda i svarta mjukisbyxor, grå luvtröja, axelremsväska, svarta handskar och vita strumpor. Männen ska ha varit maskerade.

Har du sett männen? Ring polisen på 112.

Foto: Jan Emanuelsson / TopNews

Norrköping: Grovt olaga hot

 Polisen larmades till en skola Åbymoskolan med anledning av att någon, eller några, hade klottrat på en vägg. Det klottrade budskapet var ett hot riktat mot skolan. Polisen åkte till skolan med flera patruller.

Efter kontroll och samtal med skolrepresentanter gjordes bedömningen att hotet inte var skarpt. Skolrepresentanter tog beslutet att skoldagen skulle avslutas.

Polispatrull på plats jobbade med trygghetsskapande åtgärder i samband med att elever hämtades av föräldrar. Polisen stannade kvar på platsen för att kontrollera så att eleverna lämnade skolan. Väktare kommer att stanna kvar för att patrullera på platsen.

Polisen har skrivit en anmälan gällande grovt olaga hot samt skadegörelse.

Stockholm: Svårt skadad man avled

Polis och ambulans kallades vid 02.39 till Östermalm med anledning av att inringare påträffat en allvarligt skadad man liggandes på gatan. Den skadade mannen vårdades på plats av sjukvårdspersonal och fördes med ambulans till sjukhus där han sedan avled.

Omständigheterna kring dödsfallet är oklara och för att få klarhet i om mannen har utsatts för brott har polisen inlett en förundersökning gällande mord. En teknisk undersökning av polisens tekniker kommer att genomföras. Anhöriga är inte underrättade då mannen ännu ej är identifierad.

Malmö: Skott avlossat mot lägenhet

Flera uppringare larmade i natt polis och berättade att de har hört skott avlossas i Fosieområdet. Polispatruller skickas till området. Den misstänkta brottsplatsen lokaliseras till en bostad i ett flerfamiljshus på Koralgatan.

Flera skott ska ha avlossats mot bostaden, men inga personer har kommit till skada. Bostaden spärras av och vapenhund samt tekniker beställs till platsen. Dörrknackning genomförs för att samla in eventuella vittnesuppgifter. Ärendet rubriceras som försök till mord. I nuläget finns ingen misstänkt gripen.

Kungsbacka: Man anträffad skjuten

I Åsa har en man i 30 års åldern anträffats skjuten utomhus i ena benet och en eller flera personer har lämnat i ett fordon. En person är avförd med ambulans till sjukhus och vaken och talbar vid avfärden.

Polis är på plats för att säkra brottsplatsen genomför vittnes förhör mm. Ingen person är gripen och endast en person är skadad. Aktuell händelseplats är avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning.

Rättsläget är försök till mord alternativt grov misshandel. Rubriceringen kan komma att justeras under förundersökningen skriver polisen på sin sida. Bakomliggande orsaker är för närvarande okänt och det finns ännu inga personuppgifter på varken målsäganden eller annan .

Norrköping: Rök från soprumsbyggnad

Foto: Ulf Wigh

Ambulans och räddningstjänst larmades på eftermiddagen till en brand på Generalsgatan. Vid framkomsten rök det kraftigt från en fristående soprumsbyggnad. Branden var snabbt släckt och det var i ett större kärl med kläder det brann.

Foto: Ulf Wigh

Uppsala: Kraftig detonation

Åtskilliga samtal inkom vid 04.30-tiden till polisen om att det har skett en explosion på Molngatan i Gränby. Inringare beskriver en tryckvåg och att fönster har skakat, husen vibrerat och att flera billarm utlösts av smällen.

Detonationen har skett utanför ett flerbostadshus och den närmast intilliggande bostaden var av allt att döma tom vid tillfället och inga personskador har uppstått. Däremot har det uppstått fasadskador på huset och flera bilar har fått skadade vindrutor mm.
Händelsen rubriceras i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse och platsen är avspärrad för teknisk undersökning.

Söderköping: Kustbevakningen slussades

Norrköping: Röklukt på norr

Under natten och morgonen har vinden vänt vilket inneburit att röken från Händelöbranden dragit in något över norra delen av Norrköping. Räddningstjänsten har bland annat fått larm från en fastighet på Rågången och även på Sandgatan där boende känner röklukt inne och även utomhus. Man har varit och kontrollerat platserna och konstaterat att det rör sig om rök från Händelöbranden.