Smedjebacken: Två skadade i fyrhjulingsolycka

Två personer fick vid 19.45 föras till sjukhus med oklara skador i samband med en olycka med en fyrhjuling på Smedjegatan. Enligt ännu obekräftade uppgifter ska ingen av de båda haft hjälm på sig vid olyckstillfället.

Älmhult: Barn påkört av buss

En pojke i åldern 5-8 år ska ha blivit påkörd av en buss på Handelsvägen i Älmhult tidigare ikväll. Skadeläget på pojken är oklart men bedöms som allvarligt av personal på plats. Pojken har förts till sjukhus med ambulans uppger polisen som i nuläget inte har några uppgifter om hur olyckan gått till.

Mark: Bil och Mc i krock på Segloravägen


Foto: Joakim Eriksson / Agena Foto
En personbil och en motorcykel var på eftermiddagen inblandade i en trafikolycka på Segloravägen. Enligt polisen var fyra personer inblandade i olyckan. De två som färdades på motorcykeln uppges ha ådragit sig allvarliga skador. Samtliga fyra fick föras till sjukhus.

Kalix: Räddningsinsats

Tre personer sågs på förmiddagen gå över den mycket tunna isen på älven.  Polis och räddningstjänst kallades till platsen då det finns stor fara för att en olycka skulle inträffa. Polis påträffar personerna en kort stund senare. Det är en förälder och två barn som varit ute på isen. Ingen olycka har skett men föräldern får en tillsägelse av polispatrullen. Med anledning av den senaste tidens varma och tidvis regniga väder har isarna försvagats. Att ge sig ut på isarna nu, särskilt älvsisarna, kan vara förenat med stor fara.

Trosa: Brand i villa

Räddningstjänst och ambulans larmades straxt efter 11 till en villa nära Åda norr om Trosa där det börjat brinna. Hur omfattande branden är finns i nuläget inga uppgifter om.

Nybro: Singelolycka på riksväg 25

Ambulans och räddningstjänst har larmats till riksväg 25 mellan Nybro och Trekanten där det ska ha inträffat en singelolycka med en personbil. Det är oklart om någon person har kommit till skada.

Tingsryd: Singelolycka utanför Rävemåla

En singelolycka inträffade vid 04-tiden på Karlskrona äggen utanför Rävemåla. Ambulans och räddningstjänst larmades till platsen men det är oklart om någon person skadades

Sollentuna: Brand i källare

Räddningstjänsten larmades vid 03-tiden till Västervägen i Sollentuna där det ska börjat brinna i en källare. Hur omfattande branden är finns det i skrivande stund inga uppgifter om.

Norrköping: Larm om brand i villa


Räddningstjänsten larmades straxt före tre till en villa i Alhagen, Skärblacka där det börjat brinna på en villaaltan. Vid framkomsten ska de boende själva ha lyckats släcka branden och räddningstjänsten gjorde en extra kontroll.

Halmstad:Brand i container

Straxt före två larmades räddningstjänsten till Brogatan i Oskarsström där det börjat brinna i minst en container.

Öland: Singelolycka utanför Borgholm

Ambulans och räddningstjänst larmades vid 01.30-tiden till länsväg 136 norr om Borgholm där det inträffat en singelolycka med en personbil  Det är inte känt om någon person behövde föras till sjukhus.

Helsingborg: Två personer skottskadade

Polisen fick straxt efter midnatt in samtal om en misstänkt skottlossning på Tränsgatan Helsingborg. Patrull skickades till platsen för kontroll. På platsen anträffas två män med skottskador och de båda männen fördes med ambulans till sjukhus med mycket allvarliga skador. Polisen har spärrat av ett område och tekniker har skickats till platsen för att göra en brottsplatsundersökning. Polisen söker efter misstänkta gärningspersoner och ökar den polisiära närvaron i området i trygghetsskapande syfte.