Norrköping. Trafikolycka på Exportgatan

Ambulans och räddningstjänst är på väg till Exportgatan på Risängen där ett fordon ska ha blivit påkörd av en bakomvarande bil.

Norrköping: En skadad i arbetsolycka

Polis och ambulans larmades på eftermiddagen med anledning av en olycka på en arbetsplats i Borg, Klinga. En person, en man i 60-årsåldern, hade skadats under arbetet med en reparation av en fyrhjuling och han har förts till sjukhus i ambulans. Polisen har inga uppgifter gällande mannens skadeläge. En anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka har upprättats.

Grästorp: Svår olycka på väg 47

Foto: Torbjörn Axelsson

En svår trafikolycka inträffade på eftermiddagen på riksväg 47 öster om Grästorp. Vägen vid olycksplatsen stängdes av helt under räddningsarbetet. Flera ambulanser samt räddningstjänst fanns på plats men det finns i nuläget inga uppgifter om skadeläget på de inblandade.

Norrköping. Inbrott i flera bilar

Foto: Ulf Wigh

En ventilationsfirma på Sprängstensgatan har under natten haft inbrott i flera bilar. Fordonen stod på ett inhägnat område. Flera bilar var uppbrutna men vad som har tillgripits är ännu oklart då polis är på plats och gör en teknisk undersökning. Man misstänker att tjuvarna tagit sig in genom att ha sönder ett stängsel och sedan dragit ned stöldgodset till en mindre väg nedanför.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Cyklist påkörd

Foto: Ulf Wigh

En person fick ikväll föras i ambulans till sjukhus efter att ha blivit påkörd med sin cykel vid ett övergångsställe på Lindövägen i Lindö. Det finns i nuläget inga uppgifter om vilka skador den påkörde ådrog sig.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Mindre brandtillbud

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten larmades ikväll till en bostadsfastighet på Trädgårdsgatan där man haft ett mindre brandtillbud.Enligt uppgift har det brunnit i något föremål inomhus. Branden släcktes av personer på plats. Räddningstjänsten hjälpte till med ventileringen. Orsaken till branden är oklar skriver Räddningstjänsten Östra Götaland på sin sida.

Borås: Två döda i flygolycka

Foto: Joakim Eriksson / Agena Foto

En olycka med ett mindre flygplan inträffade ikväll vid Ekås/Källbackavägen. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. I planet färdades två personer.

Uppdatering Kl 21.05: Samtal med polisiär förundersökningsledare som bekräftar att de två män som färdades i planet avled i samband med olyckan. Polisen har under kvällen genomfört så många åtgärder man kunnat för att identifiera de båda männen som förts från olycksplatsen. Det återstår dock en rättsmedicinsk undersökning där rättsläkare kan bekräfta identitet. 

Sammantaget så har de uppgifter man fått fram gjort att man kunnat underrätta anhöriga om de båda dödsfallen.

Norrköping: Anträffad misshandlad

SOS larmade vid 02.30-tiden ambulans till området Hageby i Norrköping med anledning av ett sjukdomsfall utomhus. När ambulansen kom till platsen framkom det att en man hade blivit rånad och misshandlad och ambulansen tillkallade polis. Den skadade mannen som är i 25-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Polisen kunde gripa två personer som befann sig i en lägenhet i området. En anmälan om rån har upprättats.

Norrköping. Arbetsolycka i Skärblacka

Polis och ambulans larmades vid 11-tiden med anledning av en olycka på en arbetsplats i Skärblacka. Enligt larmet från SOS hade person hade fått elström genom kroppen.

När polis kom till platsen påbörjades en utredning och patrullen kunde förhöra både vittnen till olyckan och den drabbade, en man i 20-årsåldern.

Mannen fördes till sjukhus i ambulans för kontroll.Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada i samband med arbetsplatsolycka.

Norrköping: Man gripen för misshandel

Polis larmades vid 06.40 till en adress i området Haga med anledning av ett bråk mellan en man och en kvinna i en bostad. Mannen uppgavs vara aggressiv och skulle ha hotat kvinnan. När polis kom till platsen befann sig mannen utomhus. Mannen, som är i 25-årsåldern, greps på platsen, misstänkt för olaga hot. Kvinnan ska inte ha skadats fysiskt vid händelsen.

Skellefteå: Lägenhetsbrand i Burträsk

Räddningstjänsten larmades i natt till en bostadsfastighet i Burträsk söder om Skellefteå där man hade rökutveckling i ett trapphus.
Vid framkomsten kunde man konstatera att det brann i en lägenhet och rökdykare fick ut den drabbade som hade inandats rök. Denne transporterades i ambulans till sjukhus.

Hur omfattande brandskador lägenheten har fått finns i nuläget inga uppgifter om och inte heller vad som orsakat branden.

Stockholm: Butik utsatt för rån

Polis kallades på morgonen till Tyresö med anledning av att personalen i en matvaruaffär blivit utsatta för ett grovt rån. Två gärningspersoner har hotat personalen med en kniv och ett pistolliknande föremål och tilltvingat sig värdesaker. Flera polispatruller arbetade med att leta efter gärningspersonerna och utföra utredningsåtgärder på platsen. Ingen av personalen skadades fysiskt vid händelsen.