Katrineholm: Lastbil över vägen

En lastbilsolycka inträffade vid 06-tiden på riksväg 55 nära Norlunda söder om Strångsjö. Enligt de första uppgifterna ska fordonet ha hamnat liggande tvärs över vägen. Om någon person skadades vid olyckan är ännu oklart. Trafikverket uppger att det kommer vara mycket begränsad framkomlighet under större delen av dagen vid platsen.

Kungälv: Brand i segelbåt

Räddningstjänsten och polis larmades vid halv femtiden på morgonen till Kungälv vid Holmgången där en segelbåt börjat brinna. Segelbåten blir helt utbränd. Oklart om det fanns personer ombord på båten.  Enligt uppgift kan det varit personer som tillfälligt haft sin bostad ombord på båten sedan en tid tillbaka men det är oklart om någon har befunnit sig ombord på båten när branden startade.  För att säkerställa efterforskningen kommer dykare att undersöka båten under förmiddagen.  I nuläget föreligger det ingen brottsmisstanke mer än skadegörelse genom brand utan misstanke om brott.

Halmstad: Misshandel i Västra Hylte

Polis och ambulans larmades till Västra Hylte där en man har blivit slagen i huvudet med okänt föremål. Blod i trapphuset gör att grannarna larmar via 112. En man i 30 års åldern transporteras med ambulans till sjukhus med skallskador. Troligen slagen med en hammare i huvudet. Ingen person är gripen för händelsen. Polisen har genomfört tekniskt spårsäkring i trapphuset och förhör med målsägande kommer att ske så snart det är möjligt. Anmälan skrivs om grov misshandel.

Kramfors: Villaägare hotat

Mellan  5-7 ungdomar tog sig in på en villägares tomt i Bollstabruk straxt efter midnatt. Då anmälaren ville att de skulle lämna platsen började de att uppträda hotfullt. En av ungdomarna ska även ha visat upp en kniv. När polisen kom till platsen hade ungdomarna lämnat. Patrullerna på plats tog upp anmälan gällande olaga hot men någon misstänkt har inte påträffats.

Linköping: Brand i motorfordon

Räddningstjänsten fick i natt rycka ut till Hjälmsätersgatan i Linköping där det börjat brinna i en personbil på en parkeringsplats. Enligt uppgifter ska det stått andra fordon nära den brinnande bilen men det är oklart om dessa fått några skador.

Norrtälje: Singelolycka på E18

Ambulans och räddningstjänst larmades i natt till E18 i höjd med Ledinge sydväst om Norrtälje där en personbil ska ha kört in i vägräcket. Det finns inga uppgifter om eventuella personskador.

Alvesta: Singelolycka utanför Vislanda

Ambulans och räddningstjänst larmades straxt före midnatt till länsväg 126 söder om Vislanda där det ska ha inträffat en singelolycka med en personbil. Det har i skrivande stund inte framkommit om någon person skadades vid händelsen.

Mora: Brand i personbil

Räddningstjänsten har larmats till Vattugatan straxt söder om Mora där en personbil ska börjat brinna nära skogen.

Malmö: Brand i flera personbilar

Larm har inkommit om en brand i tre personbilar som står parkerade på Hårds väg i Malmö uppger polisen. Räddningstjänsten har precis kommit på plats och påbörjat släckningsarbetet.

Vadstena: Brand i byggnad

Räddningstjänsten har larmats till Anneberga strax söder om Vadstena där det ska börjat brinna i någon form av byggnad vid ett boende. Enligt de första uppgifterna ska det vara övertänt. Det finns i nuläget inga uppgifter om någon person har skadats.

Falun: Singelolycka utanför Bjursås

En singelolycka har inträffat vid Svedjelund straxt norr om Bjursås. Det är oklart om föraren som har färdats ensam i fordonet har kommit till skada och räddningsenheter är på väg till platsen.

Torsby: Älgolycka utanför Höljes

Ambulans och räddningstjänst är på väg till riksväg 62 vid avfarten till Bastuknappen norr om Höljes. Om någon person har skadats vid olyckan har ännu inte framkommit.

Borås: Brand i garagebyggnad

Räddningstjänsten har larmats till Myrekullavägen i Bredared där det ska börjat brinna i ett flerbilsgarage. Hur omfattande branden är finns ännu inga uppgifter om.

Umeå: Båda flickorna anträffade

Uppdatering  21:06 Båda flickorna som varit försvunna vid Nydalasjön, Umeå är anträffade välbehållna uppger polisen. Närmare omständigheter runt anträffandet är tillsvidare okända.

Lerum: Trafikolycka i Gråbo

En trafikolycka har inträffat på Valters väg i Gråbo. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen och det är ännu oklart om någon person har skadats.