Avesta: Granat vid skola

Nationella bombskyddet har under kvällen hanterat en farligt föremål på en skola i Horndal. Det rör sig om en granat som av NBC betraktas som skarp. Granaten har nu säkrats och transporterats bort från platsen för att dstrueras på säker plats uppger polisen.

Norrköping: En skadad i lägenhetsbrand

Foto: Ulf Wigh

Ambulans och räddningstjänst larmades vid 22.20 till en lägenhet på Bråddgatan där det börjat brinna. En person ska ha förts i ambulans till sjukhus.

Norrköping: Man gripen för misshandel

Polisen larmades till en mindre ort i norra delen av Norrköpings kommun. Larmet gällde misshandel där en man under morgonen skulle ha misshandlat en kvinna som han lever i en relation med.

Innan polisen hann fram till platsen hade mannen lämnat bostaden i bil. Kvinnan var skadad och fördes med ambulans till sjukhus. Mannen hittades i sin bil som var parkerad en bit ifrån bostaden och greps. Den gripna mannen är i 50-årsåldern och kommer förhöras. Han misstänks för misshandel.

Norrköping. Trafikolycka i Kimstad

En frontalkrock inträffade ikväll på bron på Kimstadsvägen över järnvägen. Minst en person uppges ha förts till sjukhus.

Stockholm: Person skjuten

Polisen fick samtal om en skadad person klockan 11.20 och att det kunde röra sig om skottskador på Östermalm. En person har anträffats med oklara skador. En förundersökning om försök till mord har inletts. En person har setts lämna platsen och ett flertal patruller och polisens helikopter söker nu efter en eller flera gärningspersoner. 

Brottsplatsen är ett garage som har spärrats av för att teknisk undersökning ska kunna genomföras. Polisen söker fortsatt efter en eller flera gärningspersoner och hör vittnen på platsen. Dörrknackning kommer att genomföras i området och övervakningskameror kontrolleras.

Norrköping. Inbrott i butik

Väktare ringde i natt till polisen om ett inbrottslarm från en livsmedelsbutik i stadsdelen Enebymo i Norrköping. Det visade sig ha varit ett inbrott och någon har krossat en glasruta och varit inne i butiken och stulit, oklart vad. Polisen påbörjade en utredning om stöld genom inbrott och väktare täckte för glasrutan. Det finns ingen misstänkt.

Uppsala. Tre döda vid bilbrand

Via SOS larmades ikväll polis och räddningstjänst till en plats i närheten av Skogsvallens IP där det finns en brinnande personbil.
Vid släckningsarbetet anträffas tre döda personer i bilen. Personerna är inte identifierade och det går i nuläget inte att svara på hur de har avlidit, men polisen misstänker brott och har inlett en förundersökning om mord.
Polisen arbetar för närvarande bland annat med vittnesförhör och spårsäkring.

Falun: Två genom isen

SOS-alarm meddelar att två personer som har varit ute på isen på sjön Fläddran i Bengtsheden har hamnat i vattnet. Polisen är på väg till plats för att biträda räddningstjänsten.

Falun: Kvinna försvunnen

Sjukvårdspersonal ringer till polisen och meddelar att en kvinna född -52 är försvunnen. Hon var senast synlig vid sjukhuset vid 08.40 på onsdagsmorgonen då hon blev avsläppt där. Kvinnan är dement och kan ha svårt att orientera sig.

Kvinnan är ca 165 cm lång och vid försvinnandet var hon bland annat iklädd en mörk lite längre kappa. Kvinnan hade ett lilaaktigt läppstift på sig och hon går med rullator i vilken hon också brukar förvara sin handväska.

Om du tror att du har sett kvinnan vill vi att du ringer 11414 och ber att få prata med regionledningscentralen i Bergslagen. Om du tror att du ser kvinnan just nu vill vi att du ringer 112 och ber att få tala med polisen.

Norrköping: Mindre brand i bostad

Räddningstjänsten har larmats till en fastighet på Stafettgatan där det börjat brinna i samband med matlagning. Enligt uppgifter ska man själva ha lyckats släcka branden med en släckare och räddningstjänsten åker fram för en kontroll.

Norrköping: Mindre gräsbrand

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten larmades på förmiddagen till en mindre gräsbrand under en kraftledning nära Lilla Holmtorpet bakom Vrinnevisjukhuset. När man kom på plats pyrde det enbart i marken men ett område på mellan 10-20 kvadratmeter hade brunnit.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Mopedist påkörd av lastbil

Foto: Ulf Wigh

En lastbil ska ha krockat med en mopedist. Mopedisten, en tonårsflicka är förd till sjukhus med ambulans och ska enligt uppgifter inte ha skadats allvarligt. Lastbilschauffören misstänks för att ha brutit mot väjningsplikten på platsen.

Foto: Ulf Wigh