Kristianstad: Lägenheter beskjutna

Polisens regionledningscentral fick ikväll samtal om skottlossning på Hjalmar Söderbergs väg i Kristianstad. Polis och ambulanssjukvård skickades till adressen.  Polisen har gjort fynd som talar för att någon skjutit in i en eller flera lägenheter till ett flerbostadshus. Ingen person är konstaterad skadad.

Ystad: Singelolycka på Källesjövägen

En singelolycka med en personbil har inträffat på Källesjövägen norr om Ystad. Ambulans och räddningstjänst har kallats till platsen men det finns ännu inga uppgifter om eventuella personskador.

Götene: Lastbilsolycka vid Kinnekullemotet


Foto: Torbjörn Axelsson
En lastbilsolycka har inträffat vid Kinnekullemotat utanför Götene. Räddningsenheter har precis kommit på plats och det är oklart om någon person har kommit till skada. Olyckan ska ha inträffat i södergående fil nära påfarten till riksväg 44.

Mölndal: Brand i lokal

Polis och räddningstjänst larmades på förmiddagen till Stubbåkersgatan i Bifrost där det ska brinna i en klubblokal. Inga personer befinner sig i lokalen. Branden har av okänd anledning startat på vinden och räddningstjänsten låter med största sannolikhet huset brinna ner till grunden uppger polisen.

Karlsborg: Singelolycka

En singelolycka har inträffat på länsväg 3037 straxt väster om Mölltorp utanför Karlsborg. Trafikverket uppger att vägen just nu är avstängd vid olycksplatsen.  En person uppges ha färdats i fordonet och förs i ambualsn till sjukhus.

Uppdatering: En mc-polis mötte en bilist som körde fort och bestämde sig för att vända om för en kontroll. När polisen kör ett stannatecken drar bilisten på för att undkomma polisen. Strax efter kör bilisten av vägen och i samband med avåkningen kör han på en stor gran som välter över vägen. Polismannen på mc-n hinner precis stanna innan granen och klarar sig utan skada. Bilisten körs till KSS med oklara skador men läget ska vara stabilt. Han är misstänkt för vårdlöshet i trafik och ej stannat på polismans tecken skriver polisen på sin sida.

Norrköping: Olycka på Ståthögaleden


Foto: Ulf Wigh
En olycka inträffade vid 01.30-tiden på Ståthögaleden nära Malmgatan i Norrköping. Ett fordon ska ha sladdat av vägen och in i ett träd. Enligt uppgifter ska ytterligare ett fordon varit inblandad i olyckan. En person uppges ha transporterats i ambulans till sjukhus.

Lycksele: 25 personer i bråk

Polis larmades vid 23-tiden till torget i Lycksele med anledning av ett större slagsmål. Enligt anmälaren skulle det röra sig om 25 personer som börjat bråka på platsen. Ett flertal av dessa bråkade med ordningsvakter. Flera polispatruller skickades till platsen och fyra personer omhändertogs, samtliga belades med handfängsel. Två av personerna var så pass våldsamma att polis nödgades att använda pepparspray för att få kontroll på personerna uppger John Enzinger vakthavande befäl på polisens regionledningscentral.

Skadeläget på inblandade personer är okänt. Polis har hjälpt en person till sjukhus med okända skador. Det finns flera vittnen till händelsen och man har hållit förhör med vittnen samt upprättat flera anmälningar om misshandel.

Norrköping: Villa övertänd i Strömsfors


Foto: Ulf Wigh
Räddningstjänsten larmades vid 22-tiden till en villa i Strömfors där det börjat brinna. När räddningsenheterna kom på plats var villan helt övertänd. Enligt de första uppgifterna befarade man att en person skulle finnas kvar i byggnaden men efter bara några minuter kunde man konstatera att alla hade kommit ur byggnaden. Flera personer uppges ha förts till sjukhus i samband med branden men ingen ska ha skadats allvarligt.

Foto: Ulf Wigh

Uppsala: Grov misshandel

Polis larmades ikväll till Naturstensvägen där en man född -86 ska ha skadats med ett tillhygge i samband med bråk med en annan man. Den skadade mannen förs till sjukhus med ambulans. En man född -85 kan gripas på platsen och misstänks för grov misshandel. Även han förs till sjukhus för omplåstring.
Förutom de tidigare nämnda personerna anträffas en man född -78, och en man född -81 på adressen som också gjort sig illa under bråket, deras skador kan omhändertas på plats.
De inblandade är bekanta med varandra sedan tidigare. Den misstänkta gärningsmannen har ännu inte kunnat höras.

Mariestad: Trafikolycka på E20

En trafikolycka har inträffat på E20 mellan Mariestad och Lugnås. Utryckningsfordon är på väg till platsen och trafikverket uppger att det just nu råder begränsad framkomlighet.

Kristinehamn: Larm om drunkningstillbud

Räddningsenheter larmades vid 16.15 till vattnet sydväst om Hjälmarsnäs utanför Kristinehamn där man fått larm om att det ska ha inträffat någon form av drunkningstillbud. Enligt en anmälare ska denna ha observerat en livlös kropp i farleden.

Karlskrona: Brand i fritidsbåt

Räddningsenheter har larmats till vattnet söder om Nättraby utanför Karlskrona där det ska börjat brinna i en fritidsbåt. Det finns inga uppgifter om någon person har kommit till skada.