Katrineholm: Stor olycka på riksväg 55

En lastbil samt minst fem personbilar är inblandade i en trafikolycka på riksväg 55 mellan Ändebol och Strångsjö söder om Katrineholm. Det finns ännu inga uppgifter om skadeläget på de inblandade. Räddningstjänsten från Katrineholm samt även från Norrköping har skickats till platsen och ett antal ambulanser.

Halmstad: Singelolycka på E6

En singelolycka har inträffat på E6 nära avfarten till Kvibille norr om Halmstad. Räddningsenheter är just nu på plats och det finns ännu inga uppgifter om hur det gått för de som färdats i fordonet.

Malung: Bil körde ini husvagn

En personbil körde vid 06.20 in i en husvagn på E16 i Yttermalung. Ambulans och räddningstjänst kallades till platsen och enligt det finns i nuläget inga uppgifter om någon person kom till skada vid händelsen.

Norrköping: Rökutveckling från sophög


Foto: Ulf Wigh
Straxt före fem larmades räddningstjänsten till en avfallsanläggning på Sjötullsgatan i Norrköping där man hade rökutveckling från en sophög inne på området.  En lastmaskin på företaget rörde runt i den stora avfallshögen och inga höga temperaturer fanns och räddningstjänsten kunde lämna platsen.

Linköping: Grov misshandel


Polis larmades vid 01-tiden till en bostad i Tannefors, Linköping, efter samtal från en man som uppgett att han blivit överfallen och misshandlad i sin bostad. Målsäganden fick åka till sjukhus, men ska inte vara allvarligt skadad. En anmälan om grov misshandel har upprättats, bostaden där brottet ska ha inträffat har spärrats av för att kunna genomföra en teknisk undersökning under dagen. I nuläget finns ingen misstänkt i ärendet.

Jönköping: Två skadade vid singelolycka

Vid 01.30-tiden larmades räddningstjänsten till en singelolycka på Björnebergsvägen i Jönköpings kommun i höjd med Björneberg. En personbil hade gått av vägen och kolliderat med ett träd. Två personer transporterades med ambulans till sjukhus.

Umeå: Brand på företag

Räddningstjänsten larmades ikväll till Volvo Lastvagnar i Umeå där det börjat brinna i en byggnad. Enligt uppgifter ska det branden börjat i ett fläktsystem. Ingen person ska ha kommit till skada vid händelsen.

Karlstad: Försvunnen person

Klockan 21.11 larmas polisen om en försvunnen 81-årig man. Mannen skall ha försvunnit från sin bostad i Kronoparken, Karlstad efter kl. 1700 190120.
Mannen är ca 190 cm lång, rakryggad och smal. Han kan vara iklädd en blå mocka jacka. Brukar gå med rollator men den är inte med nu.

Kontakta RLC Bergslagen via 114 14 alternativt 112 vid akut läge.

Säffle: Ladugårdsbrand utanför Nysäter

Räddningsenheter larmades ikväll till en gård norr om Nysäter utanför Säffle där det börjat brinna i en ladugård. Enligt uppgifter brann det kraftigt i byggnaden när man kom fram och minst ett 80-tal kor ska ha blivit kvar i byggnaden. Fler djur kom ut och springer nu i omgivningen och på vägarna. Trafikverket uppger att man ska köra lugn på länsväg 175 mellan Aspsäter och S Högsäter  där det finns stor risk för att det kan finnas kreatur på vägen.

Ljungby: Singelolycka på E4

En singelolycka har inträffat på E4 straxt norr om Lagan. Polis, räddningstjänst och ambulans har kallats till platsen där en bil kört in i mitträcket. Personen/personerna ska enligt uppgift vara ute ur bilen. Skade- och trafikläget är okänt. Olyckan har inträffat i norrgående körriktning uppger polisen.

Falköping: Singelolycka utanför Ullene

Ambulans och räddningstjänst har larmats till riksväg 47 straxt öster om Ullene utanför Falköping där det ska ha inträffat en singelolycka med en personbil. Trafikverket uppger att det just nu råder begränsad framkomlighet på platsen.

Ludvika: Singelolycka på riksväg 50


En singelolycka har inträffat på riksväg 50 nära avfarten till Ramshyttan mellan Ludvika och Borlänge. Om någon person har skadats är ännu oklart. Enligt de första uppgifterna ska fordonet kört av vägen och voltat.