Malmö: En person skadad i större bråk


Polisens regionledningscentral tog ikväll emot ett flertal samtal om pågående bråk på Södra Förstadsgatan, i närheten av korsningen till Smedjegatan. Initiala uppgifter sade att 10-15 personer var inblandade i bråket och att någon var skadad. Polis och ambulanssjukvård larmades till adressen. Polispatrullerna anträffar en skadad man inne i en livsmedelsbutik, mannen är förd till sjukhus med ambulans. Två män, som anträffas i en bil under färd i närheten, är gripna misstänkta för grov misshandel.  Polisen utreder nu om det finns ytterligare skadade personer som en följd av bråket och om fler gärningspersoner är på fri fot.

Hedemora: Rökutveckling i lägenhet

Räddningsenheter har larmats till Sexbovägen i Långshyttan där det ska vara rökutveckling från en lägenhet. Vad som orsakat röken är ännu oklart.

Norrköping: East Prideparaden blev en folkfest


Den mångåriga traditionen med Prideparad i Norrköping genomfördes under lördagen i det nya nätverket East Pride’s regi. Man hade i år ny startplats och promenadväg vilket verkar ha varit en lyckad satsning. Det finns mediauppgifter på att det varit 4.500 deltagare i paraden som avslutades i Vasaparken. Tåget var uppdelat i sektionen och på förhand var ett trettiotal organisationer anmälda.


Det är svårt att uppskatta deltagarantalet men vi uppskattar att det sträckte sig hela Kungsgatan från Skvallertorget till Norr Tull eller som en annan jämförelse från Tyska Torget till Hörsalsparken. Till de som gick med i paraden skall läggas alla fe människor som kantade vägen. Visst blev det störningar i kollektivtrafiken men det var inte något som resenärerna klagade på inför den manifestation för människors lika värde som paraden utgjorde.

Text & foto: Sven Åke Molund

Söderköping: Motorcykelolycka utanför Mogata

En motorcykelolycka har inträffat på länsväg 210 nära Mogata söder om Söderköping. Enligt de första uppgifterna ska en person vara skadad och både ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.

Norrköping: Motorcykelolycka på Strandvägen


En motorcykelolycka har inträffat på Strandvägen norr om Norrköping. Enligt de första uppgifterna ska en person ha skadats och ambulans samt räddningstjänst är på väg till platsen.

Mark: Död kvinna anträffad


Foto: Joakim Eriksson / Agena Foto
En avliden kvinna har anträffats i Kinna. Omständigheterna är för närvarnade oklara och polisen har inlett en förundersöking gällande mord/dråp. Anhöriga är underrättade. Kvinnan har anträffats utomhus och platsen har spärrats av och kommer att undersökas av tekniker. Det finns i nuläget ingen gripen uppger polisen.

Norrtälje: Olycka utanför Grisslehamn

En olycka har inträffat på Grisslehamnsvägen mellan Grisslehamn och Tomta. Vid olyckan ska ett fordonen ha hamnat på taket. Det är ännu oklart om det rör sig om en singelolycka eller om flera fordon är inblandade.

Lidköping: Personbil fattade eld vid olycka


Foto: Torbjörn Axelsson
En lastbil och en personbil kolliderade i natt på riksväg 44 straxt utanför Lidköping.  Ambulans och räddningstjänst skickades till platsen. Vid olyckan fattade personbilen eld.  Några uppgifter hur det gått för de inblandade finns ännu vid 03.30-tiden inga uppgifter om.

Jönköping: Lastbil välte på riksväg 40

En lastbil välte i natt på riksväg 40 nära trafikplats Haga i Jönköping. Enligt Trafikverket uppstod det begränsad framkomlighet vid platsen i båda riktningar. Om någon person behövde föras till sjukhus är oklart.

Svedala: Bil in i träd

En personbil körde straxt före ett av vägen och in i ett träd på Hyltarpsvägen i Svedala. Det har i skrivande stund inte framkommit om någon person behövde föras till sjukhus.

Vara: Singelolycka utanför Stora Levene


Foto: Torbjörn Axelsson

En singelolycka inträffade ikväll utanför Stora Levene. Ambulans och räddningstjänst larmades till platsen men det finns i skrivande stund inga uppgifter om någon person behövde föras till sjukhus.

Avesta: Personbil voltade


Foto: Torbjörn Wåhlin
En singelolycka inträffade ikväll på riksväg 70 nära Rembo norr om Avesta. En personbil hamnade på taket. Föraren ska enligt uppgifter ha färdats ensam i fordonet och kunnat ta sig ur själv. Det är oklart om denne behövde föras till sjukhus.