Göteborg: Man skjuten till döds

Under kvällen inkom  flera samtal till polisen om att man ska ha blivit skjuten på Dimvädersgatan i Göteborg. Polisen är snabbt på platsen och anträffar en man liggande på marken.  Vittnen säger sig ha hört flera skott avlossas och att en bil har lämnat platsen i hög fart, troligtvis i riktning mot Flygvädersgatan. Polisen är på plats och söker i området och hör vittnen. Platsen kommer att spärras av för en teknisk undersökning. Mannen som blev skjuten konstaterades avliden på plats. Identiteten är fortfarande okänd. Polisen har påbörjat dörrknackning i området. En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts.

Norrköping: Trafikolycka i Hageby

En trafikolycka har inträffat i rondellen in mot Hageby Centrum. Ambulanser samt räddningstjänst är på väg till platsen och enligt uppgifter ska tre personer ha färdats i fordonet. Det är dock oklart om någon av dessa har skadats.

Mjölby: Lastbilsolycka utanför Väderstad

En lastbil har kört in i ett träd nära Sanshals nordväst om Väderstad. Vid olyckan ska trädet gått av och fallit ner. Det är ännu oklart om chauffören till fordonet har skadats och ambulans samt räddningstjänst är just nu på plats.

Halmstad: Singelolycka på E6

En singelolycka har inträffat på E6 straxt utanför Kvibille norr om Halmstad. Räddnmingsenheter är på väg till platsen och det finns ännu inga uppgifter om skadeläget på de som färdats i fordonet.

Södertälje: Man anträffad knivskuren


En person har påträffats utomhus i Södertälje med stickskador uppger polisen. Mannen är förd i ambulans till sjukhus. Polisen letar efter gärningsmän. En förundersökning är inledd på försök till mord.

Norrköping: Person påkörd

En person har blivit påkörd vid rondellen Gamla Övägen och Albrektsvägen i Norrköping. Ambulans och räddningstjänst är just nu på plats och man kan räkna med begränsad framkomlighet.

Norrköping: Singelolycka på E4

En singelolycka inträffade på middagen på E4 nära södra infarten till Norrköping. En personbil ska ha kört på något föremål som låg på vägbanan. En person fick föras till sjukhus för kontroll och södergående körfält stängdes av under räddningsarbetet.

Linköping: Fortsatt sökande efter 20-åring

Polisen har nu återupptagit sökinsatsen med full styrka efter den försvunne mannen i 20-årsåldern som tidigare har rapporterats om. Polisens resurser består i huvudsak av hundpatruller och utöver det ledningsresurs för ledning av insatsen. Polisen kommer på grund av tekniska problem inte att använda polishelikopter i sökandet idag. Försvarsmakten deltar fortfarande i sökinsatsen.

Polisen har under gårdagen fått in tips från allmänheten vilket polisen är mycket tacksam för. När polisen får in tips riktas delar av sökinsatsen till det område tipset gäller för att om möjligt få framgång i polisens strävanden att hitta den försvunne 20-åringen.

Polisen är fortfarande, och så länge sökinsatsen pågår, angelägen om att få in ytterligare tips från allmänheten. Tipsa polisen på 114 14 (begär att få bli kopplad till RLC Öst) eller i brådskande fall 112.

Stockholm: Rökutveckling i trapphus

Larmuppgifter uppgav ikväll  att det var rök i trapphuset på ett flerfamiljshus i Tensta och att flera personer har spontanevakuerat. Räddningstjänsten berättar att det brunnit i ett kök i en lägenhet och att branden är släckt. Personer som varit i lägenheten har andats in rök och kontrolleras av ambulanspersonal.  Patrullerna biträder räddningstjänsten i deras arbete och kommer att utreda om det är något brott i händelsen.

Nyköping: Person skottskadad

Polisen har inlett en förundersökning gällande en grov misshandel. Det som hittills framkommit i ärendet är att en person, en man i 20-årsåldern skulle blivit skottskadad och att han under morgonen tagit sig till sjukhuset i Nyköping i privat bil. Händelsen ska ha inträffat på en för polisen okänd plats.  Det är många oklarheter i ärendet och några övriga uppgifter om den pågående utredningen kan inte lämnas i nuläget skriver polisen vid 16.30-tiden på sin sida.

Norrköping: Kvinna försvunnen

Polisen söker efter en försvunnen kvinna. Kvinnan sågs senast på sitt boende vid Kristinaplatsen, i centrala Norrköping, mellan klockan 13.30 och 14.00 i dag.  Polisen har påbörjat sökinsatser i och omkring kvinnans bostad. Även andra kontroller har gjorts, men hittills utan resultat.  Polisen behöver nu allmänhetens hjälp och tar tacksamt emot tips och iakttagelser som gör att kvinnan kan hittas.

Kvinnan är i 76 år, 163 centimeter lång och uppges väga 53 kilo. Kvinnan har grått hår i pagefrisyr och bär glasögon. Hon uppges ha ett födelsemärke på sidan av pannan. Kvinnan var vid försvinnandet klädd i en rosa t-shirt, smala jeans och på fötterna hade hon blå/vita lågskor/gymnastikskor.  Kvinnan har en sjukdomsbild som gör att hon har svårt att orientera sig och hon lider av smärta.  Polisen tar tacksamt emot tips om den försvunna kvinnan på telefon 114 14 eller 112.

Kramfors: Lastbil stoppades med spikmatta

Polis beordras på middagen till Väja i Bollstabruk där en lastbil stulits från en fabrik.  En patrull uppmärksammar fordonet och ett längre förföljande påbörjas  där fler polispatruller och även polishelikopter ansluter. Lastbilen fortsätter upp mot Skadom  men vänder åter mot Nyland där polis lagt ut en spikmatta på vägbanan. Fordonet kör över spikmattan och alla däck punkteras  men fortsätter ändå färden mot Väja där polisen får stopp på fordonet.  En man i 40-årsåldern grips. I nuläget är han misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel uppger polisen.