Archive for the ‘Östgötanyheter’ Category

Norrköping: Trafikolycka på E4

En trafikolycka med en lastbil inblandad har inträffat på E4 nära avfarten till Åby norr om Norrköping. Räddningsenheter är på väg till platsen och det finns ännu inga uppgifter om någon person har kommit till skada. Uppdatering: Enligt uppgifter ska det varit en personbil som snurrat på vägen. Lastbilen ska ha stannat till endast. Enligt […]

Norrköping: Segelbåt på grund

En segelbåt med en person ombord har gått på grund vid Skansholmarna mellan Lönö och Nävekvarn i Bråvikens mynning. En kustbevakningsbåt och en av Sjöräddningens båtar från Arkö är på väg till platsen. Det finns inga uppgifter om båten tar in vatten.

Norrköping: Singelolycka utanför Häradshammar

Foto: Läsarbild Räddningstjänsten har larmats till Satterstad  utanför Häradshammar på Vikbolandet där en personbil ska ha kört av vägen och börjat brinna. Det är ännu oklart om någon person har kommit till skada vid olyckan.

Norrköping: Bil och spårvagn i krock

En bil och en spårvagn kolliderade vid 12.40 i korsningen Trädgårdsgatan och Skepparegatan i Norrköping. Det har inte framkommit om någon person behövde transporteras till sjukhus.

Norrköping: Brand i mindre byggnad

Foto: Björn Persson Polis och räddningstjänst har larmats till gamla vattentornet i Norrköping där det ska brinna i någon form av mindre fristående byggnad med öppna lågor. Uppdatering: Det ska ha varit scenen som börjat brinna inne vid gamla vattentornet bakom SMHI.  Vad som orsakat branden är i nuläget oklart.

Norrköping: Personbil började brinna

Foto: Björn Persson Vid 04.40-tiden fick räddningstjänsten larm om att en bil börjat brinna på vid Ståthöga buss på Rälsgatan i Norrköping. Vad som orsakat branden är än så länge oklart.

Valdemarsvik: Bilbrand i Gusum

Räddningstjänsten larmades vid 03.40 till Skolvägen i Gusum där det ska börjat brinna i en personbil. Enligt uppgifter ska fordonet stått nära en byggnad. Vad som orsakade branden finns i nuläget inga uppgifter om.

Söderköping: Stöld av båtmotor i Sankt Anna

Polisen påbörjade en teknisk undersökning nära Tyrislöt i Sankt Annas skärgård under förmiddagen där en båtmotor ska ha stulits. Motorn ska ha suttit monterad på en båt som stod på ett släp. Stölden upptäcktes på fredagseftermiddagen.  Värdet på motorn uppskattas till cirka 70 000 kronor. Polisen har upprättat en anmälan om stöld. Det finns i nuläget […]

Norrköping: Med värmen kom berusningen

I Östergötlands län har polisen hanterat ca 100 ärenden under natten. Under kvällen och in på natten var det mycket folk ute och berusningsgraden var förhållandevis hög. Totalt omhändertogs ett 20-tal personer på grund av berusning uppger polisen på sin sida vid femtiden.

Norrköping: Bränder i Vilbergen

Räddningstjänst och polis larmades straxt före tre till Söderledskyrkan i Vilbergen där någon tänt på årets majbrasa. Branden kunde dock snabbt släckas och förhoppningsvis finns det lite kvar till Valborgsmässoafton. Bara någon halvtimma senare gick ytterligare ett larm och denna gång var det en container som brann vid returstation vid Vilbergens centrum.

Norrköping: Brand i container

Räddningstjänsten larmades vid 02.30-tiden till Idrottsplatsen i Skärblacka där det börjat brinna i en fristående container innehållande papper.

Linköping: Amoniakläckage på US

Ett amoniakläckage har inträffat på Universitetssjukhuset i Linköping. Man är just nu på plats och  och vaktbolag finns på plats och spärrar av ett mindre område uppger en källa till Wighsnews. Vad som orsakat läckaget finns ännu inga uppgifter om.

Åbidaberg: Singelolycka utanför Björsäter

Ambulans och räddningstjänst har larmats till Byrum nära Björsäter där en personbil ska ha kört av vägen och voltat. Enligt uppgifter ska fem personer ha färdats i fordonet och samtliga ska vara ur. Det är ännu oklart om någon har kommit till skada.

Valdemarsvik: Rökutveckling från källare

Räddningstjänsten har larmats till en fastighet på Järnvägsgatan i Valdemarsvik där det ska vara rökutveckling från en källare. Vad som orsakat röken finns ännu inga uppgifter om.

Norrköping. Trafikolycka på Luntgatan

Foto: Björn Persson En person fick vid 17-tiden föras till sjukhus i samband med en trafikolycka mellan två personbilar i korsningen Luntgatan och Vattengatan.  Det är inte känt vilka skador den drabbade ådrog sig.