Archive for the ‘Östgötanyheter’ Category

Östergötland: Falska sedlar i omlopp

Det är falska sedlar i omlopp i Östergötland. Polisen har tagit emot fyra anmälningar, bara sedan nyår. Vid två av tillfällena, som inträffade under januari i Norrköping respektive Linköping, har två olika målsäganden annonserat ut mobiltelefoner till försäljning på en säljsajt på internet. En köpare har dykt upp och betalat 7000 respektive 6000 kronor kontant. Sedlarna […]

Norrköping: Tåg och bil i kollision

Ett persontåg och en personbil har kolliderat strax före Sikudden strax före sex på fredagen. Olyckan har inträffat vid en övergång som inte motorfordon får passera. Enligt uppgifter ska föraren ha klarat sig chockad från händelsen men behövde inte transporteras till sjukhus.

Norrköping: Flera brann vid Maxihallen

Norrköping: Brand i bilar

Klockan 21.49 fick räddningstjänsten larm om en bil som börjat brinna vid Maxihallen på Hangargatan i Fyrby. Vid framkomsten hade branden spridit sig till ytterligare två fordon.

Norrköping: Rörligt från Hageby

Norrköping: En svårt misshandlad

Polis larmades ikväll till en misstänkt misshandel vid Mirum Galleria, Hageby. En person ska enligt inringare ha blivit attackerad och misshandlad utomhus. En målsägande har påträffats skadad på platsen, och har lastats i ambulans med befarade allvarliga skador. Flera polispatruller arbetar just nu på platsen. En avspärrning har gjorts av brottsplatsen och polisens tekniker kommer […]

Linköping: Nötkreatur brann inne

En kraftig brand bröt inatt ut vid Naturbruksgymnasiet i Vreta kloster . Det visade sig vara en fullt utvecklad brand i en ladugård med nötkreatur. Enligt uppgift från personal på platsen ska ladugården ha innehållit 123 nötkreatur och alla ska ha blivit innebrända. Polisen har varit på platsen och i huvudsak arbetat med att förhindra […]

Norrköping: Olycka på riksväg 51

 En trafikolycka har inträffat på riksväg 51 mellan Trafikplats Ingelstad och trafikplats Eriksberg. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.

Norrköping: Flaggstång knäcktes vid olycka

Vid 02.16 inkom larm till räddningstjänsten att en singelolycka hade inträffat på Malmgatan vid Jyskparkeringen. Två personer uppgavs ha färdats i fordonet. När räddningsenheterna kom på plats fanns dock inget fordon kvar men av spåren att döma har någon buskört och tappat väggreppet och då kört ner en vägskylt samt en flaggstång.

Linköping. Arbetsolycka

 Polis och ambulans larmades på morgonen med anledning av en olycka på en arbetsplats i Sturefors. En person hade fallit fyra-fem meter ner i en bergtäckt. Den drabbade personen, en man i 35-årsåldern, har förts till sjukhus i ambulans. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläget.

Norrköping: Brand i campingstuga

Räddningstjänst och ambulans larmades vid 06.30-tiden till Himmelstalunds Camping där det börjat brinna i en mindre stuga på området. Ingen person befann sig i stugan och branden kunde snabbt släckas av räddningstjänsten. Vad som orsakat branden är ännu oklart och polisen har tagit över den fortsatta utredningen.

Motala: Man knivskuren

Kl 20.31 inkom samtal om att en man blivit knivskuren vid Motala Resecentrum. Mannen fördes till sjukhus med okänt skadeläge uppger polisen på sin sida. En förundersökning är inledd på försök till mord.