Archive for the ‘Östgötanyheter’ Category

Norrköping: Olycka på Ståthögaleden

Foto: Ulf Wigh En olycka inträffade vid 01.30-tiden på Ståthögaleden nära Malmgatan i Norrköping. Ett fordon ska ha sladdat av vägen och in i ett träd. Enligt uppgifter ska ytterligare ett fordon varit inblandad i olyckan. En person uppges ha transporterats i ambulans till sjukhus.

Norrköping: Villa övertänd i Strömsfors

Foto: Ulf Wigh Räddningstjänsten larmades vid 22-tiden till en villa i Strömfors där det börjat brinna. När räddningsenheterna kom på plats var villan helt övertänd. Enligt de första uppgifterna befarade man att en person skulle finnas kvar i byggnaden men efter bara några minuter kunde man konstatera att alla hade kommit ur byggnaden. Flera personer […]

Norrköping: Bilbrand i Klockartorpet

Foto: Ulf Wigh Klockan 02.25 inkom larm till Räddningstjänsten att en personbil brann på Karl Wards gata i Klockartorpet. När man kom på plats brann det kraftigt i en personbil på en parkeringsplats. Vad som orsakat branden är i nuläget oklart.

Norrköping: Klättrade upp på busstak under färden

Foto: Ulf Wigh En yngre busspassagerare klättrade ikväll upp genom takluckan på en buss under färden nära Öbonäs utanför Norrköping. Chauffören upptäckte händelsen och stannade bussen samt kallade på polis. Det är oklart om passageraren fick fortsätta sin färd i bussen eller om det blev polistransport.

Norrköping: Arbetsolycka

Polisen fick på eftermiddagen samtal om en arbetsplatsolycka som inträffat på en mekanisk verkstad i Åby, Norrköping. En person ska ha fått ett tungt borr över ena handen. Den drabbade, en man i 45-årsåldern, avfördes med ambulans till sjukhus med en skadad hand. En anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka kommer att upprättas.

Söderköping: Singelolycka utanför Östra Ryd

Foto: Ulf Wigh En singelolycka inträffade vid 22-tiden på vägen mellan Östra Ryd och Björsäter. En personbil hade kört av i en kurva efter att ha väjt för ett vildsvin. Två personer färdades i fordonet och en av dessa transporterades i ambulans till Vrinnevisjukhuset med bland annat nacksmärtor.

Norrköping: Trafikolycka vid Norr Tull

Foto: Ulf Wigh  En trafikolycka inträffade ikväll vid Norr Tull i Norrköping. Sammanlagt ska sju personer varit inblandade i olyckan där två personbilar samt en lastbil var inblandade i händelsen men enligt ännu obekräftade uppgifter ska ingen person ha skadats.

Norrköping: Onykter bilförare stoppad i stulen bil

Klockan 15.49 skulle en polispatrull stoppa en bilist i Ingelstad, Norrköping. När bilen skulle stoppas försökte föraren smita från platsen, bland annat genom att köra över en cykelbana, innan flera polisbilar lyckades boxa in bilen och slå stopp. Bilen hade två olika registreringsskyltar fram och bak och är misstänkt stulen. Föraren var också påverkad av […]

Linköping: Området Garnisonen har spärrats av

Området Garnisonen har spärrats av med anledning av ett misstänkt farligt föremål vid polisstationen.   Klockan 05.40 fick polisen uppgift om att ett föremål hade placerats utomhus i anslutning till polishusets reception på Brigadgatan 13 i Linköping. Polisen har gjort bedömningen att det inte går att utesluta att föremålet kan vara beskaffat så att det […]

Valdemarsvik: Singelolycka vid Folkrace

En singelolycka har inträffat vid Toverum söder om Valdemarsvik. Larmet om olyckan kom in klockan 20.50 och räddningsenheter är på väg till platsen. Enligt en källa ska olyckan ha inträffat i samband med ett pågående folkrace. En person uppges klaga över nacksmärtor skriver Räddningstjänsten Östra Götaland.

Linköping: Grov misshandel

SOS-larm kontaktade vid 18.40-tiden polisen om att en person ska ha fått blödande sårskador i närheten av Skäggetops centrum i Linköping.  Polisen åkte till platsen med flera patruller och det visade sig att en man i 20-årsåldern tidigare, oklart när, ska ha varit i bråk och i samband med det kan han ha ådragit sig […]

Norrköping: Lastbil körde av vägen

Foto:  Ulf wigh En lastbil körde straxt före sju av vägen på länsväg 210 mellan Skärkind och gamla E4. Föraren ska kunnat ta sig ur fordonet själv men transporterades i ambulans till sjukhus. Vad som orsakat avkörningen är oklart. Ekipaget kommer att bärgas senare och det kommer då att uppstå en hel del trafikproblem.