Archive for the ‘Östgötanyheter’ Category

Norrköping: Misstänkt föremål anträffat

Ett misstänkt föremål anträffades tidigare idag i en bostadsfastighet på Klingsbergsgatan i Norrköping. Anträffandet gjordes i samband med en husrannsakan då man anträffat en påverkad person och där beslut togs om husrannsakan. Bombgruppen från Stockholm fick åter igen köra till Norrköping. Man ska ha anträffat ett föremål men vad det rör sig om finns i […]

Linköping: Trafikolycka på E4

En trafikolycka mellan en lastbil och två personbilar har inträffat på E4 i norrgående fil vid trafikplats Linköping Östra. Räddningsenheter är på väg till platsen och det finns ännu inga uppgifter hur många personer som är inblandade eller om någon av dessa har skadats. Trafikverket uppger att det just nu råder begränsad framkomlighet.

Linköping: Brand i Skäggetorp

Räddningstjänsten larmades i kväll till Skattegården i Skäggetorp där det börjat brinna i flera papperskorgar på området.

Norrköping: Röklukt i bostadsfastighet

Räddningstjänsten har larmats till Vattengränden i Norrköping där man känner röklukt i ett trapphus men kan inte lokalisera var det kommer ifrån.

Norrköping: Trafikolycka på Riksvägen

En trafikolycka har inträffat på Riksvägen i höjd med trafikplats Klockartorpet. Ambulans och räddningstjänst är på plats. Olyckan ska ha inträffat i norrgående körfält.

Norrköping: Cyklist och bil i krock

En bilist och en cyklist kolliderade på eftermiddagen på Brånnestadgatan i Norrköping uppger polisen. Det finns ännu inga uppgifter om vilka skador cyklisten ådragit sig.

Norrköping: Uppdatering om farligt föremål

Polisen har under morgonen uppdaterat informationen om gårdagens händelse i Norrköping där man fann ett misstänkt föremål under en personbil på Gamla Rådstugugatan. Polisen har upprättat en förundersökning som är rubricerad som försök till mord. Det är en rubricering utifrån de omständigheter som kom fram under vår undersökning på platsen under gårdagen. Vi tar det […]

Norrköping: Rörligt från dagens misstänkta bomb

Norrköping: Brand i personbil

Räddningstjänsten larmades ikväll till Gustav Jansens gata i Klockaretorpet där det börjat brinna i en personbil. Vad som orsakat branden har inte framkommit.

Norrköping: Bombskyddet tog hand om föremål

Uppdatering: Nationella bombskyddet har nu säkrat det misstänkt farliga föremålet samt även den bil som föremålet låg under. En ytterligare  undersökning av det misstänkt farliga föremålet kommer om möjligt att genomföras på annan plats efter att föremålet transporteras bort. De stora avspärrningarna tas nu bort eftersom faran för explosion nu är över. Nya avspärrningar kommer […]

Norrköping: Misstänkt farligt föremål

Foto: Ulf Wigh / Mediabilden Ett misstänkt farligt föremål har anträffats under en bil på en parkering nära Hamnbron. Ett stort område har spärrats av och Bombgruppen från Stockholm är på väg. Foto: Ulf Wigh / Mediabilden

Norrköping: Bilförare stoppad drogpåverkad

En polispatrull stoppade på förmiddagen en bilist för kontroll i Klockaretorpet. Mannen som körde visade tecken på att vara påverkad. Han togs med för provtagning, misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott. Polisen beslagtog bilen för att förhindra fortsatt brottslighet. Mannen är i 25-årsåldern uppger polisen.

Linköping: Brandtillbud i lägenhet

Räddningstjänsten är på plats vid en bostadsfastighet på Fogdegatan i Linköping där man har haft ett brandtillbud i en lägenhet. Branden ska vara släckt men det är rökigt i bostaden.

Norrköping: Trafikolycka på E4

En trafikolycka har inträffat på E4 nära avfraten till Norsholm i norrgående körfält. En personbil samt en lastbil uppges vara inblandade i olyckan och räddningsenheter är på väg till platsen.

Norrköping: Trafikolycka på Dalviksgatan

Polis och ambulans larmades på eftermiddagen till Dalviksgatan där det inträffat en trafikolycka.  Två personbilar hade kolliderat utanför en skola. Inga allvarliga personskador har rapporterats men en person uppges ha ont i nacken.