Archive for the ‘Riksnyheter’ Category

Katrineholm: Lastbil över vägen

En lastbilsolycka inträffade vid 06-tiden på riksväg 55 nära Norlunda söder om Strångsjö. Enligt de första uppgifterna ska fordonet ha hamnat liggande tvärs över vägen. Om någon person skadades vid olyckan är ännu oklart. Trafikverket uppger att det kommer vara mycket begränsad framkomlighet under större delen av dagen vid platsen.

Kungälv: Brand i segelbåt

Räddningstjänsten och polis larmades vid halv femtiden på morgonen till Kungälv vid Holmgången där en segelbåt börjat brinna. Segelbåten blir helt utbränd. Oklart om det fanns personer ombord på båten.  Enligt uppgift kan det varit personer som tillfälligt haft sin bostad ombord på båten sedan en tid tillbaka men det är oklart om någon har […]

Halmstad: Misshandel i Västra Hylte

Polis och ambulans larmades till Västra Hylte där en man har blivit slagen i huvudet med okänt föremål. Blod i trapphuset gör att grannarna larmar via 112. En man i 30 års åldern transporteras med ambulans till sjukhus med skallskador. Troligen slagen med en hammare i huvudet. Ingen person är gripen för händelsen. Polisen har genomfört tekniskt […]

Kramfors: Villaägare hotat

Mellan  5-7 ungdomar tog sig in på en villägares tomt i Bollstabruk straxt efter midnatt. Då anmälaren ville att de skulle lämna platsen började de att uppträda hotfullt. En av ungdomarna ska även ha visat upp en kniv. När polisen kom till platsen hade ungdomarna lämnat. Patrullerna på plats tog upp anmälan gällande olaga hot […]

Norrtälje: Singelolycka på E18

Ambulans och räddningstjänst larmades i natt till E18 i höjd med Ledinge sydväst om Norrtälje där en personbil ska ha kört in i vägräcket. Det finns inga uppgifter om eventuella personskador.

Alvesta: Singelolycka utanför Vislanda

Ambulans och räddningstjänst larmades straxt före midnatt till länsväg 126 söder om Vislanda där det ska ha inträffat en singelolycka med en personbil. Det har i skrivande stund inte framkommit om någon person skadades vid händelsen.

Mora: Brand i personbil

Räddningstjänsten har larmats till Vattugatan straxt söder om Mora där en personbil ska börjat brinna nära skogen.

Malmö: Brand i flera personbilar

Larm har inkommit om en brand i tre personbilar som står parkerade på Hårds väg i Malmö uppger polisen. Räddningstjänsten har precis kommit på plats och påbörjat släckningsarbetet.

Falun: Singelolycka utanför Bjursås

En singelolycka har inträffat vid Svedjelund straxt norr om Bjursås. Det är oklart om föraren som har färdats ensam i fordonet har kommit till skada och räddningsenheter är på väg till platsen.

Torsby: Älgolycka utanför Höljes

Ambulans och räddningstjänst är på väg till riksväg 62 vid avfarten till Bastuknappen norr om Höljes. Om någon person har skadats vid olyckan har ännu inte framkommit.

Borås: Brand i garagebyggnad

Räddningstjänsten har larmats till Myrekullavägen i Bredared där det ska börjat brinna i ett flerbilsgarage. Hur omfattande branden är finns ännu inga uppgifter om.

Umeå: Båda flickorna anträffade

Uppdatering  21:06 Båda flickorna som varit försvunna vid Nydalasjön, Umeå är anträffade välbehållna uppger polisen. Närmare omständigheter runt anträffandet är tillsvidare okända.

Lerum: Trafikolycka i Gråbo

En trafikolycka har inträffat på Valters väg i Gråbo. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen och det är ännu oklart om någon person har skadats.

Umeå: Två barn borta vid Nydalasjön

Två flickor 5 och 6 år som är borta vid Nydalasjön Noret uppger polisen.  Enligt anmälan var flickorna senast synliga för ca 45 min sedan. De sågs senast vid Olle Fiskares brygga. Båda flickorna är ljushåriga och har svarta kläder. Ena tjejen har en gul skjorta.  Räddningstjänst, ambulans och polis är larmade till platsen. JRCC […]

Huskvarna: Misstänkt skottlossning

Polis larmades på middagen till Backgatan i Huskvarna med anledning av inringare har hört ljud som man uppfattar som skott som avlossats utomhus. Inledningsvis var det svårt att få en lägesbild över vad som hade hänt och en del iakttagelser rapporterades in till polis i form av andrahandsuppgifter. Flera polispatruller beordrades till platsen. Ingen person […]