Archive for the ‘Riksnyheter’ Category

Helsingborg: Polisen söker tips om dubbelmord

Natten mellan den 20-21 april, strax efter midnatt, blev två personer skjutna till döds på Tränsgatan i Helsingborg.  Händelsen som inträffade under påskhelgen, skedde i ett bostadsområde som är beläget mellan Drottninghög och Fredriksdal.  I samband med brottet har en moped/mc varit synlig vid brottsplatsen. Vi har via förhör kunnat följa den aktuella mopeden/mc:n i […]

Nyköping: Singelolycka på E4

Ambulans och räddningstjänst är på väg till E4 straxt ssöder om Nyköping där en personbil ska ha kört in i vajerräcket. Om någon person har kommit till skada är ännu oklart.

Gävle: Kuggad på uppkörningen

Personal på Trafikverket ringde på förmiddagen till polisen i Gävle. En man född -95 har blivit väldigt upprörd och uppträder otrevligt efter att ha kuggat på uppkörningen. Personalen har försökt avvisa honom men han vägrar att lämna Trafikverkets kontor på Redargatan. En patrull från polisen ser till att mannen lämnar platsen och säger åt honom att boka en ny […]

Skövde: Singelolycka på väg 49

En singelolycka inträffade vid 07-tiden på riksväg 49 mellan Varnhem och Måmb väster om Skövde. Ambulans och räddningstjänst kallades till platsen men det finns i skrivande stund inga uppgifter om eventuella personskador.

Malmö: Inbrott i lastbil

En lastbilschaufför larmade vid 04 polis att han har haft inbrott i sin lastbilstrailer på Lappögatan i Malmö hamn. Polis skickades till platsen och enligt lastbilschauffören saknas ett antal nya elcyklar. I trailern återfinns ett flertal tomma kartonger tillhörande elcyklar.

Västerås: Brand i motorfordon

På Emausgatan brinner en personbil. Personer har setts springa från platsen i samband med branden och det görs även fynd på brandplatsen som tyder på att branden kan vara anlagd. Även en bil intill den brandhärjade bilen har utsatts för skadegörelse. Larmet kom in till räddningstjänsten vid 01-tiden.

Kungsbacka: Brand i villa

Polis och räddningstjänst larmades vid 00.30-tiden till Lyngfjällsvägen i Gräppås med anledning av en villabrand. När räddningstjänsten anländer är branden fullt utvecklad. Med största sannolikhet har branden börjat i en vedeldad badtunna på utsidan huset. Ingen person har kommit till skada uppger polisen.

Borlänge: Rökutveckling i bostad

Ambulans och räddningstjänst har larmats till ett radhus på Domnarvet i Borlänge där det ska vara rökutveckling i en bostad. Det finns i nuläget inga uppgifter om det finns personer kvar i den aktuella bostaden.

Katrineholm: Bil voltade ut i terrängen

En personbil körde vid 21-tiden av vägen och voltade ut i terrängen på riksväg 56 i höjd med avfarten till Äsköping utanför Katrineholm. Enligt de första uppgifterna ska föraren vara ur fordonet och det är ännu oklart om denne skadats. Räddningsenheter har nyligen kommit på plats.

Nacka: Räddningsuppdrag vid Saltsjöbaden

Polis larmades ikväll till Saltsjöbaden för att biträda sjöräddningen med anledning av att en båt kantrat och fyra personer har hamnat i vattnet.  Samtliga personer har hjälpts upp ur vattnet och är nedkylda men till synes oskadade. De kontrollerades på plats av sjukvårdspersonal. Båten de färdades i är bogserad in till en brygga. Händelsen betraktas i […]

Töreboda: Två bilar i frontalkrock

På länsväg 3024 i höjd med Mullsjön utanför Töreboda  har två bilar frontalkrockat vid 13-tiden uppger polisen. Okänt skadeläge men alla ska vara vakna och talbara enligt SOS alarm. Räddningstjänst, ambulans samt polis på väg till platsen.

Åkersberga: Man anträffad knivhuggen

En man anträffades i natt knivhuggen på en gata i Åkersberga. Ambulans och flera polispatruller kallades till platsen. Den knivhuggne transporterades till sjukhus med oklara skador och man rekvirerade även en polishelikopter till området. Enligt uppgifter ska ingen gärningsperson ha anträffats.