Archive for the ‘Riksnyheter’ Category

Kiruna: Singelolycka på E45

En singelolycka inträffade på förmiddagen på E45 mellan Svappavaara och Vittangi. Det har inte framkommit om någon person behövde föras till sjukhus.

Mariestad: Drunkningstillbud

Räddningsenheter har larmats till Skagersvik söder om Gullspång där det eventuellt har inträffat någon form av drunkningstillbud.

Linköping: Tillgrep mobiltelefoner på krogen

Under natten greps en man i dryga 20-årsåldern för stölder av mobiltelefoner i krogmiljön i Linköping. Mannen kommer att förhöras under morgonen och åklagare kommer att få ta ställning till om mannen ska anhållas.

Åstorp: Rymningsförsök från Migrationsverket

Fem personer som är förvarstagna på Migrationsverkets förvar i Åstorp gjorde i natt ett försök till rymning. Polispatruller samt personal från Migrationsverket lyckas stoppa detta. Tre av de inblandade överfördes till Kriminalvårdens häkte i Helsingborg. Uppdatering. På grund av platsbrist på häktet i Helsingborg överfördes de tre till Malmö.Tre anmälningar om misshandel/våld mot migrationsverkets personal samt […]

Lidköping: Brand i ladugård

Räddningstjänsten larmades straxt före midnatt till Trässberg söder om Lovene där det börjat brinna i en ladugårdsbyggnad. Vid framkomsten kunde man konstatera att det enbart fanns en del maskiner i byggnaden och inga djur.

Falkenberg: Brand i ladugård

Räddningstjänsten larmades i kväll till Bölse straxt norr om Falkenberg där det enligt en anmälare ska börjat brinna i en ladugårdbyggnad. Någon ytterligare information om branden finns för närvarande inte.

Eskilstuna: Misstänkt källarbrand

Räddningstjänsten har larmats till en bostadsfastighet på Gränsgatan i Eskilstuna där man har rökutveckling från en källare.

Håbo: Mordförsök i Bålsta

Samtal inkom till polisen ikväll gällande en person på ett tåg som skulle ha en stickvapen samt eventuellt även knivskurit en person. Innan polisen kommit fram till platsen hade en person med kniv avvikit från tåget. På platsen kunde man konstatera en man blivit skuren i magtrakten. Mannen är förd med ambulans till sjukhuset. Med […]

Avesta: Trafikolycka vid Skogsbo

En trafikolycka har inträffat på Skogsbovägen i Avesta. Om någon person har skadats är inte känt och räddningsenheter är just nu på plats.

Arvika: Brand i byggnad

Räddningsenheter har larmats till Stubberud norr om Glava där man har en fullt utvecklad villabrand. Det finns inga uppgifter om någon person befann sig i villan när branden bröt ut.

Hässleholm: Motorcykelolycka utanför Bjärnum

En motorcykelolycka inträffade vid niotiden på länsväg 117 söder om Bjärnum. Enligt uppgifter ska en person ha förts till sjukhus.

Överkalix: Brand i sommarstuga

Räddningstjänsten har larmats till Miekojärvi öster om Överkalix där det ska börjat brinna i en sommarstuga. Det finns inga uppgifter om hur omfattande branden är eller om någon person har kommit till skada.

Stockholm: Brand i uthus

Räddningstjänsten larmades på morgonen till Viveka Trolles gränd i Hässelby gård där det börjat brinna i någon form av uthusbyggnad. Branden kunde snabbt släckas och polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Umeå: Brandtillbud på tankbilssläp

Räddningstjänst och polis larmades straxt efter fyra till rastplatsen på E4 i höjd med Sörmjöle där hjullagret på ett släp till en tankbil lastad med bränsle (diesel och bensin) börjar brinna. Föraren lyckades hålla nere branden till räddningstjänsten kom på plats och släckte.

Nässjö: Ung förare vid singelolycka

Vid 01.20 larmades polisen till en singelolycka på länsväg 953 vid Solberga utanför Nässjö. Det var en alldeles för ung förare bakom ratten. Föraren vid olyckan var en 16-årig pojke som tagit föräldrarnas bil. Ytterligare en pojke fanns i bilen. Bilen hade kört in i ett träd varvid krockkuddarna utlöst. Pojkarna klarade sig utan skador uppger […]