Norrköping: Ellen från Katrineholm årets Norrköpingslucia!


Det var en något spänd grupp ungdomar som på torsdagskvällen, sjungande luciasången, tågade in i salen i Kulturskolan för att höra juryns beslut!

Från och med 2016 så är det audition som gäller för de som är intresserade av att delta i luciatåget. Ulla-Britt Eriksson från Kulturskolan berättade om uttagningarna och att de som deltar i luciatåget får ett stipendium och skall delta i Kulturskolans Melodifestival 2018. Kulturskolan svara nu för Luciatåget från ”start till stopp”! Valet av vilken kandidat som skall vara Lucia görs av en jury som vid torsdagens ceremoni representerades av förra årets Norrköpings Lucia Sofia Almroth.


Den som får bära den ståtliga ljuskronan blev Ellen Göthberg som studerar andra året på Musikprogrammet på De Geergymnasiet. Hon är en 17-årig sång och musikintresserad flicka från Katrineholm som valt att plugga i Norrköping som erbjuder stora möjligheter.


Kröningen av Lucia sker i Louis De Geer tisdagen den 12 november och då blir det deltagande också av De Geer-gymnasiet och Kulturskolan som tillsammans med NT och Norrköpings Kommun är arrangörer.

Den långa traditionen med besöksutbyte, tillsammans med Föreningen Norden, och Odense har efter många års tradition brutits av Odense. Förhoppningsvis är avbrottet tillfälligt.

Utöver Ellen Göthberg så deltar Linus Söderlund, Albin Olsson, Andreas Backström, Maja Skog, Clara Lindegren, Elin Bindenäs, Ebba Fransson, Hanna Bohlin och Mirjam Jonsson i Luciatåget med Norrköpings Lucia!

Text & foto: Sven Åke Molund

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.