Norrköping: Historiska kyrkominnen!


I början av 1990-talet så arbetade Curt Gränjefors som fastighetsförvaltare i Svenska Kyrkan i Norrköping och gjorde då en inventering av värdefulla ting som låg undanslängda i olika torn och skrymslen.


I en gavelbyggnad till Kyrkans Hus i Norrköping och med ingång från Fleminggatan, vid Hedvigs Prästgård, så byggdes då ett museum upp. Detta gjordes inte minst för att kunna skydda föremålen från olämpliga temperaturer som kunde förstöra dessa. I Kyrkans Muséum finns en rik beskrivning av olika skeenden i vårt liv.

Museet var bland de första i Sverige som visar upp en kyrklig historia. En vänförening finns ”Kyrkomuseets Vänner” som nu beslutat att försöka få historien mera känd för allmänheten. Med start nu på, lördag den 27 januari, så kommer vännerna att ha öppet för besökare mellan klockan 12 och 14.

Det blir öppet en lördag i månaden och det blir också den 24 februari, 24 mars och den 28 april!
Text & foto: Sven Åke Molund       

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.