Norrköping: Espresso House till Strykjärnet


Sedan nästan 8 år tillbaka så har Café Strykjärnet i entréplanet på Arbetets Museum i Norrköping drivits av Judy Wingren som efter övertagandet 2010 satt personlig prägel på miljö och sortiment. Det blev också det första caféet i Norrköping med satsning på veganskt.


Judy väljer nu att sälja rätten till hyreskontraktet med Arbetets Museum och skärtorsdagen var den sista dagen som Café Strykjärnet hade öppet. Under onsdagen blev det, vid en pressträff, offentligt att det blir Espresso House som flyttar in i lokalen som hyrs ut av Arbetets Museum.


Espresso House beskriver sig som ”nordens ledande och snabbast växande coffee shop-kedja med över 400* coffee shops fördelat på fyra länder; Sverige, Norge, Finland och Danmark. Alla coffee shops drivs i egen regi och den första öppnade i Lund 1996.”

Det kommer nu att bli en tid då ombyggnad sker för att passa det koncept som Espresso House har. Under tiden kommer en kaffeservering att finnas i restaurangen på plan 6.

I Norrköping blir det den femte serveringen som Espresso House har och man kommer att ha öppet mellan klockan 07 – 20 vilket gör att man under tider när museet inte är öppet kommer att ha egen entré. Någon gång i juni beräknar man att öppna Espresso House i Arbetets Museum.


De senaste dagarna har många gamla stamgäster passerat Café Strykjärnet för att tack för de gångna åren. En av de som varit trogen sedan start var Bosse som kom förbi och pratade med Judy Wingren när vi var på besök.

Tisdagen den 3 april så kommer Judy att ha försäljning av inventarierna som ju är lämpliga för liknande verksamhet!

Text & foto: Sven Åke Molund

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.