Köping: Handgranat anträffad

Klockan 02.37 får polisen samtal om en handgranat som har hittats av en person i en bostad på Ringvägen i Köping. Polisen och bombgruppen har under natten varit på platsen för att säkra handgranaten och se till att ingen kommer till skada. Bombgruppen har konstaterat att det är en skarp handgranat som hittats i bostaden.

De första uppgifterna tyder på att någon har kastat in handgranaten genom en fönsterruta på bostaden. Det är fortfarande avspärrat kring fastigheten och polisens tekniker är på väg ut för att göra en brottsplatsundersökning. Det finns i nuläget ingen gripen för gärningen. Ingen har skadats och handgranaten har inte detonerats. En förundersökning gällande försök till mord alternativt grovt olaga hot har inletts. Polisen söker vittnen och iakttagelser till händelsen.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.