Norrköping: Bokfestival och Dansens vecka


I senare delen av april börjar vårblommorna spricka upp och det gäller också den kulturella delen av våren. Norrköpings Stadsbibliotek anordnar lördag den 21 – måndag den 23 april ”Bokfestival” Författarträffar, alla utsålda, med Björn Ranelid som något av dragplåster under lördagen, tätt följd av författarsamtal mellan Agneta Pleijel och Agnes Lidbeck under ledning av kulturjournalisten Mats Granberg. Senare så var det dags för Johannes Anyurau.

På måndag så är det från TV den kände historikern Chrisopher O´Reagan som gästar stadsbiblioteket med en redan utsåld föreläsning.


De som inte har haft möjlighet att lyssna på författare har ändå möjlighet att fynda bland alla de böcker som Norrköpings Stadsbibliotek rear bort för en 10-krona styck!


Lördagen är också starten av ”Dansens vecka” i Östergötland och då passade Norrköpings Kommun på att presentera ett nytt projekt ”Norrköping Slow Clap” som är projekt för att synliggöra dansen i Norrköping på olika sätt.

Den bland annat som koreograf kände Ika Gonzales Magnusson har knutits till projektet och hon kommer under året som det pågår att arbeta med och utforska dansen tillsammans med det lokala danslivet i Norrköping.


Under lördagen så var det uppstart för ”Norrköping Slow Clamp” i Hörsalen då Ika nedverkade med både en ”Funkis Quiz” och en föreläsning ”Funktion, fördomar och folkvett” som egentligen handlade om hennes egen resa. ”Norrköping Slow Clap” är ett samarbete mellan Norrköpings Kommun, Region Östergötland, Dans i Öst och KariN-riksteaterföreningen i Norrköping samt Riksteaterns dansavdelning.

Dansens vecka pågår i hela Östergötland under den kommande veckan.

Text & foto: Sven Åke Molund

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.