Norrköping: Marvels Avengers S.T.A.T.I.O.N. intar stan


Den har visats i New York, Seoul, Paris, Peking och Moskva och nu har den kommit till Norrköping!
Norrköping har senaste åren haft många uppseendeväckande utställning som t ex Dinosaurier, Astrounater och Harry Potter. Några i Värmekyrkan och några i Östgötaportens träningshall.

Den 1 juni öppnar årets stora utställning ”Marvels Avengers S.T.A.T.I.O.N” portarna i Östgötaporten. Upplev Norrköping hoppas på en stark tillströmning av besökare som tillför Norrköping en goodwill och ökad handel under utställningsperioden som är 1 juni till den 31 augusti. Man hoppas att rekordet från Harry Potter på 122.000 besökare ska överträffas och årets mål är minst 150.000 besökare till utställningen och Norrköping.


Vad möter man då i utställningen? Ja man kliver in i en miljö som innehåller både faktauppgifter och interaktiva uppgifter. Utställningen har ett antal rum med guider som introducerar och sedan får man själv utforska. Det kan vara att mäta sina krafter eller reaktionsförmåga i Captain Americas rum eller att förstå de medicinska sammanhangen i Hulkens styrka. Man får också se ett antal originalrekvisita från filmerna Man får också testa att ikläda sig roller innan man så småningom har gått igenom utställningen och blir en Avengers S.T.T.I.O.N -agent


Utställningen är stor – 2 000 kvm och man uppmanas att boka en besökstid vid biljettköpet.

Text & foto: Sven Åke Molund

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.