Norrköping: Kaktusplanteringen snart klar


Sedan 1926 har kaktusplanteringen i Carl Johans park I Norrköping varit en uppskattad, och gratis, turistattraktion. Att bli uppmärksammad med ett motiv är inte lätt utan det väljs kritiskt bland organisationer och företag som firar någon slags jubileum. I år har valet blivit De Geer-gymnasiet, eller snarare ”Högre allmänna läroverket”, som grundades 1868 och därmed firar 150 år.


Vanligen brukar invigningen ske onsdagen före midsommar men i är kommer den att vara på torsdagsförmiddagen. När vi besökte Carl Johans park på onsdagseftermiddagen så var 3 trädgårdsarbetare, Karin, Jennie och Helena, på plats för att slutföra planteringen. De lovade att allt skulle vara klart innan invigningen.


Men redan dagen före invigningen så kunde man njuta av de cirka 25 000 kaktusarna som utgör den imponerande planteringen.

Text & foto: Sven Åke Molund

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.