Jönköping: Person skottskadad

Polisen fick på morgonen samtal via SOS om att en person ska vara skadad på en bostadsadress i Råslätt. Den drabbade ska befinna sig i en bostad. På plats anträffas en skadad person i en bostad på Havsörnsgatan. Skadeläget är oklart och den drabbade förs till sjukhus med ambulans. Polisen har spärrat av ett område på Havsörnsgatan och en förundersökning om försök till mord har inletts.

Uppdatering: Den drabbade är en man, han ringde själv till polisen och polisen har kunna tala med honom. Polisen kommer så fort det är möjligt med tanke på vårdbehovet att hålla fortsatta förhör med honom för att bringa klarhet i vad som hänt. Polisen arbetar nu med att hålla förhör med personer i närheten av det avspärrade området. Flera poliser arbetar också med att knacka dörr på Havsörnsgatan för att om möjligt samla in vittnesuppgifter om vad som har hänt. Polisens kriminaltekniker kommer att genomföra undersökningar för att om möjligt samla in information till nytta för utredningen. Av det som hittills framkommit tyder det mesta på att den drabbade mannen har en skottskada. Hur den har uppkommit råder det än så länge oklarhet om.

Polisen söker tips

Polisen vill nu ha in uppgifter från området runt Havörnsgatan 159. Det är av intresse om man sett någon person eller personer röra sig i det aktuella trapphuset under natten och morgonen. Larmet kom vid 8-tiden och polisen vill ha in iakttagelser både före och efter händelsen. Det är även intressant om personer eller fordon har setts utanför fastigheten. Tips kan lämnas på telefon 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.