Finspång: Trafikolycka vid Skedevi


Ambulans och räddningsfordon är på väg till Skedevi norr om Hävla där det ska ha inträffat en trafikolycka mellan flera fordon vid Skedevi kyrka.

Uppdatering: Enligt uppgifter ska personer ha tillgripet bilnycklar från ett serviceboende i Finspång tidigare på morgonen. Senare fick polisen information om att det gick att se bilens position via gps, och att den fanns i Vingåker. Polisen skickade flera patruller mot adressen. En polispatrull fick syn på den stulna bilen på Storgatan i centrala Vingåker. Föraren stannade inte på polisens uppmaning och det blev ett förföljande. Polispatruller anslöt från flera platser. Föraren körde genom Vingåker och söderut på länsväg 560 och sedan länsväg 1175. Polisen följde efter.
Patrullen som följde efter närmast rapporterade att förföljandet var över, vid Skedevi kyrka, i norra delen av Finspångs kommun. Bilen hade hamnat på taket i diket efter en kollision med polisbilen. Två män satt i den flyende bilen, ingen av dem skadades nämnvärt, men föraren fördes med ambulans till sjukhus för kontroll. Både den stulna bilen och en polisbil behövde bärgas därifrån.  Polisen arbetar nu med att reda ut vad som har hänt och vilka brottsrubriceringar som blir aktuella. Båda männen greps, de är i 40- respektive 55-årsåldern.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.