Östergötland: Efterföljande på E4

Polisen fick vid 05-tiden samtal om en bilist som körde i mycket hög hastighet på E4  vid Väderstad utanför Mjölby i nordlig riktning. När polisen kontrollerade regisreringsnumret visade det sig vara en hyrbil som skulle vara återlämnad tidigare föregående eftermiddag. En polispatrull försökte stoppa bilen utanför Linköping men föraren valde att inte stanna på polisens stopptecken. Bilföraren körde mot Norrköping i mycket hög hastighet.

Vid Klinga försökte polisen stoppa bilen med hjälp av spikmatta men bilföraren lyckades köra förbi. Strax efteråt lyckades polisen med hjälp av flera polispatruller att låsa in bilen och sänka farten så att bilföraren kunde stoppas nära trafikplats Ingelsta i Norrköping. I samband med stoppet misstänks bilföraren, en man i 35-årsåldern för att medvetet ha kört på en av polisbilarna vilket ledde till skador på både polispatrullen och polisbilen som fick bärgas. Skadeläget på polispatrullen är oklart och de kontrollerades av ambulanspersonal men bedömdes inte behöva akut sjukhusvård.

Bilföraren greps på platsen för ett flertal brott; stöld alternativ häleri av föremål som anträffades i bilen, våld mot tjänsteman genom att köra på en polispatrull, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och slutligen olovligt brukande av hyrbilen som mannen körde.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.