Falun: Man gripen för vapenhot

Kl. 23.45 inkom samtal från militärpersonal till polisen. De ingår i en räddningsinsats i Grycksboområdet. De letar efter en försvunnen man. De söker längs vägar och mindre vägar som leder till fastigheter. När de är vid en fastighet ser de en man. De fortsätter. Efter en liten stund upptäcker de att mannen följer efter dem i bil. De stannar och går ut. De påtalar att de är militär och legitimerar sig. Han riktar ett gevär mot dem. De kan efter detta lämna platsen.

De sammanstrålar sedan med polis och kan precisera för polisen var det skett. Mannen som bor på adressen kan efter en stunds förhandling gripas. Mannen, som är 68 år, innehar vapen. Han är förd till polisstationen för förhör. Det vapen som misstänks ha riktats mot militärpersonalen är taget i beslag i brottsutredningen. Resterande vapen, ammunition och licenser är omhändertagna.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.