Tanum: Evakuerade vid polisinsats

En handräckning skulle på eftermiddagen göras av en person från bostad i Tanumshede där personen inte vill medfölja. Polis har arbetat på platsen med flera enheter, samt förhandlare, utan att ha kunnat genomföra handräckningen. Det finns uppgifter om att personen ska ha tillgång till vapen i bostaden och därför har nu beslut fattats av polis om att säkra omgivningen i anslutning till bostaden under tiden fortsatt arbete pågår. Det innebär att boende intill kommer att evakueras.

18.51 Ett femtontal personer är evakuerade till en samlingslokal på Kvillevägen. Arbetet pågår fortsatt på platsen.

Vid 21-tiden uppger man att polisen är fortfarandet på plats och arbetar.

Uppdatering: 23.54 Polis har gått in i lägenheten, och personen, en kvinna, anträffas i bostaden. Hon förs med ambulans till sjukhus för vård.

Kvinnan är nu gripen misstänkt för grovt olaga hot mot tjänsteman, då hon riktat vapen mot polis, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan, då hon under händelsen avlossat skott, dock inte riktat mot någon. Det är också i samband med det som beslut fattas att boende intill ska evakueras.

Polisen har tagit vapnet i beslag. De boende som evakuerats kommer nu att kunna återvända.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.