Orust: Höga vattennivåer

Foto: Mikael Berglund

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för mycket högt vattenstånd i Skagerak och Kattegatt. På flera ställen runt om på Västkusten är det just nu översvämningar och även i Henån på Orust. Vattnet har nu gått över länsväg 160 genom Henån och fortsätter stiga. Än så länge kan man passera, ett körfält blockerat men det stiger snabbt.

– Vi har läget under uppsikt. Räddningschef i beredskap var nere och tittade till vägen för en liten stund sedan och Trafikverket ska placera ut varningsskyltar, uppger räddningstjänsten Orust.

Pizzeria och Gatukök Brogrillen vid småbåtshamnen i Henån är ofta utsatt vid högt vatten och än en gång  badar man i vatten. På parkeringen bredvid står en bil som antagligen kommer få svårt att med egen maskin komma härifrån.

– Man bör inte köra igenom en översvämning om det passerar luftintaget.

Motorn tar in vatten ock sedan är det kört. Har du kört genom en vattensamling och bilen tar in vatten så ska du inte du inte försöka starta utan ring bärgare, säger Jimmie Johnsson, bärgare på Falck, JJ Bilbärgning i Stenungsund.

Text & Foto: Mikael Berglund

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.