Borlänge: Trafikolycka på Tunavägen

Foto: Magnus Sjödin

En polispatrull iakttog en en personbil i närheten av Idrottsvägen som kördes av en för dem välkänd trafikbrottsling/missbrukare som tidigare fått sitt körkort återkallat.

De försökte stoppa mannen,som var ensam i bilen, med hjälp av ljud och ljusanordning men i stället för att stanna höjde han farten och försökte köra ifrån polispatrullen.

Detta ledde till ett kortare förföljande med fler stoppförsök där mannen enligt patrullen körde mycket vårdslöst. Färden kom att hamna i villaområdet Åselby och på Myrgränd som leder ut på Tunavägen. Patrullen passade då på att preja den aktuella bilen när farten blivit låg i samband med att aktuell bil skulle köra ut i T-korsningen med Tunavägen.

Patrullen lyckades få stopp på bilen genom prejningen men en bil som kom på Tuna vägen körde in i bakdelen på den prejade bilen. I den bilen färdades en man och en kvinna. Enligt polispatrullen hade föraren av den bilen ingen möjlighet att undvika att kollidera p.g.a. det snabba händelseförloppet. Paret blev omskakade och ömma på några ställen p.g.a. kollisionen men kände inget behov av sjukvård.

När den aktuelle mannen skulle gripas vägrande han lyda polisens anmaningar och satte sig till motvärn. För att undvika allvarligare våldsanvändning valde de att spraya mannnen som då gav sig utan att någon annan våldsanvändning krävdes skriver polisen på sin sida.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.