Stockholm: Passagerarfärja på grund

Enligt ännu obekräftade uppgifter ska passagarerfärjan Amorella som utgår från Stockholm ha gått på grund nära Järsö på Åland. Sjöräddningsenheter samt även helikoptrar ska vara på väg mot platsen.
Passagerarfartyget ska ha ropat Mayday på kanal 16 uppger en källa för Wighsnews.

Uppdatering: Enligt uppgifter ska det finnas 280 personer på fartyget med besättningen. Samtliga passagerare har beordrats upp på fartygets däck. Flera flygenheter från Finland är på plats och även Sjöräddningsenheter.
Det finns uppgifter att fartyget ska ha skador på sidan men dessa uppgifter har inte gått att få bekräftade.

Uppdatering: Fartyget ska ha lämnat Åbo och var på väg till Stockholm när grundstötningen skedde. Samtliga passagerare har fått flytvästar och fartyget står väldigt nära ön där den gått på grund.

Uppdatering:

Uppdatering: Västra Finlands sjöbevakningssektion skriver på Twitter:
Amorella har gått på grund söder om Långnäs. Fartyget har sedan tagit sig in till stranden för säkerhets skull. Flera enheter är larmade och flera fartyg är på plats för att förbereda för en eventuell evakuering. För närvarande är situationen stabil och människors liv är inte i fara.

Uppdatering: Enligt befälhavaren på Amorella så har man beslutat att alla passagerare ska evakueras från fartyget. Flera sjöräddningsbåtar samt fartyg har börjat närma sig det grundstötta fartyget.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and MasterTemplate