Nyköping: Tre omkom i svår olycka

Foto: Läsarbild

En polispatrull som befann sig på E4 strax söder om Nyköping skulle vid 22.30-tiden kontrollera en personbil och dess förare som körde mycket fort. Bilen stannade inte på polispatrullens uppmaning utan ökade hastigheten. Ett förföljande av bilen i norrgående riktning påbörjades. Under förföljandet bedömde polisen att föraren av bilen gjorde sig skyldig till vårdslöshet i trafik. I höjd med Tystberga körde aktuell bil in i ett vägarbete där norr- och södergående fil fick möte med varandra. Bilen krockade med en mötande mindre lastbil. Flera ambulanser kallades till platsen och trafiken stängdes av.

I bilen som polisen följde efter befann sig tre personer, män i 18-20-årsåldern, och i den mötande bilen befann sig en man i 50-årsåldern. En av de unga männen fördes till sjukhus och vårdas för sina allvarliga skador. De andra personerna har avlidit. Anhöriga har underrättats.

Olyckan kommer att utredas. I nuläget gäller brottsrubriceringarna trafikbrott samt vållande till annans död skriver polisen på sin sida.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and MasterTemplate