Falkenberg: Kvinna utsatt för åldringsbrott

En kvinna född -30 boende på Västra Gärdet i Falkenberg har under gårdagen (tisdag) blivit uppringd av en okänd person som uppgivit att han ringer från kvinnas bank uppger polisen. Han uppger vidare att man på banken sett att det inträffat något konstigt på hennes konto, det ska ska saknas pengar och hon behöver uppsöka banken med sitt bankomatkort. 

Kvinnan har dock ingen möjlighet att uppsöka banken och mannen säger då att han ringer upp kvinnans son efter det att hon lämnat tfn-nummer till denna. ”Bankmannen” uppger att sonen inte har tid att hjälpa till och där för skicka banken en person som hämtar kortet, kvinnan lämnar då även koden till sitt kort.  En yngre man men munskydd ringer något senare på och får kortet. 

Under morgonen kommer ytterligare ett samtal från banken, denna gång till kvinnans son. Tre uttag har gjorts på kvinnans konto på 5000:-. Försök har även genomförts att handla på nätet, detta har dock inte lyckats.  Polis har åkt hem till kvinnan och på plats finns även sonen. En anmälan upprättas med rubricering bedrägeri.  Brottet inträffade under gårdagen men kom till polisens kännedom först på onsdagsmorgonen.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and MasterTemplate