Norrköping: Julfest för ”hemlösa”

15121306
För 20:e året i rad arrangerade Föreningen Omsorgsjul-Hemlösa i Norrköping julfest för de utsatta. Cirka 260 besökare kom till Renströmmen i Norrköping för att ta del av traditionellt julbord, musik, tal och julpresenter.

15121303
På plats fanns för 4:e året Elias Arvidssons julklappar som han ordnar för egna pengar och insamlingar. En gest som berör de besökare som kommer till festen. Elias kommer i år att uppmärksammas i TV4 Svenska Hjältars gala den 18 december då han hedras som Årets Unga hjälte.

15121305
En överraskning var att i år fick festen besök av Norrköpings och Odense’s lucior med tärnor. Verkligen upplyftande i vintermörkret och ett tack går till arrangerande Föreningen Norden för att luciorna kom på besök!

15121304
Eldsjälen bakom föreningen Lennart Cederberg kan glädjas åt en mycket uppskattad julfest. Besökarna fick också möjlighet att få paket eller något klädesplagg av Elias eller andra skänkta gåvor. En gäst hade bakat flera hundra lussebullar som hon delade ut och alla fick vid utgången en chokladask och ett presentkort till en matvaruaffär.

Text & foto: Sven Åke Molund

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and MasterTemplate