Skåne: 388 vapen inlämnade i Skåne


Under vapenamnestins första tre veckor har 388 vapen och vapendelar lämnats in till polisen i Skåne.  Mellan den 1 februari och 30 april 2018 gäller en tillfällig vapenamnesti i Sverige. Under vapenamnestin kan du som utan tillstånd har skjutvapen och ammunition lämna in det till polisen. Du kan vara anonym och kommer inte att straffas för innehavet. Amnestin omfattar inte sprängmedel eller andra explosiva ämnen. Polisen kan inte heller av säkerhetsskäl ta emot dessa. Under amnestins första tre veckorna har polisregion Syds inlämningsorter tagit emot 710 vapen och vapendelar, 388 av dem har lämnats in runt om i Skåne. Det handlar framför allt om äldre revolvrar, pistoler och gevär.

Inlämnade vapen/vapendelar fördelade på ort:  Malmö 39, Helsingborg 63, Landskrona 15, Ängelholm 21, Båstad 6, Klippan 14, Höganäs 13, Örkelljunga 3, Bjuv 5, Lund 96, Ystad 34, Trelleborg 16, Kävlinge 9, Kristianstad 27, Hässleholm 27.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.