Norrköping: Äntligen ny friidrottsarena


Under många år har föreningarna i Norrköping som bedriver friidrott önskat sig en ny arena som haft förutsättningar för större arrangemang än nuvarande Borgsmo IP. Turerna har varit många och Himmelstalundsområdet har länge varit aktuellt och funnits med i kommunens budget. Nu har man äntligen bestämt sig för en placering som alla uppenbarligen är nöjda med.


Den nya friidrottsarenan kommer att byggas vid infarten till Himmelstalundsområdet, i det område som många förknippar med sommarloppis! Den nya anläggningen innebär att friidrottsföreningen i Norrköping, Tjalve IF, kan flytta sin utomhusverksamhet till Himmelstalundsområdet, från Borgsmo, som fortsatt blir en skolidrottsplats.

I och med den nya arenan kommer Norrköping att kunna stå värd för utomhustävlingar i friidrott från och med vårsäsongen 2019.


Vid en ceremoni under onsdagen så togs de formella spadtagen för anläggningen, samtidigt som maskinerna arbetade i bakgrunden! De som tog de symboliska spadtagen var Micael Antamo, vd Norrevo Fastigheter AB, Olle Vikmång (S) ordförande i kultur och fritidsnämnden, Lars Stjernkvist (S) kommunstyrelsens ordförande, Peter Warma, Tjalve, och Fredrik Ilestedt, regionchef Peab.

Text & foto: Sven Åke Molund

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.