Norrköping: Postnord möter kunderna

Postnord är på var och varannans läppar idag, oftast med kritik-inte minst i media. Senast är det kanske avgiften man infört för att hantera moms på ”billiga inköp från Kina” som retat många..
Nu vill man från Postnords sida möte kunderna och få synpunkter på sin verksamhet. Under tiden 9 april, i Borlänge, till den 16 juni, i Umeå så besöker man 21 städer.
Under två dagars uppehåll på varje plats så möter man allmänhet, politiker och egna medarbetare för att lyssna in synpunkter och svara på frågor om företaget. I media har det ju varit många kritiska synpunkter på Postnord och tilltänkt ordförande har hoppat av då han såg det som ett självmordsuppdrag att bli styrelseordförande.

Måndagen den 15 april och tisdagen den 16 april är det Norrköping som får besök då deras stora trailer är uppställd vid Mirum i Hageby. I varje fall under måndagen så var också Postnord Sveriges VD Annemarie Gardshol på plats för att ta emot synpunkter.

Från att ha varit ensam aktör som, ”postverket”, så är numera posthanteringen avreglerad och det är svårt för kunderna att veta vem som är leverantör av i varje fall brevförsändelser. Även statliga avsändare använder ”konkurrenter” för att inte ett monopol skall råda. Här i Norrköping så levereras brevpost både av morgonens tidningsbud eller av brevbärarna från Postnord.
Inne i ekipaget fans en utställning som beskriver brevet väg, e-handel och bland annat svar på frågor om ”Kinapaket”. En kundtjänst kan t ex hjälpa till att med att finna ”saknade paket”.

Det är stora volymer som det rör sig om och enligt senaste kvalitetsuppföljningen så var det i februari 133 miljoner försändelser som avsändes och av Postnords andel så var det 173 försändelser som saknas medan 2 080 var felutdelade, Felandelen totalt för Postnord var 0,04 promille vilket ju är väldigt lite, men för de som drabbats så är allvarligt. Postnord är därför angelägna om att få rapporter till sin kundtjänst när man som kund upplever fel i utdelningen. ”Man kan inte rätta något som man inte blivit uppmärksammad på”.

Text & foto: Sven Åke Molund

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.