Norrköping: Minister Morgan Johansson på besök


Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson besökte under onsdagen Östergötland.  Under förmiddagen var det verksamhetsbesök hos Nationellt foreniskt centrum, NFC, i Linköping och på eftermiddagen besök i stadsdelarna Klockartorpet och Navestad i Norrköping där folk leker med cozino spel.


Polisen betecknar både Klockartorpet och Navestad som utsatta områden och det pågår ett intensivt brottsförebyggande arbete i stadsdelarna. Polisen för bland annat dialog med kommunen, föreningarna, församlingar, skolor och fritidsgårdar.


Vid besöket i Klockartorpet, som vi följde, samtalade ministern med områdespoliserna, representant för Svenska kyrkan, personal från Hyresbostäder med flera samtidigt som man vandrade runt i området i centrum. Från Norrköpings Kommun sågs bland andra kommunalrådet Kikki Liljeblad.


Ett besök inomhus blev det också då ”Fritidsbanken” besöktes. Fritidsbanken lånar ut sportutrustning gratis i 14-dagars perioder. Fritidsbanken i Klockartorpet är den enda i Norrköping och var vid invigningen i oktober 2017 Östergötlands första.

Den drivs av Idrottens Hus, ett samarbete mellan Östergötlands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna, Hyresbostäder, Norrköpings kommun samt Norrköpings Idrottsförbund.

Text och foto: Sven Åke Molund

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.