Norrköping: East Prideparaden blev en folkfest


Den mångåriga traditionen med Prideparad i Norrköping genomfördes under lördagen i det nya nätverket East Pride’s regi. Man hade i år ny startplats och promenadväg vilket verkar ha varit en lyckad satsning. Det finns mediauppgifter på att det varit 4.500 deltagare i paraden som avslutades i Vasaparken. Tåget var uppdelat i sektionen och på förhand var ett trettiotal organisationer anmälda.


Det är svårt att uppskatta deltagarantalet men vi uppskattar att det sträckte sig hela Kungsgatan från Skvallertorget till Norr Tull eller som en annan jämförelse från Tyska Torget till Hörsalsparken. Till de som gick med i paraden skall läggas alla fe människor som kantade vägen. Visst blev det störningar i kollektivtrafiken men det var inte något som resenärerna klagade på inför den manifestation för människors lika värde som paraden utgjorde.

Text & foto: Sven Åke Molund

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and MasterTemplate