Stockholm: Flera fall av personrån

Under den senaste tiden har ett flertal rån av unga personer skett, bland annat i Traneberg och Ålsten. Polisen arbetar intensivt med att utreda brotten och behöver allmänhetens hjälp för att få in mer uppgifter.

– Vi måste få ett stopp på detta. Det är unga människor som rånar andra unga människor på ett hänsynslöst sätt, säger Tommy Stiernerlantz, chef för ungdomsgruppen i lokalpolisområde Vällingby.

I veckan har ett antal uppmärksammande rån av unga personer skett i västra Stockholm. Detta är tyvärr inte ett nytt problem utan har pågått i perioder en längre tid.

Det senaste tillvägagångsättet är att ett större antal ungdomar, cirka ett tiotal, omringar ett ofta ungt brottsoffer och hotar till sig tillhörigheter som mobiltelefon med tillbehör, jackor och andra dyrare klädesplagg samt i några fall också bankomatkort.

– I flera fall kommer rånarna fram till brottsoffret och beter sig som att de är kompisar. Därför kan det vid en första anblick inte verka vara något brottsligt. Dock hotar rånarna ofta brottsoffret och tvingar med sig denne till en mer avskild plats. Var gärna uppmärksam på detta beteende och man kan även försöka höra med ungdomarna att allt står rätt till, säger Tommy Stiernerlantz.

Polisen arbetar intensivt med att utreda brotten. Det handlar bland annat om att samla in filmmaterial från de aktuella platserna samt att prata med de vittnen som finns. Polisen försöker också ha ökad närvaro på platser där många personrån sker.

– Vi behöver allmänhetens ögon i detta. Både de som blivit vittne till ett rån tidigare och de som kan bli vittne framöver. Även om man inte vågar gripa in finns det flera saker man kan göra för att hjälpa till med, säger Tommy Stiernerlantz.

Den som har information i ett tidigare ärende kan ringa 11414 eller lämna tips via tipsformulär på polisen.se.

– Det är bättre att kontakta polisen en gång för mycket än inte alls, säger Tommy Stiernerlantz.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and MasterTemplate