Norrköping: Gate upp & gate ner på Bråddgatan 34

Det behövdes en relativt nyinflyttad norrländska, Helena Bruhn, för att det återigen skulle bli en lokal nyårsrevy i Norrköping. Helena som tidigare varit revyaktiv på flera norrländska orter saknade en revy i Norrköping och kontaktade ”nöjesräven” Carina Perenkranz. Sagt och gjort så skapade man äntligen en lokal nyårsrevy i Norrköping, om än som man säger i liten skala första året som man valt att spela i Hallarna eller rättare Teater Bråddgatan 34. Revyn består på scenen av Helena Bruhn, Bengt-Otto Ottosson och Carina Perenkranz som alla har gedigna bakgrunder i revysammanhang. Yngre är dansarna mm Jesper Juhlin och Erik Elias Ekström. Dessutom är magikern, känd från Talang, Johan Nylinder.

En lokal nyårsrevy ska förstås spegla den inte minst den lokala politiska scenen och kommunalråden Lasse Stjernkvist, Reidar Svedahl och Karin Jonsson finns med i revyn men naturligtvis också president Trump och årets miljökämpe Greta Thunberg.

Magikern Johan Nylinder lockar upp folk från publiken och imponerar med både reptrick och ett otäckt nummer med påsar.

Carina Perenkranz inleder första delen med att vara vilse och inte hitta rätt arena i rätt stad men kommer aktivt in i andra delen och kör bland annat sitt nummer som målvakt i Vita Hästen.

Vid premiären i lördags var teatern fullsatt och publiken visade verkligen sin uppskattning över en trevlig föreställning med många igenkännande skratt!

Genomgående, om än obesvarad, var frågan var är ”femöresbron”!
Två timmars roande underhållning som finns tillgänglig i helgerna nu i januari.
Text & foto: Sven Åke Molund  

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and MasterTemplate