Stockholm: En omkom vid efterföljande

Polisen hade vid midnatt ett efterföljande på en bil som inte ville stanna i Bandhagen. I samband med förföljandet så har bilen som polisen förföljt kolliderat med två andra personbilar i korsningen Örbyleden / Grycksbovägen i Bandhagen. Tre personer har skadats mycket allvarligt i trafikolyckan. Dessa är förda med ambulans och ambulanshelikopter till sjukhus. Föraren av det fordon som polisen förföljde är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsksada.

Uppdatering: Enligt normala rutiner så underrättas åklagare vid särskilda åklagarkammaren då någon skadats allvarligt i samband med ett polisingripande. Bilen som polisen förföljt visade sig vara tillgripen. Två bilar som det ska utföras teknisk undersökning på är bärgade från platsen. Vägen som var avstängd under räddningsarbetet är nu öppen för trafik igen.

Uppdatering klockan 05.40

En av de tre allvarligt skadade personerna som fördes till sjukhus har avlidit. Anhöriga är underrättade.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.