Valdemarsvik: Nyårsrevyn – Äntligen i hamn!

Rubriken är tvådelad då ”Äntligen i hamn” är namnet på årets traditionella nyårsrevy på Folkets Hus i Valdemarsvik. Äntligen i hamn kan också vara begrepp för att det är bara två speltillfällen kvar och det är lördagen den 1 februari! Av dessa är det bara till den extra insatta föreställningen kl 14 som det i skrivande stund finns biljetter kvar till! Sedan premiären på nyårsaftonen så har det varit slutsålt! Det kan man verkligen förstå!

Som vanligt är det den lokala ”Nöjeskarusellen” som arrangerar revyn som också är en tradition med framgångar i bagaget – bland annat nomineringar till revy-SM.

I år har man WAOW Production med Marcus och Clara Furberg som producent. Marcus är också regissör, textförfattare och han har huvudroller i föreställningen. Clara är tillsammans med Susanna Karlsson idéspruta om man får tro programbladet!

Ovanligt nog verkar alla texter vara skrivna för revyn och inte vara ”inköpta” från andra produktioner.

Susanna som är känd från TV har tillsammans med Marcus och Hannes Haraldsson tunga roller, men man måste också framhålla de mera lokala profilerna Mimmi, Jörgen, Miriam och Camilla som på scenen framstår som närmare proffs än amatörer! I år har man också levande musik som framförs av unga musiker. De sitter i bakgrunden men får genom sin musikalitet föreställningen att lyfta och är värda att uppmärksammas.

Nyårsrevy i Valdemarsvik måste självklart spegla lokala händelser och lokala politikers ageranden, men revyn innehåller många nummer, av totalt 29, som är allmänt igenkännbara. Det kan vara Trump eller Greta men också hur musikaler kan vara. Eller för all del Mobiler och äldreboenden.

Det känns lite besvärligt att rekommendera en föreställning som bara har en föreställning med bokningsbara biljetter kvar, men det är en nyårsrevy som man kommer ihåg och skrattar åt så här flera dagar efteråt!

Bra jobbat Marcus Furberg och hela ensemblen och författargänget bakom!

Text & foto: Sven-Åke Molund

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and MasterTemplate