Norrköping: Från 1906 till 2022 är det dags för

Norrköping är en idrottsstad med publiksporter som fotboll, basket och lite i skymundan friidrott. För nästan exakt 2 år sedan så togs första spadtaget till en ny friidrottsarena på Himmelstalund som redan är fyllt med idrottsaktiviteter. 2019 började den färska arenan att användas och idag den 30 mars 2020 fick Norrköpings kommun och kanske främst idrottsföreningen Tjalve kredit för sina satsningar då beskedet kom att SM i friidrott kommer att förläggas till Norrköping och den nya arenan 2022.

Norrköping är ju en idrottsstad och med det perspektivet så kan man ju säga att det är dags för ett SM igen i friidrott. Den förra gången som SM i friidrott ägde rum i Norrköping var före de flesta av oss i en svunnen tid för 114 år sedan 1906! Så det kan ju sägas vara på tiden och att mästerskap med kortare intervall än 116 år emellan är vad man kan hopps på!

Om Coronaviruset lagt sig så räknar man med cirka 700 aktiva tävlande.

PÅ grund av de restriktioner som gäller så kunde undertecknad inte närvara vid dagens presskonferens då jag tillhör gruppen 70+!!
Text & foto: Sven-Åke Molund

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and MasterTemplate