Norrköping: Årets kaktusplantering invigs

I 94 år har Carl Johans Park prytts av en kaktusplantering som årligen tillägnas en förtjänt jubilar!

Kaktusplanteringen är en av Norrköpings största turistattraktioner då alla resenärer som kommer via Centralstationen passerar planteringen på sin väg mot centrum.

I år är det Norrköpings skidklubb som pryder planteringen och som tillägnats den på grund av sitt 125-årsjubileum. Föreningen präglas av att de bedriver verksamhet för barn, unga och vuxna, motionärer och elitåkare enligt den motivering som Norrköpings Kommun har angett. Man kan ju påminna om att skiddrottningen Pernilla Wiberg är fostrad av Norrköpings skidklubb!

Traditionen säger att kaktusplanteringen, med sina cirka 25.000 växter invigs torsdagen före midsommar med en ceremoni vid planteringen. I år blir det i stället en så kallad digital invigning då man på bland annat hemsidan www.norrkoping.se eller på kommunens sociala medier kan se en film med bilder från planteringen och med inslag av korta tal. Filmen kan ses från den 18 juni. Det är inte bara i Carl Johans park som det finns kaktusplantering utan också vid Hörsalen, om än i mindre format. Den planteringen visar varje sommar två objekt och först ut i sommar är Norrköpings musikklasser som firar 60 år 2020. Många kända artister har haft sin första start i den verksamheten. En populär artist som kan nämnas är Markus Krunegård!

Senare i sommar är det Synskadades förening som uppmärksammas för sitt 100-årsjubileum.

Man kan också så här i midsommarveckan konstatera att Järnverksparken och Carl Johans park i Norrköping bjuder på verklig grönska och blomsterglädje! Värd en promenad och kanske en stund vila på en bänk i parken!

Text och foto Sven-Åke Molund  

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and MasterTemplate