Märsta: Person skjuten till döds

Foto: Pontus Altin / Pressfotograf

Polisens ledningscentral fick ikväll in samtal om att det ägt rum en skottlossning i Valsta. Flera patruller skickades till platsen. En person ska enligt initiala uppgifter vara träffad av skott. Polisen har inlett en förundersökning som rubriceras som mordförsök. En person har träffats av skott och har livshotande skador. Flera skott har avlossats. Brottsplatsen är avspärrad och kriminaltekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning. Polisen genomför en insats i vilken en eller flera gärningsmän eftersöks.

Uppdatering kl 21:45

Den skadade personen har till följd av sina skador avlidit. Brottsrubriceringen är ändrad till mord. En inventering av fasta kameror som kan ha dokumenterat händelsen eller delar av den inventeras just nu. Brottsplatsundersökning pågår och i den har det gjorts beslag av föremål.

Det pågår fortsatt förhör med vittnen. Ingen person har ännu frihetsberövats.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.