Norrköping: Hets mot folkgrupp

Polis larmades på förmiddagen till synagogan i Norrköping med anledning av att allmänhet sett dockor upphängda i en ställning. I anslutning till detta fanns också ett skriftligt budskap. Polispatrull på plats har genomfört fotodokumentation och tagit med sig föremålen i beslag. En förundersökning gällande hets mot folkgrupp har inletts. I nuläget finns ingen misstänkt. Fram till nästa helg pågår Pesach, den judiska påsken. Polisen är medveten om denna högtid och när möjlighet ges kommer patruller rondera vid judiska platser runt om i staden.

Polisen är intresserad av att få in tips. Har du sett någon misstänkt person eller fordon i anslutning till synagogan under tidig söndagsmorgon/förmiddag kontakta polisen på 114 14.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.