Norrköping: Polis påkörd

Foto: Ulf Wigh

Vid 11.30-tiden kom larm till Polisens ledningscentral om att en polis hade blivit påkörd av en mopedist vid Åbackarna i Norrköping. Polisen hade drabbats av en sårskada i huvudet, vaken och talbar. Händelsen inträffade i samband med att polisen skulle stoppa och kontrollera två personer som färdades på en moped.

Foto: Ulf Wigh

En annan polis fick tag i föraren, som belades med handfängsel. Han greps, misstänkt för försök till mord. I nuläget finns det uppgifter om att mannen inte ska ha gjort någon ansats till att bromsa. Brottsrubriceringen kan komma att ändras. Utredningen ska klargöra omständigheterna kring händelsen.

Foto: Ulf Wigh

Den gripne mannen är i 25-årsåldern.Även passageraren på samma moped omhändertogs. Han hoppade av och sprang i samband med påkörningen, men fångades in av en polis direkt efteråt. Den mannen blev misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och togs in till polisstationen för tillnyktring, drog-LOB.

Foto: Ulf Wigh

Den skadade polisen fördes med ambulans till sjukhus för kontroll.Polis var på platsen för att söka efter en person som hade ryckt i dörrar till en bil som stod parkerad vid Matteuskyrkan tidigare under förmiddagen. I samma sällskap hade det funnits två personer på en moped, enligt inringaren.

Foto: Ulf Wigh

Mopeden togs i beslag för teknisk undersökning skriver polisen på sin sida.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.