Göteborg: Explosion i fastighet

Foto: Joakim Eriksson / Agena Foto

Larm kom in till polisen klockan 04.48 om att en explosion ska ha inträffat på Övre Husargatan i Annedal, i ett flerfamiljshus, eventuell brand och rökutveckling i flera trappuppgångar, oklart skadeläge. Samverkan sker med räddningstjänst, polis och sjukvård, Förundersökning inledd om allmänfarlig ödeläggelse. Flera enheter arbetar på platsen, bland annat med evakuering. Det finns för närvarande ingen misstänkt i ärendet.

Foto: Joakim Eriksson / Agena Foto

Platsen är avspärrad och räddningsinsatser pågår. Den senaste uppgiften om skadade är att åtta personer ska vara avförda till sjukhus. Oklart skadeläge.

Foto: Joakim Eriksson / Agena Foto

Kl 07.00 inledes en sk särskild händelse av polisen. Händelsen påverkar såväl trafik som kollektivtrafik i närområdet. Räddningstjänsten/räddningsledaren leder fortfarande arbetet på platsen. Polisen bistår räddningstjänsten. När polisen kommer att få möjlighet att gå in i fastigheten för att genomföra en teknisk undersökning är inte klarlagt. Polisen kan av den anledningen inte ge svar på frågan om vad som exploderat/detonerat på platsen skriver polisen på sin sida.

Foto: Joakim Eriksson / Agena Foto
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.