Tranås: Flera skadade i skottlossning

Vid 00.17 fick polisen in ett flertal samtal om en misstänkt skottlossning på Tranåskvarnsgatan i centrala Tranås. Relativt snabbt kunde det konstateras att fler än en person var skadad. I nuläget vet polisen om två personer som uppvisat skador och kommer vårdas på sjukhus för sina skador. Deras skadeläge är inget polisen kommer tat kommentera.

Ett flertal patruller har åkt till platsen och en avspärrning har upprättats. En förundersökning är inledd där rubriceringarna är två fall av försök till mord. Avspärrningarna kommer att vara aktiva till dess att tekniker är klara med en brottsplatsundersökning. I samband med händelsen har polisen genomfört ett antal åtgärder i jakten på misstänkt gärningsperson/personer. I det arbetet har en person tagits med för förhör.

Polisen har redan inledningsvis pratat med ett flertal inringare som uppmärksammat händelsen men är ändå intresserade av att alla hör av sig som kan bidra med information om vad som hände. Har du några iakttagelser från Tranåskvarnsgatan eller annat som kan kopplas till händelsen? Ring polisen på 114 14 och be om att få lämna tips i ärendet. Har du akuta uppgifter om misstänkta gärningsmän eller liknande, ring 112.

Uppdatering 02.45

De skadade personerna är två män i 30-årsåldern. De är kända av polisen sedan tidigare och av de inledande uppgifterna finns en del som talar för att det rör sig om någon form av uppgörelse mellan kriminella individer. 

Polisen jobbar fortsatt med insamlande av uppgifter, den tekniska brottsplatsundersökningen och jakten på gärningsperson eller personer skriver polisen på sin sida.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.