Söderköping: Rök från bostad

Ambulans samt räddningstjänst har larmats till en bostadsfastighet på Skönbergagatan där man ska ha rökutveckling från en lägenhet. Enligt de första uppgifterna ska det inte finnas någon person kvar i bostaden.

Norrköping: Brand längs banvallen

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten från tre stationer larmades vid 22-tiden till banvallen mellan Kimstad och Norsholm där det brann på flera ställen. Sammanlagt 18 personer deltog i släckningsarbetet uppger Räddningstjänsten Östra Götaland.All tågtrafik stoppades under släckningsarbetet.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Brand i lägenhet

Foto: Ulf Wigh

Vid 21.15 ikväll inkom larm till SOS alarm om att det brann i en lägenhet på Odalagatan. Vid räddningstjänstens framkomst brann det kraftigt och rökutvecklingen var stark.

Foto: Ulf Wigh

Släckningsarbetet påbörjades med två stationer på plats, samt flera ambulanser och polis.

Foto: Ulf Wigh

Uppdatering 21:55: Branden är nu helt släckt och ventilering av lägenhet och trapphus är avslutat. Fastighetsägare är på plats för övertagande av ärendet.

Foto: Ulf Wigh

Orsaken till branden är oklar. Inga boende ska ha kommit till skada vid händelsen.

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten kommer lämna platsen 22:30 skriver Räddningstjänsten Östra Götaland på sin sida.

Norrköping: Polis påkörd

Foto: Ulf Wigh

Vid 11.30-tiden kom larm till Polisens ledningscentral om att en polis hade blivit påkörd av en mopedist vid Åbackarna i Norrköping. Polisen hade drabbats av en sårskada i huvudet, vaken och talbar. Händelsen inträffade i samband med att polisen skulle stoppa och kontrollera två personer som färdades på en moped.

Foto: Ulf Wigh

En annan polis fick tag i föraren, som belades med handfängsel. Han greps, misstänkt för försök till mord. I nuläget finns det uppgifter om att mannen inte ska ha gjort någon ansats till att bromsa. Brottsrubriceringen kan komma att ändras. Utredningen ska klargöra omständigheterna kring händelsen.

Foto: Ulf Wigh

Den gripne mannen är i 25-årsåldern.Även passageraren på samma moped omhändertogs. Han hoppade av och sprang i samband med påkörningen, men fångades in av en polis direkt efteråt. Den mannen blev misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och togs in till polisstationen för tillnyktring, drog-LOB.

Foto: Ulf Wigh

Den skadade polisen fördes med ambulans till sjukhus för kontroll.Polis var på platsen för att söka efter en person som hade ryckt i dörrar till en bil som stod parkerad vid Matteuskyrkan tidigare under förmiddagen. I samma sällskap hade det funnits två personer på en moped, enligt inringaren.

Foto: Ulf Wigh

Mopeden togs i beslag för teknisk undersökning skriver polisen på sin sida.

Norrköping: Bil körde in i träd

Foto: Ulf Wigh

En singelolycka inträffade på morgonen på en mindre väg utanför Skärkind. Enligt sjukvårdsledare Patrik Björling ska föraren ha fått en stark allergisk reaktion på ett getingstick som gjorde att fordonet körde av vägen. En person ska ha transporterats till sjukhus.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Lastbil av vägen

Foto: Ulf Wigh

En lastbil med släp körde på förmiddagen av vägen och hamnade på sidan på Östra Bravikenvägen. Föraren ska ha klarat sig utan skador men ett mindre läckage uppstod från fordonet.

Foto: Ulf Wigh

Uppdatering 10:20: Arbetet fortgår på platsen. Just nu pumpas dieseln i lastbilens tank ur för att förhindra vidare läckage. Miljö-och hälsokontoret är meddelade om händelsen och kommer vidta åtgärder. Eventuellt kan det ha läckt ut mellan 50-100 liter. Prognosen för räddningstjänstens arbete är oklar i skrivande stund skriver Räddningstjänsten Östra Götaland på sin sida.

DCIM\101MEDIA\DJI_0382.JPG

Norrköping: Arbetsolycka på Spårgatan

Polis samt ambulans larmades vid 09.50 till en arbetsplats på Spårgatan i Norrköping med anledning av en olycka. Enligt larmet skulle en person ha klämt en hand mellan två containrar. Enligt initiala uppgifter var den drabbade personen vaken och talbar.
Den drabbade personen, en man i 30-årsåldern, fördes till sjukhus. Polispatrullen har fotodokumenterat arbetsplatsen. En anmälan gällande vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka kommer att skrivas.

Norrköping: Brand på Metallåtervinning

Foto: Ulf Wigh

Klockan 00.45 larmades räddningstjänsten till en metallåtervinningsföretag på Blixholmsvägen där det börjat brinna. Enligt de första uppgifterna skulle det föreligga en viss spridningsriks.

Foto: Ulf Wigh

Uppdatering 01:50: Branden är nu under kontroll och arbetet med att jämna ut högen har påbörjats. Ytan uppgår till 8X3X3 meter med järnskrot. En cistern i direkt närhet kyls ner för att undvika eventuell antändning. En lastmaskin används för att jämna ut materialet. Prognosen är satt till två timmar i nuläget skriver Räddningstjänsten Östra Götaland på sin sida.

Foto: Ulf Wigh

Söderköping: Olycka på väg 210

Tre personbilar är inblandade i en kollision i riktning mot Söderköping på länsväg 818 i närheten av Börrum. Det är oklart i nuläget hur många som är drabbade. Det är ett flertal räddningsfordon på väg till platsen. Vid framkomst är det mycket folk i rörelse samt köer som bildats.

Norrköping: Brand i bod

Foto: Ulf Wigh

Polis samt räddningstjänsten larmades på eftermiddagen till en brand vid Gamla Övägen där en bod tillhörande en Frisbieklubb börjat brinna.

Foto: Ulf Wigh

Vad som orsakat branden är än så länge oklart men ingen person kom till skada och det förelåg ingen större spridningsrisk.

Foto: Ulf Wigh

Gamla Övägen hade under en kortare tid begränsad framkomlighet på grund av händelsen.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Två påkörda av motorcykel

Två personer som kom gående på trottoaren på Kiselgatan, Ingelsta blev på middagen påkörd av en motorcykel. Enligt Räddningstjänsten Östra Götaland ska samtliga tre inblandade ha transporterats till sjukhus med oklara skador. Hur olyckan har gått till är än så länge oklart.

Norrköping: Cyklar stulna

Polisen fick på morgonen in samtal om att det hade varit inbrott i en cykelbutik i Norrköping. Flera cyklar skulle ha stulits, till ett värde på uppskattningsvis flera hundra tusen kronor.
Polis kom till platsen för en brottsplatsundersökning. Det är inte säkerställt hur tjuven eller tjuvarna har tagit sig in. Cirka 20 cyklar till ett sammanlagt värde på runt en halv miljon ska ha stulits.
Inbrottet ska ha skett någon gång från kl 15 på lördagen till 07.40 på måndagen. Polisen har inlett en förundersökning om grov stöld genom inbrott skriver polisen på sin sida.