Norrköping. Våldsbrott i Lindö

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Flera ambulanser samt polispatruller larmades vid 01-tiden till en adress i Lindö där det ska ha varit bråk. Vid framkomsten anträffas en person skadad i anslutning till en villa.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Platsen spärrades av och tekniker kallades till platsen. Den skadade personen fördes i ambulans till sjukhus och polisen uppger att de rubricerar händelsen som mordförsök.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Flera yngre personer ska enligt en källa ha befunnit sig på den aktuella adressen och flera togs med för förhör på polisstation.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Ännu vid 02.30-tiden har ingen person gripits som misstänkt för händelsen. Hur allvarliga skador den drabbade har är ännu oklart.

Finspång. Skadegörelse på hemtjänstbilar

Under morgonen upptäcktes att fem hemtjänstbilar tillhörande Högby hemtjänst hade fått rutor sönderslagna och även några däck punkterade på en parkeringsplats på Sjöviksvägen i Finspånng. Polis är på plats och ska försöka säkra spår.

Åby. Skottlossning vid restaurang

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Ett område runt en mindre restaurang har spärrats av efter en misstänkt skottlossning. När det har skett är oklart men sent på onsdagskvällen fick Wighsnews tips om smällar i Åby. Polis var i samhället men upptäckte då inte något.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Idag på förmiddagen fick man dock in samtal om att det varit en misstänkt skottlossning vid restaurangen. Men det finns även skotthål på en skolbyggnad på andra sidan gatan.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Flera polispatruller har under dagen varit på plats och man har sökt i området med hund och även haft en drönare uppe.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada vid händelsen. Enligt uppgifter till Wighsnews ska ett större antal skott ha träffat restaurangen och inifrån kan man se ett stort antal skotthål.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews
Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Stor björk blockerade infarten till Klockartorpet

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

En stor björk föll ikväll ned över infarten till Klockartorpet från Linköpingsvägen. Räddningstjänsten fick rycka ut och såga upp samt ta bort trädet så vägen blev fri. Även stor vägskylt slogs sönder när trädet föll ned. Ingen ska dock ha kommit till skada.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Större bråk i Norrköping

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Polisen larmades på söndagskvällen om ett bråk utomhus i Norrköping.
Enligt larmet var det ett 20-tal personer i bråk tillhörande två lika grupperingar skriver Aftonbladet som var först med nyheten. När vi kom till platsen var det åtta personer kvar, säger polisens presstalesperson Rasmus Borgström. Två personer var skadade, den ena fördes till ambulans med sjukhus.
Ett område vid Von Lesengatan var avspärrat och två fordon kontrollerades på plats. Området söktes igenom av en hundpatrull. Om detta har med bråket att göra har inte framkommit då polisen inte är nåbar för en kommentar om händelsen.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Norrköping. Man gripen för grovt rån

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Polisen larmades på eftermiddagen till stadsdelen Berget i Norrköping där en man hade rånats under vapenhot av en annan man. Ingen person ska ha kommit till skada vid händelsen uppger polisen Efter utredningsåtgärder kunde polisen identifiera en misstänkt person.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Beslut om husrannsakan togs av jourhavande förundersökningsledare. En resurs av regionala insatsstyrkan skickades även till platsen för att med högt säkerhetstänk utföra undersökningsåtgärderna.

Den misstänkta personen, en man i 25-årsåldern greps och är misstänkt för grovt rån.

Misshandlad och rånad i Norrköping

Fyra personer har gripits som misstänkta för rån efter en händelse på Grundläggaregatan i Hageby under söndagskväll. Larmet inkom till polisen vid 23-tiden om att en person blev misshandlad av flera andra.
I samband med detta ska personen ha blivit av med personliga tillhörigheter. Inom några minuter fick polis kontroll på fyra personer som försökt springa ifrån patrull. Det rör sig om tre män i 20-årsåldern, samt en omyndig person. De tre vuxna är numera anhållna av åklagare, samtliga misstänkta för rån och misshandel. Det är oklart om den drabbade behövde föras till sjukhus men enligt uppgifter till Wighsnews ska ambulans ha varit på plats.

Norrköping. Lägenhetsbrand

Foto: Lelle Johansson

Ambulans samt räddningstjänst är på plats vid en bostadsfastighet på Kungsgatan där det ryker kraftigt från en lägenhet. Det finns i nuläget inga uppgifter om någon person har kommit till skada.

Söderköping. Udda räddningsuppdrag för Räddningstjänsten

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Räddningstjänsten från Östra Ryd och Söderköping fick på söndagen rycka ut på ett udda uppdrag. Sammanlagt fem kreatur skulle ha gått ner sig i ett djupt dike och samtliga satt fast.

Klicka på bilden för att se en längre film från händelsen.

Med hjälp från traktor och räddningstjänstpersonal och brandslangar så kunde man efter ett par timmar konstatera att det var ett udda uppdrag som trots allt slutade lyckligt för samtliga inblandade.
Ägaren till djuren misstänker att de kan ha blivit skrämda av något och därför har så många hamnat i diket.

Norrköping. Brand vid Borgsmo IP

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

En brand utbröt på morgonen vid Borgsmo idrottsplats i Norrköping. Det var klockan 05.20 som larmet kom in till SOS alarm om att speakerbåset skulle brinna. När räddningsenheterna kom på plats brann det kraftigt i den lilla byggnaden. Vad som orsakat branden är för närvarande oklart men misstanke finns att branden är anlagd.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Ringarum. Trafikolycka på E22

En trafikolycka med flera fordon har inträffat på E22 nära avfarten till Bråta söder om Ringarum. Enligt uppgifter ska tre fordon var inblandade i olyckan. Ingen person ska enligt de första uppgifterna ha skadats och fordonen ska ha flyttats och inte stå på vägbanan. Räddningstjänst från Valdemarsvik samt Söderköping är på väg till platsen.

Norrköping. Bil började brinna under färd

En personbil började ikväll att brinna under färd på Marieborgsvägen i Norrköping. Enligt uppgifter ska två personer ha färdats i fordonet och båda ska ha kunnat ta sig ur oskadda.

Powered by WordPress and MasterTemplate