Norrköping. Minst två gripna vid stor polisinsats

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Minst två personer har gripits vid en större polisinsats under eftermiddagen. Flera polispatruller samt regionala insatsstyrkan deltog vid insatsen.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Flera personer fick lämna den aktuella bostaden och bevakades av polis utanför medans regionala insatsstyrkan gick igenom bostaden.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Från början fanns tre polispatruller samt regionala insatsstyrkan på plats men senare kom även två hundpatruller till platsen samt ytterligare ett polisfordon.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Minst två personer ska ha transporterats bort i polisbilar. Vad de är misstänkta för finns i nuläget inga uppgifter om.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Polisen kallar händelsen ”undersökningsarbete” men vill inte närmare gå in på fler detaljer. Tillslaget skedde vid 12.30-tiden och fortfarande vid 14.30-tiden fanns polis kvar på platsen. Det har inte framkommit om man har gjort några beslag men polis har gått in med påsar där man lägger i eventuella fynd.

Norrköping. Singelolycka

Foto: Läsarbild

En singelolycka inträffade på förmiddagen på Hjalmar Lundgrens gata i Klockartorpet.
En personbil ska ha kommit på Moa Martinssons gata och vid svängen till Hjalmar Lundgrens gata körde bilen rakt ut i terrängen och blev stående bland buskarna.
Ingen person ska ha kommit till skada vid händelsen uppger Räddningstjänsten Östra Götaland.

Foto: Läsarbild

Norrköping. Arbetsolycka

Klockan 08:44 larmades polis och ambulans till en plats mellan Norrköping och Kimstad där en man ska ha varit med om en arbetsplatsolycka. 

Enligt initiala uppgifter ska han ramlat från en lyftkran på hög höjd. Mannen, som är i 60-årsåldern, har efter olyckan förts till sjukhus i ambulans. Skadeläget är för närvarande okänt, men den drabbade ska ha varit vaken och talbar efter händelsen uppger polisen som kommer att upprätta en anmälan om arbetsplatsolycka.

Sandviken. Två döda och flera skade i skottlossning

Polis larmades vid 22.20 på torsdagskvällen till Hyttgatan i Sandviken där man fått uppgifter om att det var skottlossning vid en restaurang.
På platsen anträffades flera personer med skottskador, varav två med livshotande skador. Polisen spärrade av platsen och har jobbat med flera utredningsåtgärder under kvällen och natten. Ingen misstänkt person har ännu frihetsberövats.

På fredagsmorgonen uppger polisen att de två som fick livshotande skottskador har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Norrköping. Bilbrand vid Borgs kyrka

Räddningstjänst samt polis larmades klockan 02.10 till parkeringen vid Borgs kyrka utanför Norrköping där en personbil brann. Branden kunde snabbt släckas och därefter överlämnades ärendet till polisen. En anmälan som skadegörelse genom brand ska ha upprättats. Fordonet fick omfattande skador.

Norrköping. Drogpåverkad bilförare stoppad

En polispatrull stoppade vid 23-tiden en personbil i utkanten av Norrköping. Föraren en man i 40-årsåldern som kört bilen blev misstänkt för flera brott. Det rör sig om grov olovlig körning, drograttfylleri samt narkotikabrott skriver polisen på sin sida.

Finspång. Singelolycka

En singelolycka har inträffat på Östermalmsvägen mellan Finspång och Butbro.
Det finns i nuläget inga uppgifter om någon person har kommit till skada och ambulans samt räddningstjänst har nyligen kommit på plats. Det finns just nu risk för begränsad framkomlighet.

Vikbolandet. Olycka med motorcykel

En olycka med en motorcykel inträffade på eftermiddagen på en mindre väg väster om Rönö på Vikbolandet. Enligt uppgifter ska mc-föraren ha klarat sig med lindrigare skador från olyckan.

Huddinge. Detonation

Foto: Pontus Altin / Pressfotograf.se

SOS Alarm fick vid 04.20-tiden in samtal om ljud som beskrevs som en smäll i Snättringe. På plats konstaterar man att något har detonerat utomhus i ett radhusområde. Inga personer är skadade och de egendomsskador som blev är beskrivna som ringa.

Polisen gjorde en avspärrning runt platsen där den mindre detonationen har varit. Det området undersöktes med hjälp av hundar och bomb- och kriminaltekniker. Polisen kommer även prata med boende innanför avspärrningen för att höra vad de hör hört eller sett.

Polisen hade även en avspärrning som påverkade trafiken och den var på Häradsvägen mellan Måsvägen och Utsäljeleden.  Polisen har inlett förundersökning angående försök till allmänfarlig ödeläggelse. 

Norrköping. Berusad drack stulen alkohol

Polisen fick vid 03.50 uppgifter om att ett kameralarm larmat om inbrott i en restaurang på Gamla Torget i Norrköping. Det visade sig att en gärningsman kommit in i lokalen via ett fönster och brutit upp en kyl samt stulit alkohol. Den misstänkte var inte kvar i lokalen.

Klockan 04.17 påträffade en polispatrull en man som stämde in på beskrivning. Mannen hade med sig en säck med alkoholhaltiga drycker som han var upptagen med att förbruka. Mannen, som är i 30-årsåldern, medtogs för att sova ruset av sig på polisstationen och är misstänkt för stöld genom inbrott.

Norrköping. Person utsatt för rån

Polis larmades vid 22,30-tiden till en adress i centrala Norrköping där en man i 25-årsåldern blivit rånad. Mannen ska ha sålt varor på nätet, och i samband med överlämning av varan blivit blivit utsatt för ett rån. Gärningspersonerna ska ha visat fram ett vasst föremål och tvingat till sig målsägandes personliga tillhörigheter. Ingen person har kunnat gripas som misstänkt för brottet uppger polisen.

Norrköping. Flera polisinsatser

Vid 08-tiden fick Wighsnews tips om att det var någon form av polisinsats vid Atrium i Norrköping. Enligt polisen skulle det handla om ett ”Planerat arbete” och mer berättade man inte.

Foto: Läsarbild

Vid 11.30-tiden fick Wighsnews in ytterligare tips om någon form av polisinsats i stadsdelen Hageby. När Wighsnews kom på plats så uppgav polis på plats att endast boende fick gå in i det aktuella trapphuset.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Flera civila polisfordon inklusive två hundpatruller var på plats. En vanlig polisbil stod utanför trapphuset och ingången bevakades av uniformerad polis. Även här uppgav polisen att det var något utredningsarbete och inget pågående brott.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews
Foto: Ulf Wigh / Wighsnews
Foto: Ulf Wigh / Wighsnews
Powered by WordPress and MasterTemplate