Örebro: Person skjuten

En person har anträffats skadad i stadsdelen Vivalla i Örebro vid 14-tiden.
Mannen hittades i samband med att polisen fick in ett larm om en misstänkt skottlossning. En stor polisstyrka finns just nu i området som har spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

Norrköping: Singelolycka på väg 210

En personbil har kört av vägen och hamnat i diket nära avfarten till Bäckeby på väg 210 öster om gamla E4. Det är oklart om föraren som färdats ensam i fordonet har skadats.

Norrköping: Blåljussabotage

En polispatrull som var ute på ett uppdrag 16.20 återvände till sin parkerade polisbil på Navestadgatan. Någon hade kastat en sten mot polisbilens framruta så att det hade uppstått sprickor i rutan.
En anmälan om blåljussabotage är upprättad. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har sett eller på annat sätt har information om händelsen. Polisbilen kunde köras tillbaka till polisstationen.

Norrköping: Man gripen för misshandel

Polisen i Norrköping kunde klockan 02.40 se i en övervakningskamera hur en kvinna kom fram till dörren på polishuset men strax efter kom en man och drog bort henne. Då polisen gick ut för att ta reda på vad som hände framkom det att kvinnan, som är i 25-årsåldern ville anmäla mannen för misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande. Polisen påbörjade utredning av dessa brott och höll förhör med den drabbade kvinnan. Mannen, som är i samma ålder, hade stannat på platsen och kunde gripas för brottet. Han är även misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav. Kvinnan har eller har haft en relation med mannen.

Hässleholm: Detonation

Polis larmas i natt till en adress i norra Hässleholm med anledning av att det skett en detonation i anslutning till en personbil. På plats konstateras att ett föremål detonerat i anslutning till den aktuella personbilen. Detonationen har orsakat materiella skador på bilen, som stod parkerad intill en bostad. Ingen person har kommit till skada.

Platsen spärras av för närmre undersökning och det nationella bomskyddet samt tekniker tillkallas. Undersökningen av platsen var klar strax efter 06.00 och polisen är klara på platsen. Samtliga avspärrningar är hävda.

En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse upprättas. Ingen gärningsperson gripen för närvarande. Har du gjort iakttagelser? hör av dig polisen på 114 14 och lämna tips. Dina uppgifter kan vara av stor vikt för utredningen skriver polisen på sin sida.

Norrköping: Gasutsläpp vid tankstation

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten var ikväll på plats på Ströbogatan där en lastbil börjat läcka biogas i samband med tankning. Gatan var helt avstängd för trafik vid tankstation Gasum under en tid.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Utsläpp i Skärblacka

Räddningstjänsten har larmats till Billerud Korsnäs där man ska ha något utsläpp.Det ska röra sig om ett utsläpp av lut uppger räddningstjänsten. Hur stort utsläppet är finns ännu inga uppgifter om.

Söderköping: Bilbrand på Kulefallsvägen

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten larmades på eftermiddagen till en brand i en personbil på Kulefallsvägen utanför Söderköping. Ingen person kom till skada. Föraren uppger att fordonet stannade vid körning och strax efter började det ryka.

Söderköping: Rök från elkontakt

Räddningstjänsten har larmats till en undersökning i en bostadsfastighet på Skönbergagatan där det ska varit någon form av brand i ett elurtag.

Söderköping: Trafikolycka på E22

Foto: Ulf Wigh

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades vid 12-tiden till E22, söder om Söderköping nära Gata, med anledning av en trafikolycka. Två bilar ska vara inblandade. Den ena bilen ska ha en tillkopplad hästtransport, men inget djur ska finnas i transporten. Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: En skadad vid bråk

Foto: Ulf Wigh

Polis kallades klockan 01.50 till Gamla Rådstugugatan där två personer råkat i luven på varandra. Enligt uppgifter ska en av de drabbade blivit utsatt för en misshandel av den andra personen och polispatrullen på plats kallade även på ambulans som kontrollerade personen som blödde. Det är oklart om denne behövde föras till sjukhus.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Personrån i natt

Polisen larmades klockan 04.19 till en adress i centrala Norrköping där en man som var i 25-årsåldern hade blivit rånad. Okända personer hade kommit fram till mannen och ville sälja narkotika. När mannen vägrade ta emot drogerna hade personerna blivit hotfulla och mannen tvingades till att föra över pengar via sin mobil. En anmälan om rån upprättades.