Söderköping: Stort antal djur omkom

Foto: Ulf Wigh

Ett stort antal djur omkom på eftermiddagen vid en ladugårdsbrand i Östra Ryd. Enligt uppgifter ska minst 50 djur ha omkommit och ett 50-tal djur ska ha kunnat räddas.

Foto: Ulf Wigh

När räddningstjänsten kom på plats var ladugården helt övertänd och det fanns ingen möjlighet att rädda varken byggnaden eller de djur som fanns kvar i byggnaden.

Norrköping: Misstänkt tjuv gripen

Klockan 01.29 gick ett inbrottslarm från ett kafé i Ljura. Polisen åkte till platsen och det visade sig att ingen varit inne i lokalerna men däremot har två infravärmare och plastväxter stulits från en en utedel. Polisen spanade i omgivningarna men kunde inte hitta någon misstänkt. Polisen påbörjade en utredning om stöld.

Vid 04.30-tiden fick polisen samtal om stök och oljud i ett trapphus på Albrektsvägen. När polisen kom till platsen var det lugnt men en man i 50-årsåldern påträffades. Polispatrullen, som tidigare varit på stölden i Ljura, noterade dock att mannens signalement stämde i detalj med vad som kunnat noteras på en övervakningsfilm. Mannen greps och fördes till polisstationen för förhör angående stöld.

Norrköping: Kvinna misshandlad

Polisen fick vid 05.40 på onsdagsmorgonen ett SOS-larm om att en misshandlad kvinna befann sig på ett tåg mot Linköping. Polisen åkte till resecentrum i Linköping för att möta upp kvinnan och utreda vad som hänt.

Det visade sig att hon blivit misshandlad med slag i ansiktet på eller i närheten av resecentrum i Norrköping. Polisen påbörjade en utredning om misshandel och en annan polispatrull åkte till resecentrum i Norrköping för att söka efter brottsplatsen och gärningspersonen. En misstänkt man i 25-årsåldern anträffades och greps på resecentrum, misstänkt för misshandel. Han fördes till polisstationen där han kommer att förhöras. Även ett eventuellt vittne anträffades. Den drabbade kvinnan är i 45-årsåldern och hon togs omhand av ambulanspersonal.

Personer som kan ha sett händelsen på resecentrum i Norrköping ombeds att ta kontakt med polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär på polisens hemsida.

Norrköping: Flera försvann i bil

Foto: Ulf Wigh

Uppdatering: Polisen skriver på sin sida att flera personer hade varit inblandade i händelsen i Hageby och dessa hade därefter lämnat platsen i en bil. Patrullerna har också pratat med folk på platsen för att försöka få fram mer information. Någon misstänkt eller drabbad har i nuläget inte hittats.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Misshandel i parkeringshus

Polis larmades vid 17.20 till Drottninggatan i Norrköping, i höjd med Hantverkaregatan. En man hade blivit misshandlad av två andra män i parkeringshuset. De två misstänkta fanns kvar i närheten. Båda greps, misstänkta för misshandel. Samtliga tre inblandade är män i 25-årsåldern. Den misshandlade mannen var inte i ambulansbehov. De två gripna fördes till polisstationen för förhör. Så småningom kommer åklagare fatta beslut om de ska anhållas eller ej. Orsaken till misshandeln ska utredas, men personerna ska inte vara okända för varandra.

Norrköping: Försökte stjäla mobiltelefon

Polis larmades på eftermiddagen till en butik på Ingelstad där två tjejer och en kille hade ertappats med att försöka stjäla mobiltelefoner.Den ena kvinnan greps, misstänkt för försök till stöld. De andra två kom undan. Kvinnan är i övre tonåren. Värdet på det stulna var drygt 5000 kronor. Hon ska inte ha passerat kassalinjen och därmed blev brottsrubriceringen initialt försök till stöld.

Norrköping: Larm om misshandel

Foto: Ulf Wigh

Flera polispatruller är på plats vid parkeringen utanför MC Donalds i Hageby. Ett område har spärrats av.

Foto: Ulf Wigh

Då Wighsnews kom på plats lämnade en ambulans området. Om någon har skadats är oklart men enligt obekräftade uppgifter ska det handla om en misshandel.

Foto: Ulf Wigh

Uppdatering: Enligt polisen ska ingen person ha förts till sjukhus i samband med händelsen.

Foto: Ulf Wigh
Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Larm om drunkning

Foto: Ulf Wigh

Ambulans, räddningstjänst med dykare larmades strax före 12 till Saltängsgatan nära hambron där en person observerade en person i vattnet. Enligt uppgifter ska dykare lyckats få tag i personen som lastades i ambulans och transporterades till sjukhus. Det finns inga uppgifter om skadeläget på den drabbade.

Foto: Ulf Wigh

Personen som hamnade i Motala Ström var en man i 50-årsåldern. Han togs upp från vattnet av räddningstjänstens dykare. Han var nerkyld och fördes till sjukhus med ambulans. Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen skriver polisen på sin sida.

Norrköping. Takplåt lossnade

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten larmades 09-tiden till Bäckgatan där en takplåt hade lossnat och höll på att falla ned från höghuset. Plåten togs ned och man säkrade ytterligare plåt på taket.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Singelolycka på riksväg 55

En singelolycka har inträffat på riksväg 55 strax söder om Simonstorp vid sjön Svängbågen: Ambulans samt räddningstjänst är på väg till platsen och det finns ännu inga uppgifter om eventuella personskador. Olyckan ska ha inträffat vid 15.2 och i norrgående körfält.

Norrköping Rökutveckling i trapphus

Foto: Ulf Wigh

Ambulans och räddningstjänsten larmades strax före 14.30 till en bostadsfastighet på Södra Promenaden där man hade rökutveckling. Enligt uppgifter ska det vara samma fastighet som man tidigare under dagen larmades till och då det rök från postlådor.

Söderköping: Misstänkt anlagd brand

Foto: Ulf Wigh

Under gårdagen brann det inte mindre än tre gånger på Domherrestigen i Söderköping. Vid 05-tiden var det återigen dax för räddningstjänsten att rycka ut till Domherrestigen för fjärde gången på ett dygn. Denna gång var det rökutveckling från en soptunna på samma plats som vid tidigare tillfällen.