Norrköping: Inbrott på Apotek

Polisen larmades till ett apotek i området Skarphagen i Norrköping. En väktare hade fått in ett inbrottslarm och hade upptäckt en krossad ruta i entrédörren. Troligtvis har läkemedel oklar mängd läkemedel tillgripits. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning. Det finns i nuläget ingen misstänkt. En utredning om stöld genom inbrott är upprättad.

Söderköping: Singelolycka på E22

En singelolycka har inträffat på E22 i höjd med Korsbrinken. Det är ännu oklart om någon person har kommit till skada men det råder begränsad framkomlighet på platsen. Ambulans samt räddningstjänst är på väg.

Norrköping: Inbrott i butik

Vid 00.40 fick polisen rycka ut till en butik i centrala Norrköping med anledning av ett inbrott. Någon, eller några, hade krossat en ruta till lokalen. Vad som har tillgripits är oklart. Platsen spärrades av. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades.

Norrköping: Person utsatt för rån

Polisen larmades klockan 04.50 till centrala Norrköping med anledning av ett personrån utomhus. En gärningsperson rånade en man, som är i 30-årsåldern, på hans tillhörigheter. Gärningspersonen ska ha visat upp ett vapenliknande föremål för den drabbade i samband med rånet. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen. En anmälan om grovt rån kommer att skrivas. I nuläget finns ingen frihetsberövad i ärendet.

Norrköping: Singelolycka

Foto: Ulf Wigh

En singelolycka inträffade vid 00.30-tiden på Ståthögavägen i riktning mot Norra Promenaden. En personbil körde av okänd anledning i en betongstolpe under järnvägen. Föraren som färdades ensam i bilen fördes till sjukhus för kontroll. Inga större skador uppstod på personbilen som flyttades av räddningstjänsten till en parkering i närheten.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Larm om inbrott

Foto: Ulf Wigh

Flera polispatruller larmades strax efter 21 till Sågvägen i Skärblacka då man fått in larm om ett lägenhetsinbrott. Flera personer kontrollerades i området och även en hundpatrull deltog på platsen. Det är oklart om något tillgripits vid händelsen.

Foto: Ulf Wigh

Timrå: Tåg och skoter i krock Två döda

Polisen larmades tidigare idag om en trafikolycka vid järnvägen i Timrå. Enligt initiala uppgifter rörde det sig om en olycka mellan tåg och en skoter. Fyra personer ska ha varit inblandade i olyckan.

Något senare uppgav polisen att totalt var fyra personer inblandade i olyckan som skedde i Söråker, Timrå kommun.  Två av dessa har avlidit, det rör sig om två flickor i tonåren. Samtliga anhöriga är ännu inte underrättade. De andra två, en man och en pojke, fördes till sjukhus. De ska inte ha fått några allvarliga skador.

Olyckan, där ett tåg och en skoter med tillkopplad kälke var inblandade, ska ha skett på en obevakad järnvägsövergång. Polisen ska utreda omständigheterna kring olyckan. För att göra det ska man bland annat dokumentera olycksplatsen samt hålla förhör med inblandade och eventuella vittnen. Skotern samt kälken är tagna i beslag.

Märsta: Person skjuten till döds

Foto: Pontus Altin / Pressfotograf

Polisens ledningscentral fick ikväll in samtal om att det ägt rum en skottlossning i Valsta. Flera patruller skickades till platsen. En person ska enligt initiala uppgifter vara träffad av skott. Polisen har inlett en förundersökning som rubriceras som mordförsök. En person har träffats av skott och har livshotande skador. Flera skott har avlossats. Brottsplatsen är avspärrad och kriminaltekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning. Polisen genomför en insats i vilken en eller flera gärningsmän eftersöks.

Uppdatering kl 21:45

Den skadade personen har till följd av sina skador avlidit. Brottsrubriceringen är ändrad till mord. En inventering av fasta kameror som kan ha dokumenterat händelsen eller delar av den inventeras just nu. Brottsplatsundersökning pågår och i den har det gjorts beslag av föremål.

Det pågår fortsatt förhör med vittnen. Ingen person har ännu frihetsberövats.

Värmdö: Kvinna skjuten

Foto: Pontus Altin / Pressfotograf

En person har tillfogats livshotande skador i en lägenhet i Gustavsberg. En misstänkt person har gripits. Flera polispatruller samt ambulans är på plats. Polisen har inlett en förundersökning med rubricering försök till mord.

Den skadade personen är en kvinna och hon har skjutits med ett vapen. Det har säkrats av polis. Kvinnan är förd i ambulanshelikopter till sjukhus. Gärningsmannen är införd till en polisstation

Älvdalen: Lavin gick vid Grövelsjön

Fjällräddningen är ute och kontrollerar en lavin som gått i Djupgravstöten. Detta för att säkerställa att ingen har skadats i samband med lavinen som beskrivs som ganska stor.

Stockholm: Avliden person anträffad

En person är anträffad avliden utomhus i Högdalen på morgonen. Två personer har gripits uppger polisen och händelsen utreds i nuläget som mord.

Platsen där den avlidne mannen anträffades är avspärrad. Kriminaltekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning. De båda personerna som frihetsberövats ska förhöras.

Finspång: Singelolycka vid Rejmes

En singelolycka inträffade vid 17.30-tiden på riksväg 51 i höjd med Rejmes i Finspång. Enligt Räddningstjänsten Östra Götaland ska föraren varit ensam i fordonet och togs omhand av ambulanspersonalen.