Linköping: Misstänkt mordförsök

Polis larmades till sjukhuset i Linköping med anledning av att en man inkommit med skador som orsakats av ett vasst föremål. Mannen är i 20-årsåldern och polisens presstjänst har inga uppgifter kring skadeläget. Polis utreder händelsen som försök till mord och håller på att samla in uppgifter som kan föra utredningen vidare. Ingen är i nuläget frihetsberövad för brottet och det finns inte heller någon misstänkt.

Polisen är intresserade av att komma i kontakt med vittnen. Befann du dig vid Stora Torget och Storgatan i centrala Linköping vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen och har uppgifter att lämna rörande detta ärende? Ring 114 14.

Norrköping: Blev av med hjul och ratt

Foto: Ulf Wigh

En nyare Mercedes har fått samtliga hjul samt även ratten tillgripen på en pendlarparkering vid Comfort hotell i Norrköping. En polispatrull samt tekniker var på morgonen på plats.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Singelolycka utanför Melby

Foto: Ulf Wigh

En singelolycka inträffade på eftermiddagen på en liten skogsväg vid Landsjön nära Melby. Föraren var ur fordonet när räddningsenheter kom på plats men fördes i ambulans till sjukhus.

Foto: Ulf Wigh
Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Båt sjönk i hamnen

Foto: Ulf Wigh

Flera ambulanser samt räddningstjänst och polis kallades på morgonen till Motala Ström vid Hamnbron där en mindre båt sjunkit.

Foto: Ulf Wigh

Enligt de första uppgifterna ska det även bo personer på båten ibland. Dykare gick ner och undersökte båten samt vattnet i närheten utan att anträffas någon person.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Omkullblåsta träd

Vid 06.30-tiden fick räddningstjänsten i Krokek rycka ut till Kungskogsvägen i Kolmården där ett större träd hade fallit ned och blockerade vägen.
Även på Kvillingevägen i Svärtinge hade ett träd blåst ned och låg delvis över vägen så räddningstjänsten fick även rycka ut dit och rensa vägen.

Norrköping: Skadegörelse på brevlåda

Polis larmades på förmiddagen till Olai kyrkogata/Prästgatan i Norrköping med anledning av en skadegörelse mot en brevlåda. Väl på plats kunde en polispatrull hitta en misstänkt gärningsperson, en man i 30-årsåldern. En förundersökning gällande skadegörelse har inletts och polispatrull har pratat med vittnen och utfört dokumentation.

Ydre: Fyra till sjukhus vid olycka

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades på förmiddagen till länsväg 131 utanför Hestra, Ydre efter larm om en trafikolycka. Enligt SOS Alarm ska en personbil ha voltat och fyra personer vara drabbade.
Samtliga fyra fördes i ambulanser till sjukhus med oklara skador.

Norrköping: Kabebränning utanför Simonstorp

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten larmades klockan 00.34 till en plats nära Källstugan utanför Simonstorp där någon såg att det brann i skogen. På plats konstaterade man att det var någon som eldat kablar. Branden släcktes snabbt ned och en polispatrull kallades till platsen för att ta över ärendet.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping. Personbil började brinna

Foto: Ulf Wigh

Polis samt räddningstjänst larmades ikväll till en parkering på Prästgatan där det rök under en bil. När man kom på plats brann det bland annat under motorhuven. Vad som orsakat branden finns i nuläget inga uppgifter om.

Örebro: Person skjuten

En person har anträffats skadad i stadsdelen Vivalla i Örebro vid 14-tiden.
Mannen hittades i samband med att polisen fick in ett larm om en misstänkt skottlossning. En stor polisstyrka finns just nu i området som har spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

Norrköping: Singelolycka på väg 210

En personbil har kört av vägen och hamnat i diket nära avfarten till Bäckeby på väg 210 öster om gamla E4. Det är oklart om föraren som färdats ensam i fordonet har skadats.

Norrköping: Blåljussabotage

En polispatrull som var ute på ett uppdrag 16.20 återvände till sin parkerade polisbil på Navestadgatan. Någon hade kastat en sten mot polisbilens framruta så att det hade uppstått sprickor i rutan.
En anmälan om blåljussabotage är upprättad. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har sett eller på annat sätt har information om händelsen. Polisbilen kunde köras tillbaka till polisstationen.