Ringarum: Stort bostadshus övertänt

Foto: Ulf Wigh

En omfattande brand pågår i Ringarum. Det är en bostadsfastighet i trä med flera lägenheter som brinner. Minst en person har förts till sjukhus. Byggnaden hade vid 06.30 rasat ihop och man försöker nu att vattenbegjuta en stor intilliggande byggnad. Räddningstjänsten från Valdemarsvik, Söderköping och Norrköping ät på plats.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Försökte kasta in brinnande föremål

Foto: Ulf Wigh

Vid 23-tiden fick ett företag på Kristinagatan sin ruta krossad och någon har försökt kasta in något brinnande föremål. Föremålet hamnade dock utanför rutan och ska ha självslocknat på trottoaren.

Foto: Ulf Wigh

Polisen ska ha fått in vittnesuppgifter som observerat två personer som sprang från platsen i samband med händelsen.

Söderköping: Singelolycka på väg 210

Foto: Ulf Wigh

En singelolycka inträffade ikväll på länsväg 210 nära Stenslund väster om Västra Husby. En personbil körde av vägen och hamnade på en åker. Föraren fick följa med ambulans till sjukhus för kontroll.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Grov misshandel

Foto: Ulf Wigh

Ett grövre misshandelsbrott inträffade sent på tisdagskvällen vid Hagebygatan nära Mirum. Enligt uppgifter ska två personer ha utsatts för en grövre misshandel av flera gärningsmän. Polisen är för övrigt mycket förtegen om händelsen.

Foto: Ulf Wigh

Ett större område spärrades av och det gjorde att Spårvagnarna fick ersättas med bussar ut till Navestad. Man sökte även i området med hund.

Foto: Ulf Wigh

Söderköping: Brand i radhus

Foto: Ulf Wigh

Polis samt räddningstjänst larmades på eftermiddagen till Tornnvägen där man hörde an brandvarnare samt såg rök från en bostad. Branden ska snabbt ha kunnat släckas. Enligt uppgifter ska det ha varit en torrkokning som orsakade rökutvecklingen.

Norrköping: Omfattande brand

Foto: Ulf Wigh

En brand utbröt på eftermiddagen i en bostadsfastighet på Hörngatan. Flera ambulanser och två höjd fordon och tre räddningsfordon kom på plats.

Foto: Ulf Wigh

Inne på innergården möttes man av en rökskadad person som hade befunnit sig vid branden som är på 3:e våningen. Minst en person har förts till sjukhus.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Bilförare greps efter språngmarsch

En patrullerande polisbil fick vid 23.30 syn på en bil som snabbt körde bort från polisbilen på Drottninggatan i centrala Norrköping. Polisen följde efter bilen i syfte att kontrollera den och dess förare. Vid Resecentrum krockade föraren bilen och sprang från platsen. Efter en kort språngmarsch kom poliserna ikapp föraren som fick sprayas med pepperspray och beläggas med handfängsel. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grovt drog-rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Han fick följe med till polisstationen för provtagning.

Norrköping: En omkom i olycka

Klockan 04:27 larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka som inträffat på riksväg 51 mellan Norrköping och Svärtinge.En personbil har av ännu okänd anledning voltat och hamnat i diket. Föraren av olycksbilen anträffades livlös utanför bilen. Ambulans har gjort återupplivningsförsök, men hans liv gick tyvärr inte att rädda.Vad som orsakat olyckan är inte känt, men enligt en polisman på plats skall det i alla fall inte ha varit halt vid olycksplatsen. En utredning är påbörjad. Den avlidne är en man i 30-årsåldern, de anhöriga har blivit underrättade om dödsfallet.

Norrköping: Mindre båt övertänd

Foto: Läsarbild

Det brinner i en mindre båt i hamnen. Enligt räddningstjänsten som precis kommit på plats är båten övertänd. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada.

Söderköping: En skadad vid kraftig brand

En kraftig radhusbrand utbröt i kväll på Ströms Väg i Söderköping. Räddningstjänsten från Söderköping samt Norrköping fanns på plats och bekämpade branden så den inte skulle sprida sig till flera byggnader.

Foto: Ulf Wigh

Den aktuella byggnaden som innehöll två bostäder gick inte att rädda. Enligt uppgifter ska en person ha förts till sjukhus.

Norrköping: Krossade bilrutor

 Polis larmades på söndagsmiddagen till Tegelängsgatan i Norrköping med anledning av att en person rört sig längs den gatan och förstört saker. När polis kom till platsen visade det sig att två bilar på gatan fått sönderslagna rutor och att kommunens arbetsmarknadskontor, på samma gata fått en sönderslagen ruta. Polispatrull har spanat efter den misstänkta personen och kommer fortsätta med allmän spaning. I nuläget är dock ingen frihetsberövad. En anmälan om skadegörelse kommer skrivas.

Göteborg: Brand i parhus

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades på morgonen till Säve på en brand. Det skulle enligt uppgift vara någon form av parhus. Det finns inge uppgifter om personskador. Det brinner kraftigt och byggnaden går, enligt uppgift till patrullen, troligen inte att rädda.