Valdemarsvik: Larm om mindre utsläpp

Räddningstjänsten fick på förmiddagen rycka ut på en undersökning sedan man observerat en okänd mängd drivmedel som flyter på ytan vid Hamngatan. Det visade sig vara en mindre mängd på vattenytan som troligen kom från ett asfaltsarbete då regn vatten rinner från asfalten och ner i vattnet. Ingen åtgärd från räddningstjänsten skriver Räddningstjänsten Östra Götaland på sin sida.

Norrköping: Larm om utsläpp i Göta kanal

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten var på förmiddagen på plats vid Göta kanal i Norsholm där man har observerat någon form av utsläpp. Man har nu sökt av kanalen på båda sidor utan att finna någonting som är bekämpningsbart. Man misstänker att det kan vara en mindre mängd drivmedel som läckt ut i samband med någon tankning.

Norrköping: Man gripen för rånförsök

Polis larmades till en butik i Ingelsta Shoppingområdet på eftermiddagen med anledning av ett rån. En man hade stulit varor från butiken och lämnat platsen till fots. I samband med rånet ska mannen ha hotat personal. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

Flera polispatruller samt väktare involverades i ärendet. Mannen, som är i 30-årsåldern, greps. En förundersökning gällande rån har inletts. Polispatrullerna har pratat med vittnen och personal. Polispatrullerna har även fotodokumenterat.

Norrköping: Bil fattade eld vid olycka

Foto: Ulf Wigh

En singelolycka inträffade på morgonen på vägen mellan Östra Ny och Stegeborg. En personbil körde av vägen och fattade eld. En person har förts ambulans till sjukhus med okända skador.

Foto: Ulf Wigh

Enligt uppgifter ska en bilist kommit strax efter olyckan inträffade och då hade fordonet börjat brinna. Bilisten lyckades dock få ut bilföraren ur det brinnande fordonet.

Foto: Ulf Wigh

Borlänge: Två anhållna för misshandel

Två personer gripits och anhållits misstänkta för misshandel. Det är två män i trettio- respektive  tjugofemårsåldern som är misstänkta för att ha misshandlat en granne. Polisen har säkrat en del spår på platsen. Händelsen inträffade i centrala Borlänge vid halvtolvtiden natten till fredag skriver polisen på sin sida.

Norrköping: Villainbrott i Åby

Polisen fick på eftermiddagen samtal om att det hade varit inbrott i en villa i Åby. Huset hade bara stått tomt i någon timme. När inringaren kom hem var en fönsterruta trasig och det var tillrört i huset med öppna skåp och lådor. Polisen har sökt med hund i området, knackat dörr hos grannar, och dokumenterat omständigheterna i huset. En anmälan om grov stöld genom inbrott har upprättats. Det är oklart vad som kan vara stulet. Tjuven eller tjuvarna ska ha tagit sig in genom att ha sönder altandörren på baksidan av huset skriver polisen på sin sida.

Söderköping: Trafikolycka på E22

En trafikolycka mellan en lastbil och en personbil har inträffat på E22 i höjd med trafikplats Klevbrinken norr om Söderköping. Enligt uppgifter ska olyckan ha inträffat i södergående körfält och två personer är inblandade i olyckan. Ambulans samt räddningstjänst är just nu på plats.

Norrköping: Timmerbil av vägen

En timmerbil med släp har kört av vägen på riksväg 55 strax norr om sjön Svängbågen söder om Simonstorp. Enligt Räddningstjänsten Östra Götaland ska föraren ha tagit sig ur fordonet och verkar ha klarat sig utan skador. Det råder just nu helt stopp i södergående fil.

Norrköping: Man misshandlad

Foto: Läsarbild

Polis larmades på morgonen till resecentrum i Norrköping. En man skulle ha slagit en annan man. Den som slog hade sedan sprungit från platsen. Flera polispatruller åkte till området. Även ambulans tillkallades.En polispatrull meddelade att de hade gripit en misstänkt man på Kristinagatan. Han stämde in på det signalement som polisen fått. Mannen är i 35-årsåldern. Han är misstänkt för misshandel och grovt olaga hot.Den misshandlade mannen kontrollerades av ambulanspersonal. Han ska inte ha varit allvarligt skadad men fördes till sjukhus för kontroll. Även den drabbade är i 35-årsåldern.Det är inte helt klarlagt om männen var bekanta med varandra sedan tidigare eller inte skriver polisen på sin sida.

Malmö: Misstänkt farligt föremål

I samband med att polis är på Bennets väg med anledning av en bilbrand, uppmärksammas ett föremål i anslutning till den brinnande bilen. Anträffandeplats och området omkring spärras av.

Ett större område är avspärrat enligt följande.
Bennets väg från Västra Kattarpsvägen, i riktning mot centrala Malmö.
Cronmans väg från Västra Kattarpsvägen.
Hårds väg från Västra Kattarspsvägen, i riktning mot centrala Malmö.
Anslutande gång- och cykelvägar.
Förbipasserande tågtrafik är stoppad och tågstationen är avspärrad.

Uppdatering kl. 20.30: Polisen nationella bombskydd (NBS) är på väg till platsen.
Polisen vill uppmana boende i området i anslutning till det anträffade föremålet att hålla sig inomhus och att inte stå i fönster eller på balkonger.

Uppdatering kl. 20.40: Boende på Hårds väg 2F, 2G samt 2H uppmanas att stanna i sina lägenheter.

Norrköping: Flera datorer stulna

Polisen fick på morgonen samtal om att det hade varit inbrott i en kontorslokal i centrala Norrköping. Ett fönster till en entrédörr var krossad och flera datorer och en mobiltelefon skulle vara stulna.

Polisens tekniker kom till platsen för ytterligare brottsplatsundersökning. Inbrottet ska ha skett någon gång mellan lördag eftermiddag tills det upptäcktes på måndagen vid 07 uppger polisen.

Norrköping: Rånförsök i Folkparken

Polisen fick vid 22.40-tiden samtal om ett rånförsök som hade inträffat utomhus i Folkparken i Norrköping. En man promenerade i Folkparken när en, för honom, okänd man konfronterade honom. Den okände mannen visade upp ett tillhygge och försökte få mannen att lämna ifrån sig tillhörigheter. Mannen lämnade inte ifrån sig några tillhörigheter och den okände mannen lämnade platsen. Ingen skadades i samband med rånförsöket. Flera polispatruller åkte till platsen och sökte efter gärningsmannen men ingen misstänkt gärningsman påträffades. Händelsen rubriceras som försök till rån. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.