Göteborg: Skottlossning vid Hammarkulletorget

Polisen fick ikväll larm om en skottlossning på Hammarkulletorget. En person var enligt initiala uppgifter skadad. Den skadade personen är en man i 30-35-årsåldern. Han är förd till sjukhus i ambulans. Enligt initiala uppgifter var han vaken och talbar. Polis är fortsatt på plats med ett flertal enheter och jobbar vidare med utredningsåtgärder, bland annat vittnesförhör. Den som har uppgifter att lämna kan kontakta polis på plats eller via polisen.se

Norrköping: Singelolycka på E4

Foto: Ulf Wigh

En singelolycka inträffade ikväll på E4 i norrgående fil strax söder om trafikplats Klinga. Enligt uppgifter ska en personbil ha kört i södergående körfält och kört in i betongblocken som delar körbanorna.

Foto: Ulf Wigh

Därefter voltade fordonet över på norrgående körfält. De två som färdades i fordonet ska ha kunnat ta sig ur själva när räddningsenheterna kom på plats.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Åldringsbrott

Polisen fick under gårdagen in samtal om ett åldringsbrott i Norrköping. En kvinna i 80-årsåldern hade blivit uppringd av en man som utgav sig för att vara från Swedbank. Mannen hade påstått att kvinnan hade tagit ett lån, vilket inte var sant, och i samband med detta lyckats lura kvinnan att föra över 20 000 kronor från sitt konto till bedragaren. Polisen har pratat med kvinnan och upprättar en anmälan om bedrägeri.

Norrköping: Olycka vid Jonsberg

En personbil har kört av vägen och hamnat i diket på länsväg 209 nära Jonsberg på Vikbolandet. Ambulans samt räddningstjänst är just nu på plats och det råder något begränsad framkomlighet. Enligt uppgifter ska föraren ha varit ur fordonet när räddningsenheterna kom på plats.

Norrköping: Olycka i Svärtinge

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades på eftermiddagen till Blåsippsvägen med anledning av en trafikolycka. Enligt initiala uppgifter ska ett arbetsfordon och en personbil varit inblandade i olyckan. det är inte känt om någon person behövde föras till sjukhus.

Stockholm: Man anträffad skadad

En ung man påträffades vid 22-tiden på tisdagskvällen med stickskador utomhus vid Mälarhöjdens idrottsplats. Enligt uppgift ska det röra sig om allvarliga skador. Målsägaren fördes med ambulans till sjukhus. Polisen arbetade på platsen med att höra vittnen och en teknisk undersökning genomfördes.

Norrköping: Bil rullade ner i Motala ström

En bil har rullat i vattnet i samband med inläggning av båt i Motala Ström i Kimstad. Det är inga personskador eller läckage. Räddningstjänsten är på plats och ska gå ner med dykare för att fästa bilen så man kan dra upp ekipaget.

Norrköping: Motorcykelolycka

En motorcykelolycka inträffade vid 06.30-tiden på Söderleden vid trafikplats Vilbergen. Föraren av motorcykeln fördes i ambulans till sjukhus med oklara skador.

Norrköping: Två påkörda

Foto: Ulf Wigh

Två personer blev på förmiddagen påkörda av en personbil då de kom åkandes på en sparkcykel i korsningen Värmlandsgatan och Norra Promenaden.

Foto: Ulf Wigh

Ambulans samt räddningstjänst kallades till platsen men ingen person behövde uppsöka sjukhus. En man i 30-årsåldern, som körde elscootern misstänks för trafikbrott genom att ej ha iakttagit väjningsplikt och dessutom ha haft en passagerare på ett fordon som är avsett för en person.

Foto: Ulf Wigh

Personskadorna som uppstod förefaller vara av lindrig karaktär skriver polisen på sin sida.

Foto: Ulf Wigh

Finspång: Man gripen för olaga hot

Polisen kallades vid 01.20 i natt till en bostadsadress i Finspång med anledning av att det kunde ha inträffat misshandel. En polispatrull åkte till platsen och började utreda vad som hänt. Det framkom att mannen i en familj hotat sin fru och flera barn under en längre tid varför polisen påbörjade en utredning om grovt olaga hot. Fler brottsmisstankar kan tillkomma i utredningen. Den misstänkte mannen, som är i 35-årsåldern greps och är i skrivande stund fortfarande gripen.

Norrköping: Olycka vid Klinga

Foto: Ulf Wigh

En trafikolycka inträffade tidigare ikväll vid korsningen avfart Klinga på E4 och Skärblackavägen. Två fordon var inblandade och minst en person ska ha skadats och förts i ambulans till sjukhus.

Foto: Ulf Wigh

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten är på plats i Vrinneviskogen där det brinner. Hur stort område det handlar om är oklart men röken syns på långt håll.

Foto: Ulf Wigh

Uppdatering: Enligt räddningstjänsten ska det röra sig om ca 14 ha som har brunnit i skogen. Under kvällen anlände två helikoptrar som hjälpte till med släckningsarbetet.

Foto: Ulf Wigh
Foto: Ulf Wigh