Norrköping: Man gripen för olaga hot

Polis larmades på förmiddagen till en bostad i Östantill, Norrköping, där en man uppträdde aggressivt och hotfullt. Mannen hade tagit sig in en kvinnas bostad utan lov. Mannen och kvinnan kände varandra sedan tidigare uppger polisen.

Polispatrullen åkte till platsen och grep mannen. Den gripne mannen, som är i 25-årsåldern är misstänkt för olaga hot, hemfridsbrott och skadegörelse. Mannen ska ha slagit sönder en dörr vilket gjorde att han behövde uppsöka sjukvård för att kontrollera sina skador på sina händer.

Norrköping: Trafikolycka på riksväg 51

En trafikolycka mellan två personbilar inträffade strax före 12 på riksväg 51 i norrgående körfält strax efter östra avfarten till Svärtinge.
Enligt Räddningstjänsten Östra Götaland stängdes norrgående körfält av helt och även ett körfält i södergående riktning. Vägen är vid 12.20 fortfarande avstängd. Det finns inga uppgifter om hur det gått för de som färdades i fordonen.

Östersund: Tak rasade in

Ett tak rasade på morgonen in i en bilhall i Östersund. Räddningsenheter är på plats och enligt de första uppgifterna ska ingen person ha kommit till skada vid händelsen.

Norrköping: Brand i dieseltank

Räddningstjänsten larmades på morgonen till Sjöviksvägen i Krokek där en lastbil hade börjat brinna. Enligt SOS alarm ska det vara en slamsugningsbil som börjat brinna nära en bensinstation.

Uppdatering: Räddningstjänsten uppger att det var lastbilens dieseltank som brann men branden ska vara släckt vid 07.50.

Norrköping: Skadegörelse på Ljura

Polisen larmades tidigt på morgonen till en bostadsfastighet på Ljura då flera boende hade hört ett väldigt ljud i trapphuset.
Enligt uppgifter ska polisen ha anträffat en man i 35-årsåldern som hade gjort skadegörelse i trapphuset och även krossat rutan till entrédörren.

Norrköping: Cyklist påkörd

En cyklist har blivit påkörd av en personbil på Finspångsvägen vid rondellen intill Riksvägen. Ambulans samt räddningstjänst är just nu på plats och det finns ännu inga uppgifter om skadeläget på den drabbade.

Valdemarsvik: Misshandel

Polis samt ambulans kallades ikväll till en bostadsadress i Valdemarsvik där en person skulle ha skadats i samband med en misshandel. På plats anträffades en man i 40-årsåldern som har blivit misshandlad med någon typ av föremål. Han var vid fullt medvetande och vill inte följa med den ambulans som kallats till platsen. Polisen påbörjade en utredning om grov misshandel.

Man har även anträffat två misstänkta personer som greps, misstänkta för grov misshandel. Det är en kvinna och en man, båda i 25-årsåldern. De båda misstänkta fördes till polisstationen för förhör och därefter kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

Norrköping: Polisinsats på Ljura

Polisen larmades vid 08.30-tiden till en lägenhet i Ljura, då det inkom samtal om att en medvetslös kvinna befann sig på adressen. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans, hennes tillstånd är kritiskt.
Flera polispatruller involverades i ärendet för att utreda vad som har hänt. I nuläget misstänker polisen inget brott, men polisen arbetar i ärendet för att kunna utesluta att ett brott har begåtts.
Flera utredningsåtgärder har vidtagits. Lägenheten har spärrats av och grannar har hörts skriver polisen på sin sida.

Norrköping: Trafikolycka i Vilbergen

Foto: Ulf Wigh

En trafikolycka inträffade vid 07.30-tiden mellan en lastbil och en personbil i rondellen vid trafikplats Vilbergen. Vid olyckan hamnade personbilen i diket. Långa köer uppstod i samband med händelsen. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada.

Foto: Ulf Wigh

HAR DU ETT NYHETSTIPS

Olyckor och bränder ja dessa nyheter får vi reda på inom ett par minuter. Men polisiära insatser eller polishändelser är betydligt svårare att få reda på.
Skulle du se någon polisinsats i Norrköping, Finspång, Söderköping eller Valdemarsvik och där du tror att det kan vara intressant för Wighsnews så RING eller skicka SMS till 0735182989
Är det ett tips som gör att jag kommer på plats snabbt och kan dokumentera händelsen med film och bilder så skickar jag Trisslotter som tack till den första som lämnar tips om händelsen. Ju större händelse ju fler Trisslotter. Hundra Trisslotter väntar på att delas ut och som vanligt lämnar jag aldrig ut vem som lämnat tipset till mej.

Norrköping: Cyklist påkörd

En cyklist blev på förmiddagen påkörd av en bil i korsningen Repslagaregatan och Skepparegatan. Cyklisten fördes i ambulans till sjukhus med oklara skador uppger polisen på sin sida.

Norrköping: Olyckor på länsväg 210

Foto: Ulf Wigh

Två singelolyckor inträffade under morgonen på länsväg 210 nära Skärkind. Den första inträffade vid 07.20 och ambulans samt räddningstjänst kallades till platsen.

Foto: Ulf Wigh

Det var en vit mindre skåpbil som hade kört av i det hala väglaget och hamnat på taket. Föraren av fordonet klarade sig utan skador.

Foto: Ulf Wigh

Bara en stund senare inträffade ytterligare en singelolycka på samma väg men nu något mer mot Norsholmshållet. På plats var det en personbil som kört av och hamnat på taket i diket. Föraren fick föras till sjukhus i ambulans för kontroll.

Foto: Ulf Wigh
Film från olycksplatserna