Norrköping. Inbrott i butik

Polis larmades I natt till Norra Promenaden i Norrköping med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats vid en mindre butik. Tjuven/tjuvarna ska ha tagit sig in genom att krossa en ruta, fått med sig ciggaretter och sedan försvunnit därifrån. Det finns i nuläget ingen misstänkt och polispatrull kommer skriva en anmälan om stöld genom inbrott. 

Umeå: Stugor brinner i Ersboda

Klockan 02.46 larmades ambulans och räddningstjänst till Gamla Ersbodavägen där det det brann i en byggnad. Vid framkomsten visade det sig att det brann i två mindre stugor. Ambulans och räddningstjänst har precis kommit på plats uppger en operatör på SOS alarm.

Uppdatering: Polisens regionledningsbefäl uppger att det var en polispatrull som var under utryckning till ett annat ärende som såg att det brann. Det finns i nuläget inga uppgifter om vad för sorts stugor det rör sig om eller om någon person har kommit till skada.

Söderköping: Mopeder i krock

Foto: Ulf Wigh

Två mopeder kolliderade ikväll med varandra på länsväg 210 väster om Västra Husby. Enligt Sjukvårdsledare Patrik Björling var det fem semestrande tyska medborgare som färdades på ett antal veteranmopeder. En person fördes till sjukhus med lindrigare skador.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Olycka på E4

Foto: Ulf Wigh

En trafikolycka inträffade vid 16.45 på E4 mellan Göta kanal och Bäckeby. Räddningstjänst samt flera ambulanser kallades till platsen. Det var under en kortare tid något begränsad framkomlighet i södergående körfält. Det finns inga uppgifter om någon person behövde föras till sjukhus.

Foto: Ulf Wigh
Foto: Ulf Wigh
Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Olycka på Riksvägen

Foto: Ulf Wigh

En lastbil körde på eftermiddagen in i viadukten på riksvägen vid Beckershov. En större dörr till släpet träffade en mindre skåpbil men ingen person kom till skada. Släpet blev dock totalförstört.

Foto: Ulf Wigh
Foto: Ulf Wigh

Norrtälje: Misstänkt farligt föremål

Det har lämnats in ett föremål på Norrtälje polisstation på eftermiddagen vilket inte kan uteslutas vara ett farligt föremål. Stationen utrymdes och var avspärrad. Föremålet bedöms ha lämnats in med goda avsikter och är således inte ett hot uppger polisen.

Uppdatering 14:00 Avspärrningen runt föremålet bedöms inte behöva vara större än rummet det förvaras i varför utrymningen har avbrutits och avspärrningen minskats.

Örebro: Larm om skottlossning

Kl 13:36 inkom larm om att det förekommit skottlossning i området. Med anledning av de uppgifter som inkom in beslutades om en större insats. Polisen har kontrollerat och identifierat två unga män i 20-årsåldern.

Det visar sig att de har varit i Framnäs och smällt smällare och detta har misstagits för att vara skott. Polisen kommer inte att inleda någon förundersökning om brott. Ingen person har blivit skadad skriver polisen på sin sida.

Norrköping. Butiksinbrott

Foto. Ulf Wigh

Vid 02-tiden hörde en person hur en ruta krossades i en butik i Klockartorpet. Polis samt väktare åkte till platsen och det är i nuläget oklart hur mycket som har tillgripits.
Bara någon timma senare gick inbrottslarmet på ICA i Vilbergen. Även där hade en ruta krossats och det är även där oklart vad som tillgripits.

Foto. Ulf Wigh
Foto. Ulf Wigh

Finspång. Brand i mindre byggnad

Räddningstjänsten i Hällestad har larmats till Parkuddsvägen i Grygöl där det ska brinna I någon form av mindre byggnad. Larmet kom in vid 00.40 natten mot onsdagen.

Gävle: Misstänkt skottlossning

Polisen fick vid 22.30-tiden in flera samtal från personer i centrala Gävle som har hört en smäll som man misstänker kan vara skottlossning. Flera polispatruller beordrades till platsen för att kontrollera om det rörde sig om ett grovt brott.
Vid midnatt har det ännu inte framkommit om det varit skottlossning eller om det rör sig om en bangers

Norrköping: Misstänkt lägenhetsbrand

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten larmades vid 22.45 till en bostadsfastighet på Hantverkaregatan där man såg något rött sken från en lägenhet. Det konstaterades att det inte var någon brand utan möjligen en lampa.

Norrköping: Larm om röklukt

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten är på plats vid Kättsätter och även Vrinneviskogen då man känner röklukt I området. Man har även använt drönare I sökandet efter en eventuell brand men inte funnit någonting.

Foto: Ulf Wigh