Norrköping: Falskt larm om skottlossning

Polisen fick vid 04.15-tiden samtal om att en person hade setts skjuta ett antal skott utomhus i stadsdelen Ektorp i Norrköping. Polisen åkte till området med flera polispatruller och en insats påbörjades för att utreda vad som hänt.

Efter ungefär en timmas arbete i området hade inga tecken på skottlossning hittats. En person som polisen har hållit förhör med blev misstänkt för att ha ringt in larmet utan grund och är därför misstänkt för brottet falskt larm. Det är en man i 30-årsåldern.

Norrköping: Trafikolycka på Ståthögavägen

En trafikolycka inträffade på förmiddagen på Ståthögavägen vid rondellen Malmgatan. En personbil ska ha kört in i en framförvarande lastbil.
Det har inte framkommit om någon person behövde föras till sjukhus.

På många platser i hela Östergötland är det mycket halt och det gäller därför att anpassa hastigheten efter väglaget och hålla ett bra avstånd till framförvarande fordon.

Linköping: Person skjuten

Flera polispatruller samt ambulans larmades vid 21-tiden till stadsdelen Skäggetorp i Linköping där man hört skottlossning. En person har påträffats skottskadad och är förd till sjukhus med oklara skador. Ett större område har spärrats av och hundpatruller söker i området efter eventuella spår. Även tekniker har kallats till platsen.

Helsingborg: Skottlossning

Polis skickades i natt till Närlundavägen efter att flera uppringare till ledningscentralen larmat om skottlossning på adressen. På plats kunde patrullerna konstatera att ingen person kommit till skada men att flera lägenheter träffats av skott i samband med skottlossningen.

Brottsplatsen är avspärrad och ett flertal utredningsåtgärder pågår på platsen. En förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott är inledd.

Personer som har gjort iakttagelser kring brottsplatsen eller som har annan information om händelsen kan kontakta polisen via telefonnummer 11414.

Linköping: Körde på flera bilar

En inringare meddelade på morgonen polisen att en person hade kört på ett flertal personbilar på Universitetssjukhusets personalparkering i Linköping. Bilföraren som skulle ha gjort detta verkade förvirrad enligt en inringare.

Bilföraren, en man i 65-årsåldern, har förts till sjukhus med ambulans. Han misstänks att med sin bil ha kört på fem parkerade bilar på den aktuella parkeringen. Polisen har påbörjat en utredning om vårdslöshet i trafik.

Polisen har sökt de bilägare som fått sina bilar skadade och fått kontakt med tre av dem. Upptäcker man skador på sin parkerade bil på US personalparkering, och inte fått samtal från polisen, bör man ringa till polisen och anmäla händelsen.

Ringarum: Singelolycka på E22

Foto: Läsarbild

En singelolycka med en skåpbil har inträffade på eftermiddagen på E22 nära Ringarum. Enligt uppgifter ska ingen person ha kommit till skada vid händelsen.

Norrköping: Kökrock vid Linköpingsrondellen

Foto: Ulf Wigh

En trafikolycka inträffade vid 14.30-tiden vid påfarten till Linköpingsrondellen från riksvägen. Ingen person skadades och räddningstjänsten kunde lämna platsen efter kontroll

Söderköping: Singelolycka

Foto: Ulf Wigh

En mindre lätt lastbil körde vid 13.30-tiden av vägen och välte på E22 nära Götaland kanal. Ambulans och räddningstjänst var på plats för kontroll men ingen ska ha kommit till skada.

Stockholm: Mord/dråpförsök

Polis och sjukvård larmades på eftermiddagen till centrala Blackeberg där en man själv ringt 112 efter att ha skadats vid ett misstänkt våldsbrott. 
Brottsplatsen, som är utomhus, har anträffats och polisen arbetar bland annat med att spårsäkring och att höra vittnen om händelsen som i nuläget rubriceras som försök till mord. Det finns ingen misstänkt gärningsman.
Polisen lämnar inga detaljer om hur mannen skadats men han var vaken och talbar vid anträffandet och är nu på sjukhus för vård skriver polisen på sin sida.

Norrköping: Förrådsbyggnad välte

Foto: Läsarbild

Någon form av förrådsbyggnad har under natten/dagen blåst omkull vid Norrköpings friidrottsarena.

Norrköping: Trafikolycka på Ektorpsgatan

Foto: Ulf Wigh

En trafikolycka inträffade vid 16.20 på Ektorpsgatan nära Gamla Övägen. Det har inte framkommit om någon person har kommit till skada.

Foto: Ulf Wigh

Uppdatering. En av förarna, en kvinna i 30-årsåldern, misstänks för grov olovlig körning. Det finns inga kända uppgifter om att någon personskada ska ha uppstått skriver polisen.

Norrköping: Kökrock på Söderleden

Foto: Ulf Wigh

En kökrock inträffade på eftermiddagen på Söderleden mellan Hjalmar Brantingsgata och Kneippenrondellen. Olyckan orsakade långa köer men ingen person uppges ha kommit till skada. Enligt ännu obekräftade uppgifter ska tre fordon ha varit inblandade i händelsen.

Foto: Ulf Wigh