Norrköping: Brand i personbil

En personbil har börjat brinna på Shellmacken vid Boktryckaregatan i Lagerlunda. Räddningstjänst är på väg till platsen och det finns ännu inga uppgifter om det föreligger någon spridningsrisk.

Norrköping: Inbrott i bilar

Polisens ledningscentral fick på morgonen samtal om att det hade varit inbrott i flera företagsbilar under natten. Det hade skett under natten vid ett företag i Kneippen.

Åtta bilar var drabbade. Det fanns verktyg i bilarna, men det är oklart vad som är stulet. Företaget behöver gå igenom fordonen. En del gods låg på marken utanför bilarna. Polisen tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. Polisen skickade även ut kriminaltekniker för ytterligare brottsplatsundersökning.

Norrköping. En person gripen

Polisen larmades strax efter midnatt till en butik på Bråddgatan i Norrköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. Flera polispatruller åkte till platsen. En misstänkt gärningsman påträffades i närområdet och greps. Den gripne är en man i 30-årsåldern, han är misstänkt för stöld genom inbrott. Minst en ruta till lokalen har krossats skriver polisen på sin sida.

Malmö: Kvinna överfallen

En kvinna larmade på måndagskvällen polis och berättar att hon blivit överfallen på Widells väg. Kvinnan ska ha blivit misshandlad av en för henne okänd gärningsman. Gärningsmännen ska därefter ha lämnat platsen till fots.

Polis och ambulans skickas till adressen. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, fick medfölja ambulans till sjukhus för kontroll. I nuläget finns ingen frihetsberövad i ärendet.

Händelsen rubriceras som grov misshandel uppger polisen.

Norrköping: Brand i bilverkstad

Räddningstjänsten har larmats till en bilverkstad i korsningen av Kungsgatan och Nygatan där det enligt en anmälare ska börjat brinna. Hur omfattande branden är finns ännu inga uppgifter om.

Överkalix: Död person anträffad

Polisen kontaktas under måndagen om att en avliden man har anträffats utomhus på en adress i Överkalix kommun. Mannens identitet är inte fastställd, men anhöriga till en man som troligen är den avlidne är underrättade.

Då brott inte kan uteslutas är en förundersökning gällande mord inledd. Detta för att få tillgång till alla rättsliga verktyg som krävs för att ta reda på vad som hänt och hur mannen avlidit skriver polisen på sin sida.

Norrköping. Tre gripna vid inbrott

Polisen larmades till ett pågående villainbrott på Kvarsebovägen  utanför Norrköping. Enligt uppgift skulle flera personer iakttagits lysa med ficklampor inne i en fastighet.

Polisen åkte dit med flera olika enheter och resurser. På plats mötte en patrull en bil som lämnade samhället. De vände och stoppade bilen för en kontroll.  Tre män fanns i bilen och det beslöts om husrannsakan i bilen. Oklart vilka fynd som gjordes där.

 Övrig personal undersökte huset och konstaterade att inbrott hade skett samt kontrollerade att ingen person fanns kvar. Den uppbrutna dörren stängdes och platsen spärrades av inför kriminalteknisk undersökning.  Därmed är det också oklart vad som tillgripits.

Polisen inleder en förundersökning om stöld genom inbrott och tre personer greps samt transporterades till stationen skriver polisen på sin sida.

Linköping: Polisbil i krock

Foto: Läsarbild

En trafikolycka inträffade på morgonen vid Tallboda Centrum öster om Linköping. Enligt polisen var polisbilen under utryckning när olyckan inträffade vid korsningen som har trafikljus.

Foto: Läsarbild

Tre personer var inblandade i olyckan och en polisman togs med till sjukhus för kontroll.

Norrköping: Trafikolycka på väg 209

Två personbilar har kolliderat på länsväg 209 mellan Kungsängen och avfarten till Ljunga. Ambulans samt räddningstjänst är på väg till platsen och man får räkna med begränsad framkomlighet.

Söderköping: Färdtjänstbuss körde in i A-traktor

Foto: Ulf Wigh

En trafikolycka mellan en färdtjänstbuss och en A-traktor inträffade ikväll på länsväg 210 nära avfarten till Loddby mellan Söderköping och Västra Husby.

Foto: Ulf Wigh

Enligt uppgifter ska färdtjänstbussen kört in i A-traktorn bakifrån. Tre personer var inblandade i händelsen men ingen ska ha behövt föras till sjukhus. De båda fordonen fick dock bärgas från platsen.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Bil stoppades med spikmatta

Foto: Ulf Wigh

En personbil kunde ikväll stoppas på E4 i höjd med Hallberga. Flera polispatruller samt även en polishelikopter ska ha förföljt fordonet som tillgreps i Stockholm. Enligt uppgifter ska en spikmatta lagts ut på vägen då fordonet till slut stannade. Den 20-åriga bilföraren är nu misstänkt för bland annat bilstöld samt vårdslöshet i trafik.

Norrköping: Personrån på Haga

Foto: Ulf Wigh

Två ungdomar blev vid 20.20-tiden utsatta för ett personrån vid Hagaskolan av flera gärningsmän. De ska enligt uppgifter ha blivit avtvingade kläder och något armbandsur. Tre polispatruller fanns på plats. Ingen misstänkt gärningsperson har påträffats.

Foto: Ulf Wigh