Åby. Grov misshandel

Polisen larmades vid 12.20 på söndagen av inringare  om ett bråk i en lägenhet i Åby. Det skulle röra sig om skrik och dunsar.

Polisen åkte dit och fann en man inomhus som var skadad av något vasst tillhygge på flera ställen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, initialt inte livshotande skadad.

En misstänkt gärningsman, en kvinna i 25-årsåldern,  greps på annan plats i närområdet.

Lägenheten som ses som en misstänkt brottsplats är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.  Polisen kommer att utföra dörrknackning i området vid brottsplasten.  En hundpatrull har också varit på plats för att söka efter spår mellan brottsplats och gripandeplats.

Polisen kommer nu att sammanställa uppgifter från förhör, dörrknackning och tekniker för att utreda vad som hänt.

Rättsläget är misstänkt grov misshandel skriver polisen på sin sida.

Söderköping. Polisen söker vittnen

Foto Ulf Wigh Wighsnews

Polisen larmades till en fastighet på Tingshusgatan i Söderköping med anledning av en brand. Det brann i en byggnad intill en skola. Branden släcktes av räddningstjänsten och ingen person kom till skada. Så vitt polisen vet i nuläget så används inte byggnaden utan står tom. En utredning om försök till mordbrand är påbörjad. Det finns ännu ingen misstänkt.

Foto Ulf Wigh Wighsnews

Under natten genomfördes en initial brottsplatsundersökning och ännu en kommer att göras under förmiddagen idag. På en gräsplätt intill brandplatsen stod en tänd övergiven ljuslykta, öppningsbar och ca 30 cm hög, placerad. Polisen misstänker att den har ställts där, möjligen av gärningspersonen. Polisen uppmanar boende och företag i närheten att kontrollera om man saknar en ljuslykta som har stått utomhus.

Foto Ulf Wigh Wighsnews

Polisen är också angelägen om att komma i kontakt med personer som har sett personer eller fordon i närheten av brandplatsen. Tidsspannet som är intressant är från midnatt fram tills att släckningsarbetet var igång omkring klockan 03:00. Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14. Frågor från media besvaras under dagen i mån av tid av jourutredare Åsa Willsund på telefon 010-56 65973. Man (journalister) kan med fördel maila sina frågor till asa.willsund@polisen.se

Söderköping: Larm om brand

Ulf Wigh / Wighsnews

Räddningstjänst och polis larmades klockan 02.26 till Brunnsparken i Söderköping. Enligt en anmälare ska det glöda på utsidan av en byggnad. Man har nyligen kommit på plats och någon ytterligare information om händelsen finns inte.

Norrköping: Två greps för stöldförsök

Polisen larmades ikväll till centrala Norrköping med anledning av en pågående stöld. Två personer, en kvinna i 25-årsåldern och en man i 35-årsåldern försökte enligt inringaren stjäla en elscooter.

När polisen kom till platsen för att utreda vad som hänt utbröt tumult. Båda personerna omhändertogs av polisen. De båda personerna är misstänkta för försök till stöld. Kvinnan är även misstänkt för förgripelse mot tjänsteman. I detta fall genom att ta tag i polisens batong.

Den som hindrar någon i dennes myndighetsutövning kan misstänkas för förgripelse mot tjänsteman.

Söderköping: Misstänkt man vid skola

Polisen larmades vid 14.30-tiden till en skola i Söderköping sedan en förälder som skulle hämta sitt barn observerat en man som såg ut att bära på någon form av vapen. Det finns i nuläget inga ytterligare uppgifter om händelsen. En källa uppger för Wighsnews att minst fyra polispatruller ska ha kört mot Söderköping vid den aktuella tiden.

Uppdatering: Polisen har inte påträffat någon person i området och man är heller inte säker på om det var något vapen. Vid 16-tiden hade samtliga polispatruller lämnat området utan att finna någon misstänkt person.

Norrköping: Larm om lägenhetsbrand

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Ambulans samt räddningstjänst larmades på eftermiddagen till en bostadsfastighet på Norra Lundsgatan där en person uppgav att det skulle brinna i en lägenhet. På plats kunde man snabbt konstatera att det inte var fråga om någon brand och ärendet överlämnades till polisen uppger Räddningstjänsten Östra Götaland

Norrköping: Grov olovlig körning

Polisen skulle sent på torsdagskvällen stoppa ett fordon för kontroll i de centrala delarna av Norrköping. Föraren stannade inte utan valde att köra från platsen. Några minuter senare stoppades fordonet och två personer kontrollerades och togs med för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks för grov olovlig körning, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott. Passageraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott skriver polisen på sin sida

Norrköping: Olycka på Söderleden

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

En trafikolycka inträffade vid sjutiden på Söderleden mellan trafikplats Vilbergen och Hagebygatan. En timmerbil samt en personbil ska ha varit inblandade i olyckan.

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Båda förarna ska ha tagit sig ur fordonen när räddningsenheter kom på plats. Olyckan inträffade i riktning mot E22

Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Vägen vid olycksplatsen stängdes av helt under räddningsarbetet uppger Räddningstjänsten Östra Götaland. En av de inblandade personerna transporterades till sjukhus i ambulans för kontroll.

Norrköping. Bilbrand I Hageby

Räddningstjänst samtbpolis har larmats till Grundläggaregstan där en bil uppges brinna med öppna lågor.

Söderköping. 70-åring utsatt för bedrägeri

Under torsdagskvällen fick polisen vetskap om ett bedrägeri. Det är en kvinna i 70-årsåldern som bor i Söderköpings kommun som drabbats.

Kvinnan blev uppringd av en person som sa att denne arbetade på applikationen Swish. Personen förklarade för kvinnan att en transaktion skulle stoppas. Kvinnan gjorde som personen sa, och senare upptäcktes det att minst 25 000 kronor saknades från kvinnans konto. Polis har varit på plats hos kvinnan under kvällen. En anmälan kommer att skrivas, det finns ingen misstänkt uppger polisen på sin sida.

Norrköping: Försvunnen man

Polisen i Norrköping söker efter en försvunnen man i 80-såldern som tidvis kan  ha svårt att orientera sig. Mannen sågs senast på Bråddgatan i Norrköping vid 10:50.

Signalement:

Mannen var klädd i en svart skinnjacka, blå jeans och går lätt framåtböjd med hjälp av en rullator.

Han har vitt hår och är runt 185 cm lång.

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet. Ser du mannen ring 112 så mannen kan få hjälp hem igen.

Uppdatering: Polisen uppger att mannen har kommit åter till hemmet.

Norrköping. Misstänkt mordförsök

Polisen larmades vid 02.30-tiden till en skadad person utomhus på Albrektsvägen i Norrköping. Mannen hade i en lägenhet blivit misshandlad med någon form av vasst tillhygge på nedre delen av kroppen.

Polisen ställde upp med flera patruller och förberedde för att bryta upp dörren till den misstänkta brottplatsen. Men efter telefonkontakt öppnades dörren och polisen kunde utan kalabalik kotrollera situationen.

En man i 30-årsåldern greps som misstänkt för mordförsök och grovt olaga hot. Lägenheten är avspärrad för kriminalteknisk undersökning skriver polisen på sin sida.

Powered by WordPress and MasterTemplate