Oskarshamn. En omkom i frontalkrock

Två personbilar frontalkolliderade med varandra på E22 utanför Fårbo mellan Oskarshamn och Västervik natten mot söndagen. Olyckan inträffade efter att ett av fordonen kommit över i mötande körfält. 

Samtliga fördes med ambulans till sjukhus.  Föraren till bilen som kom över i mötande körfält, en man i 30-årsåldern, är avliden och anhöriga är underrättade skriver polisen på sin sida.

Norrköping. Våldsam mot vakt och polis

Polisen larmades vid 23-tiden till en eventlokal på Holmentorget i Norrköping. En man hade varit aggressiv mot en vakt. Mannen som var i 35-årsåldern misstänks nu för försök till våld mot tjänsteman. Han fick följa med för tillnyktring enligt LOB skriver polisen på sin sida.
När mannen transporterades från platsen blev han även våldsam mot en polis inne i polisbilen. Mannen misstänks därför även för våld mot polistjänsteman och mannen greps. Polismannen kontrollerade sina skador på sjukhus.

Gällivare. Mord /dråp

Under lördagskvällen kontaktades polisen med anledning av att en skadad man anträffats inomhus på en adress i Gällivare. Den skadade mannen förs till sjukvård där han avlider.

Polisen har inlett en förundersökning som i nuläget rubriceras som mord. Initiala utredningsåtgärder så som tekniska undersökningar med mer pågår. Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad.

Tre personer har gripits som misstänkta i ärendet skriver polisen på sin sida.

Huddinge. Person skjuten i Skogås

Foto. Pontus Altin / Pressfotograf.se

En person har skjutits utomhus vid Skogås centrum uppger polisen. Även ambulanshelikopter har varit på plats. Polisen har gjort avspärrningarna i området och pratar med vittnen. Det söks också efter gärningsperson/personer i området, bland annat med hjälp av hundpatrull.

Foto. Pontus Altin / Pressfotograf.se

Norrköping. Trafikolycka på länsväg 209

Foto Ulf Wigh Wighsnews

En trafikolycka inträffade i kväll på väg 209 i höjd med Kungsängen.

Foto Ulf Wigh Wighsnews

Två personbilar var inblandade I olyckan och det var begränsad framkomlighet vid platsen.

Ingen person ska ha behövt medfölja ambulans.

Foto Ulf Wigh Wighsnews

Norrköping. Misshandlad person

En Polispatrull genomförde vid 22-tiden på fredagskvällen fotpatrull i Klockaretorpet i Norrköping. I samband med detta påträffades en skadad man utomhus i närområdet. Händelseförloppet är inte helt fastställt men mannen ska ha blivit utsatt för våld av flera personer uppger polisen på morgonen. Händelsen utreds som grov misshandel. Det finns ingen person som är frihetsberövad i ärendet. Mannen som är i 25-årsåldern var vaken och talbar och behövde inte någon sjukhusvård.

Finspång. Misstänkt farligt föremål

Polis larmades på förmiddagen till till en adress i området Östermalm med anledning av att ett misstänkt farligt föremål hittats på marken. Flera polispatruller åkte till platsen och en avspärrning har upprättats för att ingen person ska komma nära föremålet. Avspärrningen är cirka 200 gånger 200 meter.

Uppdatering: Polisen har fotodokumenterat föremålet och skickat bilder till polisens nationella bombskydd för en bedömning. Föremålet har bedömts vara ofarligt och föremålet har därför hanterats av polis på plats och tagits omhand för en kriminalteknisk undersökning.

Lotorp. En skadad i arbetsolycka

Polis och ambulans larmades med anledning av en olycka på en arbetsplats i Lotorp. Enligt larmet hade en person ramlat ner från en ställning. Personen hade svimmat av efter fallet.

Personen, en man i 20-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans för kontroll och eventuell vård. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande eventuellt skadeläge.

Polis har pratat med den drabbade samt med andra som kan ha uppgifter om händelsen. Polispatrullen kommer att skriva en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka skriver polisen på sin sida.

Linköping. Skottlossning

Kl 01:12 larmades polis till en adress i området Ryd, Linköping. Flera samtal kom in om höga smällar. På plats konstateras att det finns skador på en fastighet som tyder på att en skottlossning har skett.

Polisen arbetar nu på platsen med flera olika kompetenser. Händelsen utreds i nuläget som grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Norrköping. Trafikolycka på Fjärilsgatan

Foto Ulf Wigh Wighsnews

En trafikolycka har inträffat på Fjärilsgatan i korsningen med Spinnaregatan. Ambulans har kontrollerat de inblandade men ingen behöver föras till sjukhus.

Foto Ulf Wigh Wighsnews

Valdemarsvik. Inbrott i garage

Polis larmades i natt av en väktare till en adress i Valdemarsvik. Två okända män hade setts i närheten av en idrottsanläggning och väktaren hade sett brytmärken på ett garage.

När polis kom fram till platsen fanns inga misstänkta kvar i området. Polispatrullen har tagit uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. Det är i nuläget oklart exakt vad som har stulits skriver polisen på sin sida.

Eskilstuna. Skottlossning i Årby

Polis och ambulans larmades vid 20,45 till Årby, Eskilstuna, med anledning av att både polisen själva och allmänhet hört höga smällar utomhus.  Flera polispatruller var därefter snabbt på plats.

På plats anträffas en allvarligt skadad person. Polisen söker en eller flera misstänkta gärningspersoner och försöker få en lägesbild över vad som hänt. Polisen är även angelägen av att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna om händelsen.

En plats utomhus på Årbygatan har spärrats av och betraktas som en brottsplats. Avspärrningen gäller också en pizzeria i anslutning. Polisen söker fortsatt efter gärningspersonen/gärningspersonerna. En förundersökning gällande försök till mord har inletts skriver polisen på sin sida.

Powered by WordPress and MasterTemplate