Norrköping: Bil in i refug

En personbil har kört in i en refug i korsningen av Kungsgatan och Slottsgatan. Det är ännu oklart om någon person har kommit till skada och utryckningsfordon är på väg till platsen.

Söderhamn: Mord / Dråpförsök

Polisen larmades ikväll ut då en person anträffats allvarligt skadad vid Norrtullskolan i Söderhamn. Personen var illa medtagen och fördes med ambulans till sjukhus. Platsen spärrades av för en teknisk undersökning och polisen har inlett en förundersökning med misstanke om försök till mord.

Två personer ska enligt vittnen ha setts försvinna från platsen efter händelsen och polisen vill nu ha in allmänhetens tips.

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14. 

Haninge: Man skjuten i Jordbro

Foto: Pontus Altin / Pressfotograf.se

En person uppgavs på morgonen ha blivit skjuten i armen vid pendeltågsstationen Jordbro. En eller två gärningspersoner ska ha setts springa från platsen. Brottsoffret är inte allvarligt skadad men kommer att åka till sjukhus för vård uppgsb polisen.

Uppdatering kl 10.50
Det är en person som passerat förbi vid busstorget som ringt polisen då en man har ropat på hjälp och uppgett att han är skadad. 

Den skadade mannen bedöms initialt inte vara allvarligt skadad men får åka ambulans till sjukhus för vård.

Polisen arbetar med att säkra brottsplatsen och därmed är det vissa avspärrningar i området. Det pågår också ett arbete med att prata med vittnen och hund söker i området.

Ett omfattande sök efter eventuella gärningsmän har skett och sker i närområdet. Det innebär bland annat att ett antal personer har kontrollerats och identifierats – ingen är dock ännu frihetsberövad.

Dörrknackning för att samla fler vittnesuppgifter kommer att ske.

En förundersökning om försök till mord är inledd skriver polisen på sin sida.

Norrköping: Brand i mindre bod

Ulf Wigh / Wighsnews

Klockan 02.11 fick räddningstjänsten rycka ut till Tennisvägen i Åby där det börjat brinna i en fristående container, vid framkomsten visade det sig vara en mindre arbetsbod som brann. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

Norrköping: Bilbrand

Räddningstjänsten larmades klockan 00.50 till en mindre väg vid Östra Bravikenvägen där en bil börjat brinna. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

Norrköping: Bombskyddet sköt sönder paket

Foto: Ulf Wigh

Vid 21.30 anlände polisens bombskydd från Stockholm till Slottsgatan där ett misstänkt paket påträffats i ett paket några meter upp i ett träd. Klockan 22.45 var det dax att skjuta sönder föremålet. men när de skulle skjuta avbröts det tydligen och det tog ytterligare några minuter.

Foto: Ulf Wigh

Då hade avspärrningarna utökats något under en kortare tid. Då fick vi på plats uppmaningen om att ställa oss bakom en husvägg samt hålla för öronen. En kraftig smäll hördes men för övrigt syntes ingenting från det aktuella trädet.

Foto: Ulf Wigh

Några minuter senare uppmanades vi på nytt att söka skydd bakom husvägg och hålla för öronen. Ytterligare en kraftig smäll kom och strax efter skickades personal in på området där även bombrobotten fanns på plats.

Foto: Ulf Wigh

Det är i skrivande stund oklart vad paketet uppe i trädet innehöll. I samband med händelsen tvingades polisen avvisa ett stort antal personer som hade tänkt att besöka Hugos Restaurang och bar på Slottsgatan men som hade fått hålla stängt på grund av det misstänkta föremålet.

Norrköping: Misstänkt paket

Foto: Ulf Wigh

Flera polispatruller är på plats utanför Hugos restaurang där man påträffat ett misstänkt paket. En stor avspärrning har upprättats.
Enligt de senaste uppgifterna har man kontaktat bombskyddet som kommer att avgöra om man ska åka ner till platsen.

Foto: Ulf Wigh

Norrköping: Trafikolycka

En trafikolycka inträffade på eftermiddagen vid trafikplats Herstaberg. Minst en skåpbil samt en personbil var inblandade i olyckan. Vid händelsen hamnade skåpbilen på sidan. Tre personer ska ha varit inblandade men ingen behövde transporteras till sjukhus uppger Räddningstjänsten Östra Götaland.

Norrköping: Singelolycka på Vikbolandet

En personbil körde på förmiddagen av vägen och in i ett träd på Bossgårdsvägen strax väster om Östra Husby. Det är oklart om föraren ådrog sig några skador men denne fick följa med till sjukhus för blodprovstagning då polisen misstänker att han framfört bilen påverkad.

Söderköping: Lada övertänd i Nybble

Foto: Ulf Wigh

Räddningstjänsten från bland annat Söderköping samt Östra Ryd larmades ikväll till en gård vid Nybble där det börjat brinna i en lada. Inga djur eller personer ska ha kommit till skada. När man kom på plats var ladan som är ca 5 x 15 m helt övertänd.

Foto: Ulf Wigh

Finspång: En skadad i singelolycka

En singelolycka inträffade på eftermiddagen på riksväg 51 i höjd med Prästköp mellan Hällestad och Ljusfallshammar.Enligt uppgifter ska en person ha förts till sjukhus i ambulans efter att fordonet kört av vägen och voltat.

Norrköping: Livlös person i vattnet

Polisen fick på eftermiddagen ett SOS-larm rörande Norrköpings hamn. Personal på ett fartyg hade upptäckt en misstänkt avliden kropp i vattnet. Några personer lyckades få tag i kroppen i väntan på polis samt räddningstjänst.Kroppen togs upp och tekniker kallades till platsen som spärrade av på bägge sidor av hamnen. Nu vidtar utredningsåtgärder för att fastställa vad som hänt.En förundersökning gällande mord alternativt dråp har inletts då det finns vissa oklara omständigheter som polisen vill titta närmare på. Kroppen har legat i vattnet en tid och identiteten har inte kunnat fastställas än skriver polisen på sin sida.