Archive for the ‘Östgötanyheter’ Category

Norrköping. Inbrott i butik

Polis larmades I natt till Norra Promenaden i Norrköping med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats vid en mindre butik. Tjuven/tjuvarna ska ha tagit sig in genom att krossa en ruta, fått med sig ciggaretter och sedan försvunnit därifrån. Det finns i nuläget ingen misstänkt och polispatrull kommer skriva en anmälan om stöld genom inbrott. 

Söderköping: Mopeder i krock

Två mopeder kolliderade ikväll med varandra på länsväg 210 väster om Västra Husby. Enligt Sjukvårdsledare Patrik Björling var det fem semestrande tyska medborgare som färdades på ett antal veteranmopeder. En person fördes till sjukhus med lindrigare skador.

Norrköping: Olycka på E4

En trafikolycka inträffade vid 16.45 på E4 mellan Göta kanal och Bäckeby. Räddningstjänst samt flera ambulanser kallades till platsen. Det var under en kortare tid något begränsad framkomlighet i södergående körfält. Det finns inga uppgifter om någon person behövde föras till sjukhus.

Norrköping: Olycka på Riksvägen

En lastbil körde på eftermiddagen in i viadukten på riksvägen vid Beckershov. En större dörr till släpet träffade en mindre skåpbil men ingen person kom till skada. Släpet blev dock totalförstört.

Norrköping. Butiksinbrott

Vid 02-tiden hörde en person hur en ruta krossades i en butik i Klockartorpet. Polis samt väktare åkte till platsen och det är i nuläget oklart hur mycket som har tillgripits.Bara någon timma senare gick inbrottslarmet på ICA i Vilbergen. Även där hade en ruta krossats och det är även där oklart vad som tillgripits.

Finspång. Brand i mindre byggnad

Räddningstjänsten i Hällestad har larmats till Parkuddsvägen i Grygöl där det ska brinna I någon form av mindre byggnad. Larmet kom in vid 00.40 natten mot onsdagen.

Norrköping: Misstänkt lägenhetsbrand

Räddningstjänsten larmades vid 22.45 till en bostadsfastighet på Hantverkaregatan där man såg något rött sken från en lägenhet. Det konstaterades att det inte var någon brand utan möjligen en lampa.

Norrköping: Larm om röklukt

Räddningstjänsten är på plats vid Kättsätter och även Vrinneviskogen då man känner röklukt I området. Man har även använt drönare I sökandet efter en eventuell brand men inte funnit någonting.

Valdemarsvik: Bil började brinna

En bil har börjat brinna under bärgning på E22 utanför Valdemarsvik. Händelsen ska ha inträffat i södergående körfält vid Mosseboavfarten och räddningsenheter är på väg till platsen.

Valdemarsvik: Olycka på E22

En personbil har av okänd anledning kört in i en mindre lastbil bakifrån på E22 i höjd med Kärrbo. 2 personer är inblandade och båda har själva gått ut ur sina fordon. Begränsad framkomlighet råder just nu på platsen. 

Norrköping: Omfattande skadegörelse

Under natten till tisdagen har ett större antal företagsbilar utsatts för inbrott och skadegörelse. De drabbade bilarna tillhör minst sju olika företag på Ingelstad i Norrköping. I de flesta fallen har bilarnas rutor krossats. Det kan fortfarande tillkomma ytterligare drabbade. Polisen kommer under dagen att göra en brottsplatsundersökning på platserna. Vidare så görs andra utredningsåtgärder […]

Norrköping: Branden troligen anlagd

En omfattande brand pågår på morgonen i ett gruppboende i Östra Husby. En stor räddningsstyrka finns på plats. Det finns inga uppgifter om någon skadats. 07:33 Ingen person ska finnas kvar i fastigheten. Räddningstjänsten meddelar att det inte finns spridningsrisk till andra fastigheter.  Branden misstänks vara anlagd och en man i 30-årsåldern har gripits misstänkt […]