Archive for the ‘Östgötanyheter’ Category

Linköping: Misstänkt mordförsök

Polis larmades till sjukhuset i Linköping med anledning av att en man inkommit med skador som orsakats av ett vasst föremål. Mannen är i 20-årsåldern och polisens presstjänst har inga uppgifter kring skadeläget. Polis utreder händelsen som försök till mord och håller på att samla in uppgifter som kan föra utredningen vidare. Ingen är i nuläget frihetsberövad för […]

Norrköping: Blev av med hjul och ratt

En nyare Mercedes har fått samtliga hjul samt även ratten tillgripen på en pendlarparkering vid Comfort hotell i Norrköping. En polispatrull samt tekniker var på morgonen på plats.

Norrköping: Singelolycka utanför Melby

En singelolycka inträffade på eftermiddagen på en liten skogsväg vid Landsjön nära Melby. Föraren var ur fordonet när räddningsenheter kom på plats men fördes i ambulans till sjukhus.

Norrköping: Båt sjönk i hamnen

Flera ambulanser samt räddningstjänst och polis kallades på morgonen till Motala Ström vid Hamnbron där en mindre båt sjunkit. Enligt de första uppgifterna ska det även bo personer på båten ibland. Dykare gick ner och undersökte båten samt vattnet i närheten utan att anträffas någon person.

Norrköping: Omkullblåsta träd

Vid 06.30-tiden fick räddningstjänsten i Krokek rycka ut till Kungskogsvägen i Kolmården där ett större träd hade fallit ned och blockerade vägen.Även på Kvillingevägen i Svärtinge hade ett träd blåst ned och låg delvis över vägen så räddningstjänsten fick även rycka ut dit och rensa vägen.

Norrköping: Skadegörelse på brevlåda

Polis larmades på förmiddagen till Olai kyrkogata/Prästgatan i Norrköping med anledning av en skadegörelse mot en brevlåda. Väl på plats kunde en polispatrull hitta en misstänkt gärningsperson, en man i 30-årsåldern. En förundersökning gällande skadegörelse har inletts och polispatrull har pratat med vittnen och utfört dokumentation.

Ydre: Fyra till sjukhus vid olycka

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades på förmiddagen till länsväg 131 utanför Hestra, Ydre efter larm om en trafikolycka. Enligt SOS Alarm ska en personbil ha voltat och fyra personer vara drabbade.Samtliga fyra fördes i ambulanser till sjukhus med oklara skador.

Norrköping: Kabebränning utanför Simonstorp

Räddningstjänsten larmades klockan 00.34 till en plats nära Källstugan utanför Simonstorp där någon såg att det brann i skogen. På plats konstaterade man att det var någon som eldat kablar. Branden släcktes snabbt ned och en polispatrull kallades till platsen för att ta över ärendet.

Norrköping. Personbil började brinna

Polis samt räddningstjänst larmades ikväll till en parkering på Prästgatan där det rök under en bil. När man kom på plats brann det bland annat under motorhuven. Vad som orsakat branden finns i nuläget inga uppgifter om.

Norrköping: Singelolycka på väg 210

En personbil har kört av vägen och hamnat i diket nära avfarten till Bäckeby på väg 210 öster om gamla E4. Det är oklart om föraren som färdats ensam i fordonet har skadats.

Norrköping: Blåljussabotage

En polispatrull som var ute på ett uppdrag 16.20 återvände till sin parkerade polisbil på Navestadgatan. Någon hade kastat en sten mot polisbilens framruta så att det hade uppstått sprickor i rutan.En anmälan om blåljussabotage är upprättad. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har sett eller på annat sätt har […]

Norrköping: Man gripen för misshandel

Polisen i Norrköping kunde klockan 02.40 se i en övervakningskamera hur en kvinna kom fram till dörren på polishuset men strax efter kom en man och drog bort henne. Då polisen gick ut för att ta reda på vad som hände framkom det att kvinnan, som är i 25-årsåldern ville anmäla mannen för misshandel, olaga […]