Archive for the ‘Östgötanyheter’ Category

Norrköping: Brand i personbil

En personbil har börjat brinna på Shellmacken vid Boktryckaregatan i Lagerlunda. Räddningstjänst är på väg till platsen och det finns ännu inga uppgifter om det föreligger någon spridningsrisk.

Norrköping: Inbrott i bilar

Polisens ledningscentral fick på morgonen samtal om att det hade varit inbrott i flera företagsbilar under natten. Det hade skett under natten vid ett företag i Kneippen. Åtta bilar var drabbade. Det fanns verktyg i bilarna, men det är oklart vad som är stulet. Företaget behöver gå igenom fordonen. En del gods låg på marken […]

Norrköping. En person gripen

Polisen larmades strax efter midnatt till en butik på Bråddgatan i Norrköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. Flera polispatruller åkte till platsen. En misstänkt gärningsman påträffades i närområdet och greps. Den gripne är en man i 30-årsåldern, han är misstänkt för stöld genom inbrott. Minst en ruta till lokalen har krossats skriver polisen på […]

Norrköping: Brand i bilverkstad

Räddningstjänsten har larmats till en bilverkstad i korsningen av Kungsgatan och Nygatan där det enligt en anmälare ska börjat brinna. Hur omfattande branden är finns ännu inga uppgifter om.

Norrköping. Tre gripna vid inbrott

Polisen larmades till ett pågående villainbrott på Kvarsebovägen  utanför Norrköping. Enligt uppgift skulle flera personer iakttagits lysa med ficklampor inne i en fastighet. Polisen åkte dit med flera olika enheter och resurser. På plats mötte en patrull en bil som lämnade samhället. De vände och stoppade bilen för en kontroll.  Tre män fanns i bilen […]

Linköping: Polisbil i krock

En trafikolycka inträffade på morgonen vid Tallboda Centrum öster om Linköping. Enligt polisen var polisbilen under utryckning när olyckan inträffade vid korsningen som har trafikljus. Tre personer var inblandade i olyckan och en polisman togs med till sjukhus för kontroll.

Norrköping: Trafikolycka på väg 209

Två personbilar har kolliderat på länsväg 209 mellan Kungsängen och avfarten till Ljunga. Ambulans samt räddningstjänst är på väg till platsen och man får räkna med begränsad framkomlighet.

Söderköping: Färdtjänstbuss körde in i A-traktor

En trafikolycka mellan en färdtjänstbuss och en A-traktor inträffade ikväll på länsväg 210 nära avfarten till Loddby mellan Söderköping och Västra Husby. Enligt uppgifter ska färdtjänstbussen kört in i A-traktorn bakifrån. Tre personer var inblandade i händelsen men ingen ska ha behövt föras till sjukhus. De båda fordonen fick dock bärgas från platsen.

Norrköping: Bil stoppades med spikmatta

En personbil kunde ikväll stoppas på E4 i höjd med Hallberga. Flera polispatruller samt även en polishelikopter ska ha förföljt fordonet som tillgreps i Stockholm. Enligt uppgifter ska en spikmatta lagts ut på vägen då fordonet till slut stannade. Den 20-åriga bilföraren är nu misstänkt för bland annat bilstöld samt vårdslöshet i trafik.

Norrköping: Personrån på Haga

Två ungdomar blev vid 20.20-tiden utsatta för ett personrån vid Hagaskolan av flera gärningsmän. De ska enligt uppgifter ha blivit avtvingade kläder och något armbandsur. Tre polispatruller fanns på plats. Ingen misstänkt gärningsperson har påträffats.

Norrköping: Trafikolycka på Söderleden

En trafikolycka inträffade ikväll på Söderleden mellan Hagebygatan och E22. Enligt uppgifter ska åtta personer ha varit inblandade i olyckan och samtliga ska ha klarat sig utan skador. I samband med olyckan uppstod långa köer då vägen var avstängd under räddningsarbetet.

Norrköping: Lastbilsdäck brann

En lastbilsdäck började vid 15.45 brinna på E4 nära Norsholm. Lastbilen stod vid sidan vägen. Chauffören hade påbörjat släckningen själv och när räddningsenheter kom på plats var branden släckt och man kylde ner däcket. Det uppstod en del köer i samband med händelsen då ett körfält söderut var avstängt.