Norrköping. Åldringsbrott

Polisen fick vetskap om ett bedrägeriförsök som inträffat i Norrköping. En kvinna som är i 80-årsåldern ska ha blivit uppringd av en man.

Mannen ska ha sagt att han arbetar på ett mobilföretag och att kvinnan skulle få seniorrabatt. Mannen ville att kvinnan skulle logga in på sitt bankkonto. Kvinnan ska inte ha uppgett några känsliga uppgifter innan samtalet avslutades.

Polis åkte till hem till kvinnan. Händelsen rubriceras som försök till bedrägeri, inga pengar ska ha försvunnit från kontot. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Så skyddar du dig mot telefonbedrägerier:

* Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som oväntat kontaktar dig.

* Lämna aldrig ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Någonsin. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

* Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

* Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

* Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and MasterTemplate